torsdag 2 november 2017

Några behöver vård och omsorg, andra får betala ..


.. så har det väl alltid varit och så kommer det nog att fortsätta, i en eller annan form. Men vilka som behöver vad och vilka som ska betala hur mycket, brukar det råda skilda meningar om.

Nu har vi en socialistisk regering, och de har ju alltid tidigare haft som målsättning att låta de RIKA betala för de SVAGAS rätt att leva som alla andra, så egentligen borde ju allt vara som det alltid varit .. då det enligt Socialdemokraterna själva ”var bättre förr”. Men nu vet jag ärligt talat inte hur de tänker, om de tänker eller om det överhuvudtaget finns några socialdemokrater kvar i Socialdemokraterna?

I Södermanlands Nyheter läser jag om den 19-årige R***n, den 18-årige S****a och deras jämnårige kamrat I***s. Alla är de över 18 år och blir nu utskrivna från det HVB-hem där de trivts och vårdats med största omsorg hittills. Detta sätter dem i en svår situation. De erbjuds nämligen egna lägenheter på platser där de varken har vänner, skola eller träningskompisar och en kontaktperson bara 3 timmar i veckan. De känner det som ett hot när de inte får välja var de ska bo, hur de ska bo eller i vilken skola de fortsättningsvis ska gå i!

Allt var ju så bra innan ”den där skiten med socialtjänsten började”. Nu kan de inte fokusera på studierna eftersom det förväntas att de ska ta sig till skolan själva, städa, tvätta, handla, laga mat och sköta sig själva som fullvuxna trots att de ser sig själva som ”barn”.

Här finns ingen personal. Jag klarar mig inte själv. Det är svårt. Jag behöver hjälp. Jag kan inte sova.

De nödlidande unga männen har vänt sig till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för att få den vård och omsorg som de anser sig ha behov av.

Valmöjligheterna som delas ut .. bostäder, bidrag och utbildning .. tas emot med kommentarer som .. när man trivs på sitt HVB-hem varför ska man gå i helvetet som man inte trivs och bli ledsen varje dag. Jag tycker det är skit. Varför ska vi få skit och få det dåligt? Vi är inte djur. De kan inte behandla oss så här. Det finns lagar. Och i andra fall där privatpersoner upplåtit sina hem till vuxna unga män .. Det krävs faktiskt någon som kan ta hand om oss.

De som i dag får betala är de som inte alls kan klara sig själva, behöver hjälp dygnets alla timmar och som får avstå från mycket mer än det dessa hjälplösa gossar redan har och får.

Vår socialistiska regering .. med undantag för Vänsterpartiet som protesterar våldsamt .. har gett Försäkringskassan en direkt order om att ”bryta utvecklingen inom assistansersättningen”, vilket gör att de kan befria sig från ansvaret för LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade .. trots att denna order inte är förenlig med lagstiftningen, som utgår från individens behov.

På detta fiffiga sätt kombinerat med en massiv ”fake news-spridning” av falska siffror om fusk hos de funktionshindrade, har regeringen Löfven lyckats spara 1,6 miljarder bara i år. Försäkringskassan larmar dessutom om att 80 procent av nyansökningarna avslås och vidarebefordras till kommunerna som ofta tvingas säga nej eftersom de också tvingas ansvara för det växande behovet av vård och omsorg om friska vuxna som inte kan klara sig själva av en eller annan orsak.
  
De som får betala för det fullt friska unga män ser som hot, helvetet, skit och dåligt är bland andra Håkan, Kenth, Wendela, Jasmine, Micke, Andreas, Arvid, Felicia och deras anhöriga. De VET, i motsats till R***n, I***s och S****a att det FINNS en lag som har till uppgift att ge dem möjlighet att leva som andra, men att regeringen av besparingsskäl har valt att bortse från den.

Och i de fall då kommunerna inte kan komma ifrån sitt ansvar för hjälpbehövande funktionshindrade så blir det andra som får betala för Åsa Regners besparingsnit.

Till exempel de 253 000 äldre över 65 år med hemtjänst, korttidsboende eller särskilt boende. I genomsnitt är 15,6 procent undernärda eftersom de inte får i sig tillräckligt med näring, vilket motsvarar 39 500 äldre. Ytterligare 117 500 (46,4%) riskerar att bli undernärda. I vissa kommuner är mer än var fjärde äldre undernärd. Lägger vi sedan till den vanvård som uppstår när det saknas utbildad sjukvårds- och hemtjänstpersonal, så finns det väl ingen som kan säga vi har en äldreomsorg att vara stolta över?

Så om de ensamkommande vuxna (?) männens situation ska framställas som helvetet på jorden, kan jag nog påstå att regeringen, för att inte ställa grupp mot grupp, har försökt gömma undan de funktionshindrade och hjälpbehövande äldre på en alldeles särskild plats i skärselden – det verkliga helvetets varmaste plats.
9 kommentarer:

 1. De s k ensamkommande flyktingbarnen är det största bedrägeri som Sverige har utsatts för.
  Kan man ha fri invandring i en välfärdsstat?
  Bo Adolfsson, Hjo

  SvaraRadera
 2. Det är märkligt att folk som uppenbarligen är kapabla till en mycket farlig resa över halva jordklotet inte klarar att tvätta.

  SvaraRadera
 3. Barn skall bo hos föräldrar eller släkt och återförening skall vara ledstjärna enligt Socialtjänsten. Ni anar inte hur svårt det är att hitta fosterhem och sedan få betalt när barnen är svenska. Även om föräldrar är döda kan det hända att barnen skuffas runt i ett hem i taget för ingen vill ha de för det priset. Det är så våra fosterbarn kom till. Socialtjänsten placerade per telefon före utredning. Noll hjälp efteråt.
  Varför kom vi på att ta hand om andras ungar när vi knappt tar hand om våra egna? Speciellt när de andras är i vuxen ålder nästan från andra sidan jordklotet?

  SvaraRadera
 4. Tycker dessa vuxna barn att det är så jävligt i Sverige så ser jag ingen anledning till att de stannar kvar här.
  Passar inte galoscherna så kan de dra åt he... //tompas11

  SvaraRadera
 5. Det finns massor med skogsvårdsjobb i Sverige men skogsvårdarna kommer från Baltikum, Polen, Ukraina... Kanske något för ensamkommande unga?

  SvaraRadera
 6. Hej.

  Socialdemokraternas rasbiologiska ursprung samman med nationalsocialister och fascister förnekar sig aldrig; gång på gång under de senaste hundra åren har denna samling äckliga rasister visat sitt förakt för den som fötts med funktionshinder eller -nedsättning.

  Socialdemokraterna är ett rasistiskt parti.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du verkar ha radikaliserats!
   Välkommen i gänget...

   Radera
 7. Läser på Sverige radios sida om kvinnan som förlorat tilltron till ett sjukhus då hennes mor skickades hem utan att hemtjänsten blev informerad.
  Inte upprörd över att hon själv inte blev informerad. Utan över att hemtjänsten inte kunde komma som den skulle.
  Hennes mor blev sen liggande i två veckor utan kontakt och dog ensam.
  Två veckor! Och dottern har mage att klaga på sjukhuset.
  Hennes mor är förvirrad och på sjukhus och dottern har noll koll. Att sådant händer beror ju lika mycket på den anhörigas inställning till den gamla som samhällets brister.
  Varje samhälle har den ungdom det förtjänar sa man förr. Vi kan nog av erfarenhet lägga till att vårt samhälle har de politiker vi förtjänar.
  Vårt eget förakt mot de gamla och svaga gör det möjligt för politikerna att gömma och glömma just dessa grupper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite märkligt att hon inte märker detta själv!

   Radera