onsdag 29 januari 2020

Fan tro´t, sa Relling.


Nu måste partiet vinna tillbaka väljarnas förtroende i trygghets- och välfärdsfrågorna, säger inrikesminister Mikael Damberg i en intervju i DN

Han fortsätter .. När vi visar att vi gör skillnad i människors vardag, då kan vi vinna förtroende. Jag tror att många väljare känner att det måste till ytterligare leverans kopplat till trygghetsfrågorna med fler poliser runtom i Sverige men också i välfärdsfrågorna som är viktiga för oss socialdemokrater. Flera partier har inte riktigt varit på samma linje som oss. Det behövs mer pengar till skolan och sjukvården.

När vi visar att vi gör skillnad i människors vardag då kan vi vinna förtroende” – bara den meningen borde Damberg ha tänkt över lite bättre? Sossarna HAR ju redan visat vilken skillnad de kan göra i människors vardag och opinionssiffrorna är ett tydligt tecken på att färre och färre vill ha mer S-märkt skillnad i sin vardag.

Det är ett allvarligt läge” – fortsätter inrikesministern och för en sekund tänker jag att han äntligen har kommit till någon slags insikt, men så förstår jag att det ”allvarliga läget” handlar om det bristande förtroendet för sossarna och inte alls om det verkligt allvarliga läget för alla som står i oändliga vårdköer, dör på akutmottagningar, har barn som rånas och förnedras, har åldrade föräldrar som rånas och misshandlas eller som drabbas av andra varianter av den nya kriminaliteten.

För vad betyder det när det är ETT ALLVARLIGT LÄGE FÖR SOSSARNA!

Men nu, NU, ska sossarna leverera det de lovade sina väljare, både 2014 och 2018.


3 kommentarer:

  1. Hans enda jobb utanför politiken: flyttgubbe. Det förklarar en hel del.

    SvaraRadera
  2. Har inte S sagt att det är motigt i snart 30 år? Då handlar det väl om fundamentala politiska problem som inte löses av småprat eller detalj-justeringar?

    SvaraRadera
  3. "-Sitta kvar!" kväkte en groda i en saga. "-Hur länge då..?" undrade en skrämd näbbmus. "-I evighet, bortom döden" blev svaret.

    SvaraRadera