måndag 6 november 2017

Hashtagen #vadfanfårjag trendar på twitter …


 .. efter Leif Östlings spontana uttalande i Uppdrag Gransknings hypade avslöjande av att han, helt lagligt, placerat sina pengar på ett för honom lönande sätt.

Tidningarnas reaktioner på twittertrendandet är att det handlar om hätska uttalanden om girighet, skamlöshet och dålig skattemoral .. men när jag går in på twitter och läser blir bilden en helt annan. Trots att Magdalena Andersson raskt svarade Leif Östling och pekade ut vård, skola och omsorg som vinsten i det gemensamma skattelotteriet så verkar det vara oväntat många och ett ökande antal som ställer sig samma fråga som Svenskt Näringslivs ordförande.


Förslagen är många .. @svt och @granskning borde avkrävas rättelse! #vadfanfårjag är nu full av vänstermänniskor som tror att Leif Ö gjort något olagligt! Du får 16 våldtäktsanmälningar som läggs ner varje dag! Du får världens högsta skattetryck. Skola i kris. Vård i kris. Gruppvåldtäkter. Eskalerat gängvåld. Större otrygghet. Bostadskris. Skjutningar dagligen. Kvinnohat. Splittring. Samt korkade sossar som ändå är nöjda. Kamelfarmer. Graffittiväggar. En havererad skola. Dan Eliasson.Vårdköer, Barnmorskebrist, Polisbrist, Organiserad brottslighet, Rasifiering, Feministisk snöröjning, Fattigpensionärer. Sänkt pension höjd pensionsålder & årslånga köer till
sjukvård. Jämställdhetsmyndighet. Person som konstverk på livstid. Milslånga köer till sjukvård d folk dör. Flumskola, havererad polis, tiggarplåga, fattigpensionärer o DDR-TV. Dåligt fungerande skola. Sjukvård i fritt fall. Havererade rättssystem. Obefintligt försvar. Värdelös äldrevård. En jäkla massa sossar som tror att alla pengar är statens pengar. Tror S behöver ta #vadfanfårjag på allvar; är fler än direktörer som upplever att världens högsta skatter inte ger världens bästa välfärd. 2015 studerade 1450 till polis. Genusstudier? 2270. Fler kamelcentra, genusdagis o ytterligare en 300-miljarders skattenota för regeringens mångfaldscirkus? Några av Leif Östlings skattemiljoner har nog bidragit till att finansiera den patetiska "uthängningen" i @granskning. Låt Östling bli den som visar vägen. Det är dags för oss alla som betalar att fråga sig #vadfanfårjag?Uppdrag Gransknings ”Stora Avslöjande” verkar ha tagit en ny och oväntad vändning och kanske är det som PJ Anders Linder skriver på Axess ..

Svenska skattebetalare får inte valuta för pengarna. Om Leif Östlings klumpiga utbrott gör att strålkastarljuset till sist faktiskt fixerar detta faktum och skapar politiskt tryck för att göra något åt saken kommer det att vara hans största och viktigaste insats i rollen som Svenskt Näringslivs ordförande.

Själv kan jag bara konstatera att Magdalena Anderssons höjda skatter hittills inte bidragit till något annat än försämringar inom de områden som hon tycker vi ska vara mest tacksamma för .. vård, skola och omsorg.

11 kommentarer:

 1. Massor av människor, som har den möjligheten, gör samma sak som Östling om än i mindre skala. Det rör sig om f d politiker som pumpar in allahanda arvoden i ett bolag samtidigt som de uppbär "avgångsvederlag" från riksdagen. Journalister gör ofta så med sina sidouppdrag som moderatorer vid debatter eller som föredragshållare. Profilerade kändisar och godhetsapostlar gör också så. Rebecca Weidmo Uwell har gjort ett flertal granskningar (en intressant sådan i dag) av profilerade utåt sett skattebejakande individer.
  Och vad sägs om Margot Wallströms till stora delar skattebefriade apanage från sin tid i EU:s byråkratiska maskineri? Varför anmäler hon inte en önskan att i solidaritetens namn göra en extra skatteinbetalning?
  Sanningen är den att det endast är den vanliga löneknegaren/löneknegarinnan som fullt ut till sista öret får erlägga skatt.
  Jag skulle verkligen välkomna en fullödig journalistisk granskning av hur skattekryphål utnyttjas, men då är det många andra än Östling som ska kölhalas. Särskild tonvikt borde läggas på skrymtare som de som avslöjats/avslöjas av Uwell.
  En sådan granskning kommer vi dock aldrig att få se i media.

  Loffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, en sådan granskning kommer vi garanterat aldrig att få se. Lika lite som att någon skulle få för sig att granska kulturbidrag och uppdrag, föreningsbidrag, låtsasutnämningar inom låtsasmyndigheter, svågerpolitik, tjänster och gentjänster osv osv osv som finansieras med skattemedel.

   Radera
 2. Jag vet att det är fel...
  men jag tycker att Trump och Östlund uttrycker något som jag kan tycka är rätt.
  Östlund skapar jobb i vårt land, arbetar mer än han behöver samtidigt som han vill behålla en del för sig själv. Felet i det???
  Trump är klumpig, inte finpolerad som Obama, har inte ens rätt hudfärg. Har tjänat ihop en egen förmögenhet Som gör att han inte behöver ta ut någon presidentlön utan ger bort den till välgörenhet. Felet i det???
  Finner det alltmer befriande med människor som handlar rätt även om de kanske uttrycker sig fel ibland.
  Börjar alltmer tycka om de klumpiga opolerade men som handlar med hjärtat. De som ofta blir attackerade och förlöjligade i svensk press.
  Till skillnad från alla dessa svenska politiker, journalister, kändisar och annat löst folk som hela tiden anstränger sig att säga och vara rätt men i handling visar sig vara fullblodsegoister. Om och om igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack ja .. jag lider av samma fel som du. Det är tur att det finns en pålitlig vänster som gör sitt bästa att styra in sådana som oss på den enda och rätta vägen. ;-)

   Radera
 3. Hanne Kjöller skriver:
  https://www.expressen.se/kronikorer/hanne-kjoller/dubbelmoral-och-skenhelighet-nar-ostling-kolhalas/

  Loffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja, så hon skriver när ALLA VET att det handlar om MORAL och ETIK! Hur skulle det se ut om folk fick använda sina egna pengar HUR SOM HELST!!! ;-O

   Radera
 4. Maggan Paggan borde kanske inte kasta sten i glashus, hon har en skatteplanerade fd. EU parlamentariker i regeringen som såg till att skatten inte hamnade i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm inte Göran Persson. Min idol när det gäller långsiktigt och medvetet skatteplanerande. :-)

   Radera
  2. göran persson gör samma sak som Östling. har också ett bolag utrikes för det som arvoderats utanför Sverige..

   Radera
 5. Hej.

  "Vad fan får jag?" var frågan.

  Svaret är lätt:

  Du får betala.

  Glöm inte att säga tack.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, någonstans. Helt lite.
   Men INTE till Sverige...

   Radera