söndag 3 maj 2020

Bärsärk i kalsongerna?


Expressen frestar med rubriken ”Onykter bröllopsgäst gick bärsärk i kalsongerna” och jag blir ett offer för min egen nyfikenhet, bjuder på ett klick och uttrycker min besvikelse till Katten, som nu för tiden är större delen av mitt sociala liv.

- Hur går man bärsärk?, undrar min fyrfota vän intresserat.

- Jag tror att man blir rasande och våldsamt förbannad, gissar jag som aldrig vare sig gått, stått eller promenerat bärsärk.

- I KALSONGERNA!, utbrister Katten imponerat. Det måste ha varit enorma kalsonger eller en extremt liten bröllopsgäst.

- Jag tror inte att han precis gick bärsärk I kalsongerna utan i en trädgård. Men det är liiite otydligt eftersom journalisten kallar honom för den ”oinbjudne trädgårdsgärsen”?

- Vad är en trädgårdsgärs?, frågar Katten förbryllat. Varför står det i tidningen och vad handlar det här egentligen om? Är det viktigt vad folk gör i sina kalsonger?

- Jag tror att det handlar om att det inte finns så mycket att skriva om, säger jag trött och klickar in mig på en annan tidningssida där jag överraskas av rubriken ”Man gick bärsärk på hotell”!

- Det är nog nå´t politiskt, säger Katten. En avledande manöver för att få dig att inte lägga märke till andra saker som sådana som du inte bör tänka på.

Då blir jag lite misstänksam och nervös. Det ÄR faktiskt onaturligt med så många bärsärkar under ett och samma nyhetsdygn. Har Katten händelsevis kommit på något större och allvarligare än vad det såg ut som från början?

Vid en snabb googling hittar jag inte mindre än ytterligare NIO bärsärkar bara i år! Då bör ju de berömda mörkertalen och eftersläpningarna vara avsevärt större, eller hur?

21/1 Tjuv gick bärsärk på bibliotek: "Röjt runt"
25/1 Rotebrobo gick bärsärk med hammare inne på polisstationen
17/2 Drogpåverkad gick bärsärk i bostad – polisen larmades
20/2 Hyresgäst gick bärsärk – får bo kvar
21/2 Man gick bärsärk med basebollträ: ”Hittade en herre med sårskador”.
  5/3 Kvinna gick bärsärk i trädgård
14/3 Gick bärsärk på vårdcentral och hotade med bomb
  5/4 En 27-årig man döms till fängelse efter att han bland annat gått bärsärk i en bostad och hotat att döda en polis.
27/4 Lastbilschaffis gick bärsärk – sparkade polis i magen

Vad är detta? En corona-biverkning? Eller ..?


7 kommentarer:

 1. I en skröna hade man funnit en ny kapitalism: butikerna köpte varandras varor & ibland kom det in mångmiljonärer som köpte lite tandkräm. Man hade sluppit den gamla kapitalismens behov & istället hittat på en ny som inte var beroende av småfölkets tomma fickor.

  SvaraRadera
 2. Bärsärkarna stod ofta högt upp i samhället förr. Ofta arbeta de för någon kung. Så frågan måste då ställas: var detta någon som kungen beordrat ut..?//tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här gäller det att både isolera mot virus och barrikadera sig mot bärsärkar om man vill överleva. Kungen är nog helt oskyldig - jag misstänker att det är valrörelsen inför 2022 som redan börjat!! :-O

   Radera
  2. Ja så kan det säkert vara. //tompas11

   Radera
 3. I sagans värld hade alla börjat göra som grodan: de höll sig borta. Bilmekanikerna smög undan, lärarna tassade ner i källaren likt sluga alkoholister & frisörerna hade öppet-skylt på dörren när det var stängt. "Det är så starka samhällen fungerar" skrev vänsterpressen beundrande..

  SvaraRadera
 4. I en värld ovan molnen hade man satt politiken på paus. Dock fortsatte det vanliga samhället utan paus, där var plastpåsar & frimärken jättedyra, där hade ungdomen inte råd att bo, där låg småfölkets allmosor på fattigdomsgränsen. Konstigt nog så fortsatte detta som förut, trots att andra tagit paus..

  SvaraRadera
 5. I amsagans rike valde man den som ville leda minst till statschef! Det ansågs klokt & hållbart. Man letade efter gömda kandidater i trädkojor & hålor i jorden. Men man aktade sig noga för dem med någon liten slags "ledarlust". Till sist hittade man en! "-Tvätta tänderna" sa han med grötig röst..

  SvaraRadera