söndag 8 april 2012

Aldrig är prislappen så tydlig ..


.. som när det gäller vänsterpolitik.

Under Håkan Juholts korta, men intensiva, tid som partiledare vadade vi i värmegivande pingviner, alla under samma paraply omgivna av kultur och till storms mot marknadssamhället med dess giriga utsugare.

På s-bloggar pågick den mest avancerade vuxenmobbning jag någonsin sett. Juholtianerna låg i skyttegravarna och skickade den ena salvan efter den andra mot de Högersossar som tog sig friheten att ifrågasätta den Store Ledaren.

Partikamrater mobbades ut ur partiet, utpekades som falska sossar och omnämndes i de mest nedsättande blogginlägg jag läst. Kriget var ensidigt och osmakligt.

Nu kommer Stefan Löfven, håhå jaja .. och borta är pingvinerna och paraplyerna. Företagande ses med blida ögon och näringslivet är en bunt trevliga grabbar som gör sig förtjänta av sina vinster, eftersom de tillhandahåller de värdefulla jobben som landet så väl behöver

Ropen efter återtagen kontroll över tele, el och järnväg har förvandlats till en önskan om ökad konkurrens inom dessa områden och kraven på förbättrade villkor i välfärdens försäkrings-, bidragssystem har förvandlats till bibehållna begränsade tidsregler för ersättningar.

Men allt detta kompenseras av en opinionshöjning på 10%?

Raskt fäller alla vänstersossar ihop sina solidariska paraplyer för att kunna sola sig i skenet från framgången.

På s-bloggar faller dammet åter över förnöjda "riktiga Vänstersossar" som sover de rättfärdigas sömn i väntan på utdelningen .. Makten.


Alla är numera Mittensossar som värnar om medelklassens mittenväljares intressen?

 "Högersossarna" är nöjda .. och tillbaka i värmen som riktiga sossar igen .. och att "Vänstersossarna" också är nöjda, kan jag bara tolka som att Makten är överordnad både  ideologin och solidariteten med de svenska pingvinerna som vid ett ev maktskifte även fortsättningsvis får nöja sig med att värma varandra.

Prislappen är som sagt väldigt tydlig när det gäller vänsteridéer.

3 kommentarer:

 1. Har suttit och kollat på SVDs artikel om "Dubbelmoral på rosenbad" och cirka 70% av alla artiklar som är kritiska mot vad skribenten skriver har inom 3 min plockats bort. Oavsett hur välgrundande deras motargument är.

  ALLA av kommentarerna som prisar artikeln, hur verklighetsfrånvända deras ytterligare förslag än är behålls permanent.

  Varför påminns jag om denna kommentatorscencur när jag läser din artikel? Vänstercossar "Vi har rätt, sluta prata illa om den helige ledaren" Högersossar "Låt oss se lite mer pragmatiskt på situationen".

  SvaraRadera
 2. Det mest ironiska är att LO är indirekt Lundins oils sjätte största ägare med aktier.


  (Lo som dag stavas socialdemokraterna eller var det tvärt om?)
  att jämnöra med pensionsfonder 90% av svenska folket omedvetet äger (även jag och min mor)

  SvaraRadera
 3. Sossarna som S-bloggar är mästare i att göra parodi på sig själva. Det du beskriver i bloggen har pågått sedan Erlanders tid och eskalerade med Palme. Tycker egentligen inte om att använda beteckningen sandlådebråk, men nog leder "bloggsossarna" hink-o-spade-ligan.

  SvaraRadera