fredag 10 november 2017

Vad är fake news hos Moderaterna, Ulf Kristersson?


Här där jag bor storsatsar moderaternas fotfolk på att vara tillgängliga utanför köpcenter, varuhus och på stadens torg. Det är engagerade, trevliga och lättpratade människor och jag har faktiskt talat med de flesta av dem. Men samtalen lämnar mig med en känsla av förvirring när jag jämför budskapen med det jag läser i tidningen.

Därför skulle jag gärna vilja fråga Ulf Kristersson ..

.. vet du om att dina medarbetare är rörande eniga om att regeringens utrensning av funktionshindrade från assistansersättning är både föraktlig, förfärlig och orättfärdig?

De är precis lika eniga om att det krävs akuta åtgärder .. dvs ett omedelbart stopp på indragningarna .. under den tid det tar att utreda vad det är som gått fel.

Är det sant?

Eller är det sant det som står i DN .. att moderaterna är det enda borgerliga parti som ställer sig på regeringens sida och vill låta blödande familjer fortsätta att blöda medan politikerna utreder, analyserar och funderar under några år till? Står Moderaterna på Socialdemokraternas sida när det gäller besparingar på de svagaste och mest hjälpbehövande i samhället .. psykiskt sjuka, utbrända offentliganställda, äldre hjälpbehövande, dementa och funktionshindrade?

Vad är fake news, Ulf Kristersson? Dina medlemmars brinnande övertygelse eller det som journalisterna på DN publicerar?

Men du kanske inte ens vet att dina medlemmar offentligt talar om det Anna Dahlberg skrev i sin krönika i samma ämne .. att en betydande del av det fusk som Åsa Regner vill skylla på de funktionshindrade beror på att .. 

.. ”Assistansen har blivit en väg in i Sverige genom vilken man kan hjälpa landsmän och/eller tjäna stora pengar. Att det handlar om en förtäckt form av asylinvandring”. En bild som ”stöds av en rapport från Nationella underrättelsecentret (NUC) från förra året: "En analys av hur den organiserade brottsligheten använder migranter för att begå brott mot välfärdssystemet. Enligt rapporten förekommer det även att personer hämtas till Sverige för att agera sjuka eller beviljas assistans för verkliga behov. Även hos Försäkringskassan syns en slagsida bland de oseriösa bolagen. Ofta finns en koppling till de ursprungsländer som dominerar inom arbetskraftsinvandringen av assistenter”.

Jag har aldrig hört någon politiker från något parti tala om detta, trots att det har varit känt sedan före 2010? Tänker du äntligen erkänna det, Ulf Kristersson, eller är det bekvämare att bestraffa de funktionshindrade och deras familjer kollektivt?

När det gäller äldrevårdens problem med en hemtjänst som inte håller måttet och lika mycket skrämmer och oroar som hjälper, äldreboenden som inte finns och vård i livets slutskede som för det mesta bara ges till den som har turen att dö när det är lugnt på avdelningen, har dina medlemmar också väldigt tydliga åsikter.

Vilka är dina? Det skulle vara roligt att få veta om de överensstämmer.

Vi talade lite om psykvården också och om lagen från 2013 som ger dem som vistas här illegalt rätt till vård, tandvård och skola och .. kan man tänka sig .. om du var lika tydligt med vad partiet står för så kanske jag redan nu skulle bestämma mig för att rösta på Moderaterna.

Men .. som jag sa avslutningsvis till en av de dina .. om det inte finns en enda politiker som vågar tala i klartext om faktiska lösningar, i stället för att utlova påhittade miljoner/miljarder som enda idé, när det gäller de frågor som ligger mig varmast om hjärtat, så är risken överhängande att jag är så frustrerad, uppgiven, förbannad och hatisk på valdagen att jag tvingar både mig själv och min omgivning att rösta på Sverigedemokraterna som en käftsmäll till dem som försöker bygga en falsk ryggrad av det de kan ta från de svagaste i samhället.

Så vad är sanningen? Det som marknadsförs på gatan eller det som förmedlas av media?4 kommentarer:

 1. Alltså ... det är så illa nu på så många plan i samhället att jag vet knappt var man ska börja. Med att rensa alltså.

  Men nu det här med LSS. Visst kan infödda svenskar fuska, men det är svårare än med de som kommer om nyskrivna blad till Sverige. Och med en den nu inbyggda rädslan för att verka vara rasist/främlingsfientlig tror jag helt klart att invandrare har det lättare för sig på den fronten. Att tillskansa sig vad man inte har rätt till. Egentligen.

  Jag är höger, men jag tror fullt och fast på att Reinfeldts öppnande för samarbete med MPs önskningar och att inte facken får ha något att säga till om då det gäller arbetskraftsinvandring öppnade för fler dårskaper än vad Sverige klarar.

  Jag är ingen vän av facket, men det är ju självklart att vi inte kan ha en arbetskraftsinvandring som till stor del består av just de lågkvalificerade jobb som just vartenda parti skriker om att det behövs nu.

  Vidare hade vi haft mindre problem om det varit strikta krav på anhörigförsörjning. Utom för kvotflyktingarna som är en puttefnuttig minoritet i det hela.

  Och så vidare. Satan i gatan hur konsekvensanalysen slutat användas.

  SvaraRadera
 2. de som du träffar på gatan har inget att säga till om. Uffe puffe tuff tuff verkar vara en god socialdemokrat av vad man döma efter hans kritik av Leif Östling. det är nog besparingar som gäller,vad trodde du?
  de måste spara och det gör de mot dem som ingen röst har.

  SvaraRadera
 3. I Västerbottens läns landsting har SD föreslagit utredning om pensionärer ska få samma ekonomiska stöd till tandvård som illegala......

  SvaraRadera
 4. Spelar ingen roll va de heter och vilka partier de företräder, de är samma skrot och korn allihop.
  Genom de senaste 10 åren har mitt förtroende för de s.k. folkvalda sjunkit som en sten och har ersatts av ren och skär förakt.

  SvaraRadera