söndag 26 januari 2020

959 dagar kvar, ..


.. till riksdagsvalet och jag läser alla sidor som jag alltid har läst, konsumerar åsikter från både dem som tycker som jag och andra som tänker helt olika och det enda jag känner är total hopplöshet.

Det är samma åsikter, samma önskemål, samma kritik och samma brinnande övertygelse om att det måste bli en förändring snart. Helst NU eller så fort som möjligt.

Men detta underverk ska naturligtvis ske utan samarbete med ”fel” personer/partier och utan att någon enda person i hela landet blir eller känner sig kränkt, utpekad eller på annat sätt angripen.

Är det något som nästan ALLA, oavsett politisk inriktning, verkar vara rörande eniga om är det att det måste ske en förändring. Dag efter dag efter dag och månad efter månad är det samma rop på att Någon måste göra Något - men ingen verkar ha en susning om HUR?

Människor far illa, dör i vårdköer, misshandlas, rånas och våldtas, det brinner, sprängs och skjuts, men fokus ligger på vem som putsar eller skitar ner vems varumärke. Är det M och KD som putsar åt både Vänstern och Sverigedemokraterna. Eller är det Vänstern och Jökarna som brunsmetar oppositionen? Är demokratin hotad om regeringen kritiseras? Kan Folket verkligen klara av hur mycket yttrandefrihet som helst och visst är alternativa medier och sociala medier det största hotet mot både demokrati och yttrandefrihet? Eller tvärtom?

Dessa ständiga upprepningar blir till slut helt meningslösa. Samma tomma ord, förklaringar, påståenden eller anklagelser, men leder de någon vart? Kommer någon ledarkrönika eller debattartikel leda till att det går upp ett ljus, eller tänds en kreativ och genomförbar tanke hos de folkvalda representanterna för Folket – oavsett vem som skriver eller var det skrivna är publicerat? Finns det överhuvudtaget någon som ens tror det? 

I stället spills det massor med tid och energi på anklagelser, rena fantasier och smutskastning av Alla Andra som av okänd anledning bär ansvaret för att de som verkligen är Ansvariga inte kan ansvara för de guldkantade ansvarsuppdrag som de så krampaktigt klamrar sig fast vid.

Det är 959 dagar kvar till nästa riksdagsval.

Det finns väl ingen som tror att Socialdemokraterna frivilligt kommer att släppa ifrån sig statsministerposten innan dess? Även om Centern och Liberalerna flyger ur JÖK-boet kommer S och Mp att klamra sig fast vid det sjunkande skeppets styråra, varje timme, varje minut och varje sekund av dessa 959 dagar.

Vi kan skratta åt den här regeringen. Håna den och klä av den naken. Skrika och rasa av vanmakt men det här är vad vi fick och vi kan inte bli av med den hur gärna vi än vill det..

Skit samma om det går åt fanders. Det KAN gå vägen 2022 är budskapet från den sittande regeringen, som lovar allt åt alla om de bara får egen majoritet .. om 959 dagar.

Sverigedemokraterna kom ju in i riksdagen 2010 mot alla odds, så vad är det som säger att inte något nytt och sossevänligt parti gör det samma och hjälper Partiet när löfteskarusellen snurrar igång igen vid årsskiftet 2021/22? Förhoppningsvis kommer också tillräckligt många besvikna/desperata 40-talister att hinna dö i god tid innan den 11 september 2022.

Jag tror att optimisterna Löfven och Rådström-Bastaad ”ser det komma” i en framtidsvision som är färgad i en vackert rödskimrande nyans.

Jag är så dödligt trött på alla floskler och klyschor som i olika ordalag beskriver samma oacceptabla dumheter, ”problem”, ”utmaningar”, ”värderingar”, självklarheter och farhågor och med tanke på hur reaktionerna kan bli om en mening blir feltolkad av fel person som anser sig vara den enda rätta personen, orkar jag inte ens skriva om katten. Även om han har en och annan åsikt som kanske skulle kunna vara till hjälp för en handlingsförlamad regering.

959 dagar kvar till riksdagsvalet. Hur kommer Sverige att se ut den 11 september 2022 om utvecklingen fortsätter i samma riktning som nu?

2 kommentarer:

  1. tyvärr är grundtipset att sossarna är kvar med hjälp av det nya partiet,c och mp, alternativt i en koalition med m och kd utan c,mp och det nya partiet.

    SvaraRadera
  2. Finns det någon som helst ideologisk kompass inom S? Finns det något de inte kan gå med på eller anpassa sig till? Har ordet gråsosse glidit över i total-opportunism (i vilken kulör som helst, inte nödvändightvis grå)?

    SvaraRadera