söndag 19 november 2017

Folkpartiet Liberalerna tänker ..


.. gå till val på att vara MER tydliga med att de är mer emot Sverigedemokraterna än något annat parti.

De kommer att vara så in i baljan tydliga i sin avståndstagande av Sverigedemokraterna att Mona Sahlins kampanj mot Sverigedemokraterna i valrörelsen 2010 jämförelsevis kommer att se ut som ett godkännande.

Och i jämförelse med Liberalernas bestämda avståndstagande kommer Aftonbladets beslut att inte tillåta Sverigedemokraterna att annonsera på sina värdegrundsbaserade tidningssidor att verka som en fis i världsrymden.

Men Liberalernas avsky och jätte, jättetydliga ställningstagande mot Sverigedemokraterna kommer naturligtvis att framföras i avståndstagande ordalag även på Aftonbladets nyhetssidor, i partiledardebatter och i SVT:s övriga debattprogram.

Precis som när Mona Sahlin samarbetade med Aftonbladet för att framställa Sverigedemokraterna i så dålig dager som möjligt eftersom hon räknade med att hennes och Miljöpartiets KRAFTFULLA ställningstagande mot Sverigedemokraterna skulle ge henne statsministerposten som i en liten ask.

Och som tack för detta gav väljarna Sverigedemokraterna 4% och plats i Sveriges Riksdag?

Så det kan bli?

Fredrik Reinfeldt gjorde sitt bästa för att följa Mona Sahlins exempel genom att försöka vara MER MOT Sverigedemokraterna än Socialdemokraterna och Miljöpartiet, med den påföljd att väljarna gav Sverigedemokraterna 13% och gjorde dem till Sveriges tredje största parti?

Nu är alltså Jan Björklund på banan och är mycket .. jättemycket .. mer mot Sverigedemokraterna och mycket mer bestämd i sitt avståndstagande av Sverigedemokraterna än något annat parti!! Liberalerna kommer aldrig att ge Sverigedemokraterna inflytande, aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång! Och det gäller också passivt inflytande.


Men bara genom att försöka beskriva Jan Björklunds uttalade vilja att stå så långt från Sverigedemokraterna som det bara är möjligt har jag nämnt partiet vid namn 18 gånger!

Hur många gånger Jan Björklund, Aftonbladet och de övriga partierna kommer att nämna Sverigedemokraterna innan valet är över är omöjligt att säga, men förmodligen kommer detta sammantagna avståndstagande att ge Sverigedemokraterna medieexponering värt miljoner.


Det ska verkligen bli spännande att se hur valresultatet kommer att se ut i september nästa år. Men hur resultatet än blir kommer det förmodligen att bli Sverigedemokraterna som avgör vem som ska bli statsminister.

5 kommentarer:

 1. Den rätt gapige Björklund som var minister för skolväsendets förfall i åtta år och som inte gjorde annat än att prata strunt borde entledigas och det här lilla fjantiga partiet ska ut ur riksdagen förhoppningsvis 2018

  SvaraRadera
 2. Hej

  Kommande valresultatet kommer att bli allt annat än "beräknat"...

  Sverige står inför ett vägval, ett val som säkerligen bestämmer Sveriges framtid för en oöverskådlig tid...

  Det som har hänt med och i landet har förresten redan förändrat det till en helt annan "nation".

  Och det är irreversibelt!

  SvaraRadera
 3. Sd behöver inte använda en enda krona av valbudgeten till reklam.
  Förhoppningsvis slipper vi nu de två skrikiga Ceciliorna, när fp förlåt l åker utr riksdagen och EU-parlamentet.
  De blir i framtiden helt avlönade av Soros och Clintonstiftelsen.
  Landsförrädare!

  SvaraRadera
 4. Hur skulle situationen i Sverige varit ifall inte SD funnits? Tack och lov finns nu ett oppositionsparti!

  SvaraRadera
 5. Tänk om liberaler skulle börja bejaka den egna politiken i vardagen & flytta till de bostads-områden som extremt liberalt tänkande skapat? Tänk om de duktiga, mästrande herrarna & damerna skulle hamna där?

  SvaraRadera