onsdag 1 augusti 2012

När Socialdemokraterna väljer ledare ..


.. så sker det på ett så märkligt vis?

Jag har tidigare misstänkt att det är en inavelseffekt bara här i Sverige, men nu börjar jag misstänka att det ingår i systemet tillsammans med s-tolkningarna av valfrihetsbegreppet.

Partiet,  = Ledningen = de som suttit längst = de som har rötter i Partiet från barnsben .. bestämmer, kort och gott.

När en Partiordförande utses får medlemmarna välja mellan EN kandidat som sedan, till allas överraskning och ovationer, väljs på en kongress. Denna person får hjältestatus och beskrivs i tungomålsliknande ordalag fram till den dagen då en ny Ordförande utses.

Om det finns risk för att partimedlemmarna tänker protestera mot denna goda tradition, kan ledningen/styrelsen fatta ett eget beslut och utse en ordförande internt .. inom ledningen/styrelsen, naturligtvis ..  som sedan väljs som enda alternativ vid en kongress under stående ovationer och jubelrop.

Om Partiledaren förlorar ett val på ett förödmjukande sätt .. vilket betyder ALLA förlorade val ..  är allt Partiledarens fel och Partiledaren förtalas och motarbetas tills h*n "frivilligt" avgår.

Så går en tid och när den nye Partiordföranden blivit den Ende Rätte Partiordföranden kan Partiet börja polera upp den förre Partiledare igen.

Till att börja med kan de försöka sälja ut en ratad Partiledare som särskilt väl lämpad till att sitta i olika styrelser, förbund, utskott och allt vad det heter, och går inte det så kan man försöka få sina bröder och systrar inom rörelsen utanför Sveriges gränser att tro att man har någon som kan leda och modernisera ANDRA sossar i alla länder??

Just nu nås vi av nyheten att Socialdemokraterna har nominerat Mona Sahlin till ny generalsekreterare i socialistinternationalen. Det måste vara som att bli Sossarna Läderlappen .. eller åtminstone Robin .. ungefär, tror jag?

161 socialistiska partier, samlade i en socialistinternational, behöver moderniseras .. säger Urban Ahlin, som tycker att Mona Sahlin är som klippt och skuren för det uppdraget.

Jomenvisst .. tänk bara på moderniseringen av våra egna sossar som gick ut på att bilda en rödgrön oenighet och en ekonomisk obegriplighet .. det måste vara precis det som saknas för att socialistinternationalen ska bli nutidsanpassad och modern?


Men jag undrar ... om nu Mona Sahlin är det bästa Sverige har att erbjuda i sosseväg? Varför nominerar man inte Håkan Juholt i stället?

Det var ju ändå han som var frälsaren som frälste partiet från Mona Sahlin och kläckte ägget som blev den tystlåtne hjälten Stefan Löfven, genom att vara modernare än Mona Sahlin??


AB, DN, SvD,

3 kommentarer:

 1. Föreslår de verkligen Sahlin i ett uppdrag som går ut på att modernisera och förnya?

  Jisses, hon hade fyra år på sig att förnya sitt eget parti och det enda hoo gick till val på var gnäll, gnäll och återigen gnäll på alla andra.

  Ingen egen politik, inga egna förslag som märktes, bara en massa gnäll på hur onda alla andra är samt en enda lång orgie i att försöka vilseleda genom hur "eländigt" ällt är.

  Jösses, amelia misstänker att det kommer att bli en lååång följetång att försöka fixa ett jobb åt den tanten. För inte kan hon väl skaffa sig ett eget riktigt jobb?

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Påminner lite om hur man firade Fars Dag i Mosebacke Monarki - alla av manskön och över 16 år kallades till stadshuset en viss dag varje år. Alla dessa karlar fick sedan lämna blodprov och de som efter analys inte kunde uteslutas hundraprocentigt som fäder nuvarande eller blivande fick en cigarr och utnämndes därefter till far. Jag tror att sosseriet skulle tjäna på det. Ouupps! - nu blev det en tankevurpa, jag tänkte inte genusmässigt:sossarna får kalla alla till urvalet så att hen får en chans.

  SvaraRadera
 3. Men så är det väl i alla socialistiska stater dvs det finns bara ett parti/en person att rösta på. Och "fria" val är det väl (alla får rösta...) men det är bara det att man inte kan välja mellan X och Y. Man kan bara välja X. Så demokratiskt... /G

  SvaraRadera