tisdag 3 juli 2012

Trångt, prestigefyllt, stora egon, ljummet rosévin och ..


.. några salta pinnar från Coop eller Ica, är det verkligen något att sälja bort sin åsiktsfrihet för?

Nej .. efter att ha läst Granntantens skildring av det moderata minglet i Almedalen så drar jag tillbaka mitt erbjudande från i morse. Jag kan åka till Almedalen ändå, och fixa in mig på de föreläsningar som vill ha mig som jag är. I värsta fall kan jag lyssna på skvaller på uteserveringar och andra ställen med fullständiga rättigheter.

Naturligtvis var Granntanten närvarande när Åsa Romson äntrade talarstolen, men tyvärr så var de partitrogna så våldsamt engagerade att hon var tvungen att lämna platsen för att slippa få åsikterna inbankade i huvudet .. rent handgriplig och i stabil plakatform.

Miljöpartiet känns mer som en intresseförening än ett parti, tycker jag? Och att de helst vill gå samman med sossarna i någon form av regering är inte heller förvånande. Partierna passar ihop som hand i handske i sin strävan bakåt .. till den tid som var, när människor anpassade sig, lydde och inte ifrågasatte. En tid när politiken inte besvärades av det moderna otyg som kallas för sociala medier och internet där vem som helst kan hitta och avslöja tomheten i de fantastiska löften som politikerna lagt ner oceaner av tid på att konstruera.

Ta bara Miljöpartiets fantastiska nytänkande med sänkt moms på skomakerier, cykelreparationer och skrädderier. Sänkt skatt alltså .. som kostar några miljoner .. som egentligen inte kostar någonting alls eftersom man tänker höja marginalskatten rejält, höja arbetsgivaravgiften för unga, höja bensin- och dieselskatter, återinföra kilometerskatten och införa flygskatt .. skatteintäkter för miljarder!!

Och eftersom det innebär ett hundratal nya jobb på bekostnad av tiotusentals andra .. så blir det så många fler arbetslösa och kommer att bli så kostsamt att använda bilen att det blir rena vinsten att få skorna halvsulade, cykeln och övriga kapitalvaror reparerade .. precis som förr i värden.

I det miljöpartistiska paradiset GÅR vi till jobbet på skor som lagas på det subventionerade skomakeriet, eller CYKLAR på hyrda cyklar som vi själva ansvarar för att de blir reparerade hos den subventionerade cykelreparatören. Dessutom så HYR vi våra kläder, märkesväskor, datorer, tv-apparater, I-poddar och I-paddar och allt vad det heter och allt annat som nutidsmänniskan anser sig i behov av.

I verkliga livet kommer det att betyda att maten blir dyrare för att transporterna blir dyrare och det blir mindre kvar i lönekuvertet om du bor i glesbyggd och inte hinner cykla eller gå till jobbet innan arbetsdagen är slut. Det betyder att det är meningslöst att satsa på en högre utbildning eftersom lönepåslaget blir försumbart .. men man kan ju kanske glädja sig åt ett roligare jobb eller nöja sig med att syssla med uthyrning.

De som tjänar sämst kommer att få hyra allting sist när det vandrat från den rikaste som köpt det hela nytt .. eller om uthyrningsföretagen är tänkta att vara statliga så blir det förmodligen dyrast att hyra nya moderna grejor och billigast att hyra det som närmar sig ren återvinning i form av någon ny slags energiform som ska ersätta den borttagna kärnkraften. 

Men en sak en saknar jag i Åsa Romsons tal och i Miljöpartiets program.

HÄSTAR!!

Det finns otroligt många hästar i vårt land och i likhet med skomakare och skräddare påminner de om en tid då allt var av högre kvalitet, dyrare i inköp och togs tillvara till sista tråd och slit- och slängsamhället var så avlägset att människorna som levde då skulle ha trott att vi förlorat förståndet om de kunde se oss nu.

Om vi nu ska tillbaka till lagade skor och omsydda kostymer så borde väl inte den hästdragna vagnen vara långt borta, eller hur??

Så helt riktigt ur miljösynpunkt och så trevligt för storstadsmänniskorna att vakna till hästhovars klapprande när bönderna kommer med morgonmjölken efter några timmars trevlig naturnära färd i arla morgonstund.

Men får Miljöpartiet som de vill kanske det inte finns några bönder då?

Då kanske vi bor i innerstan allihop och dricker latte på importerad getmjölk från Grekland, som därmed får en exportvara att överleva på .. är det så hon tänkte Åsa Romson när hon upprördes över situationen som Grekiska folket befinner sig i??

3 kommentarer:

  1. Du har fattat galoppen - vi åker tillsammans till Almedalen nästa år och går bara på skojmingel där man trivs och slipper rose'blask.

    SvaraRadera
  2. Jag formligen älskar sista stycket......:-)))

    SvaraRadera