söndag 11 augusti 2019

Våldtäkt och/eller hatbrott?


Bara under årets första 6 månader finns det 2961 anmälda våldtäkter enligt polisens egen statistik. En ökning med 8%.   

Eller 493 anmälningar i månaden!

Vilket innebär att det är ca 6 kvinnor om dagen som anmält att de utsatts för sexuellt våld det senaste halvåret.

Jisses!!

Jag tycker att det är anmärkningsvärt och det förvånar mig att det inte uppmärksammas mer? Var finns feministerna? Den feministiska regeringen? Och var är kvinnorna som påstår sig utgöra plattformen och megafonen som inte kommer att låta sig tystas. Som aktivt kämpar för kvinnors rättigheter och emot det normaliserade förtryck vi tvingas leva under. De som vill ge en röst till kvinnor som sällan får höras?

De enda kommentarer jag stött på var från en nervös kvinna på BRÅ som på fullt allvar hävdade att ökningen berodde på en ökad anmälningsbenägenhet och fler dejtingsajter!

Men, dra mig på en liten tallkottevagn - inte ett ord om mörkertalet av alla sexövergrepp som aldrig anmäls, men som förmodligen överstiger både anmälningsbenägenheten och eventuellt urspårade möten efter kontakter på diverse dejtingsajter. Ökningen av våldtäkter och andra sexuella övergrepp verkar vara en pinsamhet som till varje pris ska sopas under mattan?

Jag skäms mer och mer för varje rubrik som döljer en skändad och våldtagen kvinna och det är väl det som är själva meningen med handlingen? Men Sverige kan bättre än så här. Sverige VAR bättre än så här.

I Piteå släpade nyligen 10 män in en ung kvinna in i ett garage där en av männen våldtog henne med de övriga nio som publik. Ingen kan få mig att tro att det handlade om ett okontrollerbart och akut behov av sex hos förövaren. I mina ögon är denna och många andra våldtäkter, framför allt gruppvåldtäkter, att jämställa med hatbrott vilket skulle föra upp dem betydligt högre på straffskalan*. Vilket förmodligen är en av orsakerna till den kompakta tystnaden hos våra makthavare.

Offren får sina liv förstörda, inte för att tillfredsställa hastigt påkomna lustar hos män som inte kan behärska sig utan för att förnedra kvinnor på grund av deras kön, kultur, klädsel, nationella eller etniska ursprung, förmodade trosbekännelse och som en maktdemonstration riktad mot deras män, familjer och landets domstolar och regering.

Hatbrott utförda av samma personer som eldar bilar, hus, skjuter in fyrverkerier i affärer, hus eller lägenheter, rånar skolbarn och äldre samt hotar att ”knolla” mödrar, systrar, åldrande anhöriga samt diverse husdjur vid varje upplevd kränkning.

Sorgliga män som aldrig har haft eller kommer att få ett fullständigt fungerande sexliv eftersom de betraktar sin lille pillevipp som ett fruktat vapen riktat mot verkliga och inbillade fiender samtidigt som de hatar och föraktar de kvinnor som till äventyrs kan uppleva ett samlag som en njutning.

Våldtäkt och hatbrott är fega handlingar riktade mot försvarslösa offer. En feghet som bara överträffas av den som vi möter hos dem som vänder bort blicken och vägrar att acceptera och hantera den nya och begränsande vardagen som kvinnor tingas förhålla sig till i dag.

För om våra folkvalda makthavare och/eller vår livrädda journalistkår bara ville uppmärksamma och ta tag i frågan kunde vi kanske slippa sådana här rubriker i framtiden ..

KALMAR: 20-årig personal misstänks för sexbrott på äldreboende

LULEÅ: Omsorgspersonal i Luleå larmar om sexuella övergrepp på ett äldreboende

HÄRNÖSAND: Äldre person utsatt för sexuella övergrepp på boende

ÖREBRO: En kommunanställd man i Örebro misstänks för att ha utsatt tre personer som vårdas inom kommunens äldreomsorg för sexuella övergrepp

SKELLEFTEÅ: Sexuellt övergrepp på äldreboende

BODEN: Misstänkt våldtäkt på äldreboende

SÖRMLAND: Ung man misstänks för våldtäkt på äldreboende

STOCKHOLM: Hemtjänstpersonal misstänks ha våldtagit äldre kvinna

STOCKHOLM: Färdtjänstföraren våldtog kvinna – trots tidigare larm om sexofredanden

UDDEVALLA: Hemtjänstpersonal misstänks ha våldtagit en 90-årig kvinna

ÖLAND: Misstanke: Sexuellt övergrepp under hemtjänstinsats


2 §   Som försvårande omständigheter vid bedömningen av straffvärdet ska, vid sidan av vad som gäller för varje särskild brottstyp, särskilt beaktas
   1. om den tilltalade avsett att brottet skulle få allvarligare följder än det faktiskt fått,
   2. om den tilltalade visat stor hänsynslöshet,
   3. om den tilltalade utnyttjat någon annans skyddslösa ställning eller svårigheter att värja sig,
   4. om den tilltalade utnyttjat sin ställning eller i övrigt missbrukat ett särskilt förtroende,
   5. om den tilltalade förmått någon annan att medverka till brottet genom tvång, svek eller missbruk av hans eller hennes ungdom, oförstånd eller beroende ställning,
   6. om brottet utgjort ett led i en brottslighet som utövats i organiserad form eller systematiskt eller om brottet föregåtts av särskild planering,
   7. om ett motiv för brottet varit att kränka en person, en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer på grund av ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck eller annan liknande omständighet, eller
   8. om brottet varit ägnat att skada tryggheten och tilliten hos ett barn i dess förhållande till en närstående person.
Lag (2018:540).


4 kommentarer:

 1. det här väl ett bra exempel å den anarko-tyranniska staten. allvarliga brott vare sig utreds eller beivras,resurserna läggs istället mot påhittade "brott", typ "hat", "hets mot folkgrupp",etc. exemplet asap rocky är talande, staten tar de kriminella "afghanerna" i försvar och häktar och åtalar de som fredade sig. hade inte de inte varit amerikanska medborgare utan svenskar,då hade de fått långa fängelsestraff för "hat".

  SvaraRadera
 2. Hej

  Det är ren ondskan mot det svenska folket som styr landet drivet av maktbegär.

  Riksdagens sju(ka) partier vill ha det så!

  Fy f@n

  SvaraRadera
 3. Detta var vekligen en sann drapa!
  Snart ordnar Morgan och Peter att Google stänger av Dig!

  SvaraRadera
 4. Eftersom regeringen feministerna och media inte vill göra något så är det väl dags att införa kysketsbälte igen. Eller det kanske räcker med svarta tält och burka ?

  SvaraRadera