onsdag 12 februari 2014

Februari är årets värsta månad, ..

 .. åtminstone för mig. Jag är trött, trött, trött och det är med nästan övermänsklig ansträngning som jag släpar mig upp ur sängen på morgonen. 

Livet är grått, grått, grått, lika grått som det är ute och det känns som det grå sipprar in ända in i själen och gör att allt känns totalt meningslöst, orättvist och nästan outhärdligt. Alla är fullständigt dumma i huvudet, intelligensbefriade idioter och alla bryr sig bara om sig själva och INGEN bryr sig om MIG!!
Då är det tur att jag kan behärska mig och se lite längre än den närmaste halvtimmen. Annars hade jag också låtit alla spärrar släppa, hävt ur mig fullständigt sanslösa påståenden utan grund eller täckning och kanske lättat på trycket i en kaskadspya av verkliga och inbillade oförrätter, riktad mot allt och alla. Precis som Crister Enander, som i en krönika i tidningen Dagens Arbete bland annat skriver ..
 "Att tvingas leva i ruinerna av folkhemmet är smärtsamt. Alla dessa enskilda som drabbas så hårt och skoningslöst. Varje dag rapporteras det i nyheterna om att regeringen beslutat genomföra fler inskränkningar i den allmänna välfärden eller att de tagit långsiktiga beslut som i längden kommer att försämra livet för de redan fattiga och hårdast utsatta.

De redan hemsökta ska jagas ut från samhällsgemskapen och bli vår tids paria. Strategin är inte bara bottenlöst cynisk. Den är medveten. Utarmning är idag inget tomt ord. Fattigdomen finns mitt ibland oss och den delas av många. Det råder nöd i riket – på många håll står svälten utanför dörren och enbart genom allmosor och vänners omtanke förmår familjer mat på bordet.

De redan hemsökta ska jagas ut från samhällsgemskapen och bli vår tids paria. Strategin är inte bara bottenlöst cynisk. Den är medveten. Utarmning är idag inget tomt ord. Fattigdomen finns mitt ibland oss och den delas av många. Det råder nöd i riket – på många håll står svälten utanför dörren och enbart genom allmosor och vänners omtanke förmår familjer mat på bordet."

[ ...]

 "Hur – frågan är alls inte retorisk – är den människa skapt som med ett pennstreck i statens budget tar ifrån de svårt handikappade deras personliga assistenter så att de tvingas bli liggande i en säng och få liggsår, inte kan bli tvättade, får svårt att få i sig den mat som ställs fram av en sönderstressad ung pojke från hemvården?
Hur kan en människa med egna föräldrar, med sina egna far- och morföräldrar i minnet, låta de åldrande och svaga bli liggande i urin och avföring utan att ligga sömnlös natt efter natt i djupaste förtvivlan över de beslut de fattat?

Ser de inte konsekvenserna? Blundar de? Är de någon form av sterila och själsligt förstummade monster som förmår förtränga och inför sig själv förneka sina handlingars följder?" ... osv, osv, osv.

Han mår verkligen dåligt nu i februari!!

Men det är intressant att Crister Enander tar upp den personliga assistansen precis nu när Försäkringskassan äntligen börjar se problemen med lite vett och sans, ser över bristerna i systemet och när våra politiker har äntligen vänt sig mot systemet med minutmätning av de handikappades toalettbesök. Alla .. utom Kristdemokraterna, vilket gör att min röst garanterat inte kommer att hamna hos dem.

Det som publicerades på Försäkringskassans hemsida för mindre än en vecka sedan tyder inte på att "svårt handikappade" kommer att "tvingas bli liggande i en säng och få liggsår, inte kan bli tvättade, får svårt att få i sig den mat som ställs fram av en sönderstressad ung pojke från hemvården." Dessutom så är det försäkringskassans utredare som utreder behoven hos de assistansberättigade .. inte regeringen.

På samma sätt som det är kommunerna, oavsett partibeteckning, som ansvarar för äldreomsorgen .. där Crister Enander påstår att "de åldrande och svaga blir liggande i urin och avföring" .. inte regeringen. Det som är dåligt i äldreboendena är det oavsett om kommunen är M-styrd, S-styrd eller om vården är privat.

Och så kommer det att förbli .. hur valet än går i höst.

Men vi får väl ändå vara tacksamma över att Crister Enander nöjer sig med att författa domedagskrönikor och inte ansluter sig till de autonoma vänsterextrema grupperna som roar sig med att attackera helt oskyldiga anställda på Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, andra myndigheter och ett bussbolag(!?), genom att elda bildäck mot ytterdörrarna, krossa fönster och kasta molotovcocktails under de anställdas bilar .. i något som de kallar Revolution, men som jag kallar hot, vandalisering och skadegörelse.

Men eftersom vänstervåldet har ett hjärtegott syfte(?), så skrivs det inte så mycket om det.

Februari är som sagt en månad som är specialanpassad för att locka fram missnöje och självmedlidande. Grå, sorglig och utan minsta hopp släpar jag mig fram och känner inte lust till någonting alls.

Men jag VET att om bara några veckor så vänder det. Livet blir lättare, ljuset ljusare och jag kommer bergsäkert att ta tag i allt som just nu bara känns meningslöst. För mig handlar det bara om en tillfällig dipp i tillvaron .. livet är bara grått i februari.

Men efter att ha läst Dagens Arbete .. som jag inte ens visste fanns tidigare .. så inser jag att det finns platser där det är februari året runt.

Dessutom drar jag mig till minnes att det vid något tillfälle pågick en diskussion i något av mina kommentarsfält om vem som skulle passa bäst som nyhetsuppläsare om Sverige blev som Nordkorea?

Nu vet jag vem som är min favoritkandidat .. Dagens Arbetes ledarkrönikör Helle Klein, helt utan konkurrens!

7 kommentarer:

 1. Hahahaha! Den synen *Helle*

  Jo, just för att februari är så sabla nedslående för kropp och själ, har jag å mina två bästisar sen många år infört en måbra helg i luleå mellan fre-sön, i februari. Så man lixåm har ngt att hanka sig fram till..

  Den innehåller alltid välgörande ayuruvediska behandlingar,

  http://www.humanhealth.se/

  ispromenad runt lule stad,

  http://www.lulea.se/uppleva--gora/nyhetsarkiv/nyhetsarkiv/2014-01-13-isbanan-oppen-for-allmanheten.html

  shopping på Lush och diverse butiker med konsthantverk mm, OCH ngt evenemang av nå slag.

  I år blir det Iskonsert i "Whiteroom"

  http://www.icemusic.se/om-ice-music/

  champagne på rummet, vila å göra sig vacker- sedan god mat på någon bra restaurang. Vi delar rum å bor på ett trevligt litet hotell utan stök å bök!

  http://www.amber-hotell.se/

  Jag gör alltid ett litet häfte med illustrationer om vad som ska hända som de får på bussen.

  En av väninnorna gör alltid matsäck med nyttig sallad, gurkvatten, the´kaffe å en desert. detta inmundigar vi på Kustbussen på andra vången på morgonen nån stans före Pite´hehe!

  Bussen går ju 06:35...

  så deeet längtar jag till!!
  Kram Any, som sagt- det vänder snart!

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte om jag sagt detta tidigare, men i min bok får man feta bonuspoäng och guldstjärnor när man sågar Helle Klein precis som du nyss gjorde!

  SvaraRadera
 3. Stackars Crister! Jag tror att han sig själv ovetandes har förflyttats till Nordkorea och där bevittnat misären och tror sig nu beskriva Sverige. Mycket tragiskt men han kanske får komma hem igen snart?
  När det känns alltför grått för dig Any så rekommenderar jag dig en stund i trädgården där den MYCKET optimistiske lille talgoxen börjat sin frierisång till hugad maka (åtminstone om man befinner sig söder om dalälven). Det är också himla tur att den lilla pippin inte är oxe egentligen annars skulle talgoxarna försvinna väldigt fort. ;)
  Håll ut, snart blir det bättre!

  SvaraRadera
 4. Sen tycker jag iofs du är lite elak mot Crister. Han säger ju själv att han inte ställer frågorna för att "vinna några billiga poänger" och att hans intresse för att "förfalla till demagogiska utspel" är obefintligt!

  Således kan vi utgå från att han är helt objektiv och opolitisk när han skriver det han skriver.

  SvaraRadera
 5. "det finns platser där det är februari året runt"

  Oh ja! Dagens (!) Arena är ett till ställe. Bör undvikas alltså. Jag hittade dit just när då fått in en ny ledarskribenta, som jag inte minns vad hon hette, och inte minns jag vad hon skrev om just då, mer än att jag sällade mig till kommentarskören som tyckte hon inte kvalade in som ledarskribent, så dåligt skrev hon.

  :) /Majsan

  SvaraRadera
 6. Majsan: Ptja, det är ju ganska vanligt, ta Karin "Legolas" Pettersson till exempel...

  SvaraRadera
 7. Maja .. nästa februari ska jag försöka tvinga Granntanten att ta en tur norröver och våldgästa ermå-bra-helg! Vare sig ni vill det eller inte .. ;-)

  Fnord .. guldstjärnor och feta bonuspoäng lyser alltid upp i februarigråheten. :-)

  Och jag vet att jag är en ondskefull människa när jag skriver om den arme Crister som vill så väl. För vem skulle annars föra den dumma underklassens talan? De själva??? Knappast möjligt, eller?

  ua .. jodå, jag har ett nära förhållande till våra talgollar. De flyger inte ens bort från fågelmatsträdet när vi står där och fumlar med fröautomaten. Dessutom så går jag där det är framkomligt så mycket jag kan med hundarna. Det är liksom lite mindre deprimerande ute än inne?

  Majsan .. Platser där det är februari året runt försöker jag undvika så gott det går. Vilket gör att valfriheten inom mediautbudet blr ganska begränsat. Jag fuskläser Expressen ibland men håller mig på mils avstånd från Aftonbladet. SVT ska vi inte tala om .. vi ser mer gamla serier än de ordinarie programmen och spelar in debattprogram så vi kan snabbspola bort de värsta stolpskotten .. ;-)

  SvaraRadera