söndag 2 augusti 2020

Corona-sommar.


Om allting hade varit normalt och som vanligt hade jag redan nu avverkat ett otal bakluckeloppisar, konstrundor och diverse marknader och varit i full färd med att packa och avsluta ett hektiskt hatt-tillverkande inför höstens Vintagemässa i Stallarholmen som går av stapeln en kort tid innan årets stooora händelse ..   Automobilhistoriska klubben och Eskilstuna flygklubbs Veterandag på Ekeby flygfält!

Bilder från en fri och lycklig sommar.
FYND .. som jag stod emot.


FYND!! .. som fick följa med hem.

Där finns också den extremt stora och fantastiskt innehållsrika MARKNADEN där man kan köpa allt från cyklar, mopeder, bildelar, äkta Texas-longhorns, från tjurar med samma namn, att ha i grillen på en amerikanare till ”äkta” nyproducerade 50-talskläder eller nästan vad som helst som är resultatet efter en garage/garderobs eller vindsröjning hemma hos en veteranbilsentusiast!!

Jag är i trans i över fyra timmar eller mer, varje år. Utom i år!

Suck!

Nu får vi nöja oss med picnick-träffar i trädgården utanför den lokala veteranbilsklubbens klubblokal varje lördag.

Det är i och för sig väldigt trevligt det med, om vädret är som det ska. Men det är inte bara bilarna som tillhör veteranerna, medlemmarna själva har ett antal år på nacken och det märks när umgänget sker med 2 meters avstånd.

Kort sagt, de flesta av oss hör inte riktigt lika bra som när vi tog körkort. Varje ny deltagare gör att ringen av picknick-bord blir vidare och vidare och samtalen alltmer absurda. En missuppfattning som i sin tur tolkas och skickas vidare kan resultera i ett svar som med bästa vilja i världen inte kan kopplas samman med original-samtalsämnet.

Det är totalt obegripligt ibland, stundtals fruktansvärt frustrerande och för det mesta våldsamt och hysteriskt roligt.

Det är som jag alltid sagt, det finns för- och nackdelar med allt. Att få en stunds skrattkramp tillsammans med goda vänner är en av de ytterst få fördelarna med Den Stora Strategin under Den Stora Pandemin.

Och så lånar vi ut böcker och ger filmtips till varandra. Jag personligen törstar efter BÖCKER, något att läsa och försvinna in i men nu får jag tillgång till andra människors bok- och filmval och inser att jag nu ser med helt andra ögon på många av mina vänner. Den erfarenheter är också en positiv följd av allt negativt som vi drabbats av pga covid-19 och jök-18.

3 kommentarer:

 1. Ja jag brukar också varje år i Augusti besöka Eskilstuna Veterandag. Tyvärr, tyvärr blir det inget i år vilket är väldigt ledsamt.//tompas11

  SvaraRadera
 2. I en saga läste en man en bok om en damstrumpa som alltid "blev arg!". Sedan hände inte mycket mera. Mannen läste vidare, men inget hände. Det var en beklämmande story tänkte mannen, en arg damstrumpa som inget förmådde utan bara surrade likt en töntig fluga om allt som irriterade den. Han ställde tillbaka boken i hyllan.

  SvaraRadera
 3. Tråkigt att man ska behöva hoppa över så mycket man velat göra.
  Semestern känns trasig

  SvaraRadera