tisdag 12 november 2019

”Min arbetsdag är fullt upptagen ..


.. med att knäcka gängbrottsligheten” .. sa Stefan Löfven som svar på frågan vad han tänker göra åt situationen i Malmö. Han gick inte närmare in på HUR eller VAD han sysslar med på sin kammare, men eftersom hans arbetsdagar fylldes av vaddetnuärhangör så får vi väl tro honom på hans ord?

Men jag vet inte riktigt hur jag ska tolka uttalandet. Det finns ju faktiskt TVÅ ministrar som har till uppgift att lösa de oacceptabla problem som upptar statsministerns arbetsdagar?

Ska vi tolka det som att det är så illa att även Stefan Löfven hyser ett visst misstroende mot justitieminister Morgan Johansson och inrikesminister Mikael Damberg?

Granskar man sedan de socialdemokratiska ministrarnas övriga aktiviteter så är det inte så svårt att se att statsministern även verkar ha liite tid över för att hitta nya sätt att knäcka andra störande och kostsamma grupper. Arbetet med att knäcka sjuka, gamla och funktionshindrade verkar fortfarande vara en stor del av Lena Hallengrens uppdrag.

Men det ansvaret får socialministern bära ensam. Knäckta skyddslösa människor är inte lika eftertraktade fjädrar i hatten som löften om fler poliser, pengar till fler poliser, fler samtal och fler bidrag till föreningar som bidrar med fler kriminella som Stefan Löfven kan fylla sina arbetsdagar med att knäcka.

3 kommentarer:

  1. Jag börjar tycka synd om honom. Han är en sorglig figur. Ta pension, är mitt förslag.

    SvaraRadera
  2. stefan löfven är en skamlös lögnare, en riktigt usel och arrogant sosse. han leder dessutom ett lögnaktigt parti som våldför sig på allt vad anstädighet heter. ut med fanskapet och hans skitparti!

    SvaraRadera
  3. Det verkar finnas en "liberal mediaaversion" i landet mot att myndigheterna ska börja ta i med hårdhandskarna, på riktigt, mot rånare & våldtäktsmän. Man verkar gilla symbolik & signaler, nästan som om man har asociala "favoriter" man uppskattar. Så besynnerligt.

    SvaraRadera