tisdag 18 augusti 2020

"Propagandan skär som heta knivar genom de godtrognas smöriga hjärnor" ..


.. skrev Lars Lindström i Expressen i går och trots att jag för min egen psykiska hälsas skull normalt undviker den här skribentens alster får jag plötsligt en förhoppning att han har skådat ljuset och skriver om Morgan Johansson.

Hur sjutton jag nu kunde få en en så idiotisk tanke? Den måste bero på värmen och bristen på meningsfull sysselsättning.

Naturligtvis handlade hela krönikan om SVERIGEDEMOKRATERNA.

Lars Lindström bönfaller oss om att inte glömma den FRODIGA, BRUNA MYLLAN på 90-talet ur vilken Sverigedemokraterna växte fram. En hemsk tid som också resulterade i äktenskap mellan ZTV-programledaren Henrik Johnsson, (som Lars Lindström intervjuade 1990), och Alice Bah och senare med Malin Baryard.

????????

Sambandet känns lite märkligt och en aning långsökt, men tydligen ser Lars Lindström en röd tråd mellan dessa viktiga händelser.

Uttrycket den FRODIGA, BRUNA MYLLAN är tydligen väldigt viktigt eftersom krönikören återanvänder det när han avslöjar att Jimmie Åkesson inte längre använder ordet repatriering utan i stället talar om återvandring i samband med människor som saknar asylskäl eller dömts till utvisning.

Så långt inget nytt alltså.

Men så kommer DE HETA KNIVARNA!! Det låter som en Christie-deckare från en annan tid, men handlar om att flera människor, (enligt en polisrapport den 8:e augusti), reagerat på att flera personer hängt upp ett djur i ett träd i ett naturreservat i Järfälla, och börjat skära i det med kniv.


Polispatrullen åkte till platsen och pratade med personerna. Det visade sig röra sig om ett lamm som de förberedde för att helgrilla och patrullen lämnade utan vidare åtgärd.

Lars Lindström läser hur Simon Kristoffersson på nättidningen Samnytt skildrar händelsen - Ett sällskap i Järfälla norr om Stockholm slog sig ned i ett parkområde för picknick där de även hade med sig ett lamm. Djuret hängdes upp i ett träd och styckades på platsen vilket fick andra parkbesökare att reagera och larma polisen”.

Bilden som illustrerar texten är en genrebild av en mörkhårig man som precis slaktat ett lamm utan att ha någon koppling till den aktuella händelsen.

Lars Lindström blir våldsamt upprörd!! För några år sedan blev han själv bjuden på helstekt vildsvin i grannens trädgård och ingen reagerade. Herregud det är väl hur vanligt förekommande som helst att människor tar med sig hela djur ut till allmänna grillplatser för att helsteka dem eller stycka dem i mer hanterliga bitar.

Eller?

ÄR det något som är allmänt förekommande på platser för allmänheten där det finns grillmöjligheter? Jag vet inte, här grillar vi i trädgården om vi grillar alls.

Men hur lätt är det att kila in i en affär i Stockholmsområdet och köpa ett helt lamm eller en hel gris till grillen? Är det en lagervara i storstadsbutikerna?

Jag bor på landet, dvs mitt i spenaten i den skrämmande obygd som Lars Lindström endast sett på bild när han googlar på får, lamm och grisar. Till och med här är det väldigt ovanligt att någon vevar runt lamm eller grisar på grillen om det inte handlar om större evenemang som bröllop, stora fester eller marknader. Och då har jag ändå både jägare och köttbönder i min telefonlista och hur många vildsvin och hjortar som helst utanför ytterdörren.

Däremot så är det inte ovanligt att fårbönder hittar en eller flera större blodansamlingar i stället för lamm när de utfodrar/vattnar djuren på morgonen. Ibland får de också det stora nöjet att ta hand om huvudet, men för det mesta är det bara blodet och en hög stressade får som berättar om vad som hänt och ibland saknas ett större antal får eller lamm helt utan spår.

Om Lars Lindström, mot all förmodan, läser det här, vill jag poängtera att jag inte skyller detta på muslimer varken i allmänhet eller synnerhet, men sanningen är att den olämpliga tanken har slagit mig eftersom jag aldrig hört talas om att någon stulit en gris på samma sätt trots att vi får allt fler grisbönder med lösgående grisar.

Men det finns allvarligare saker och missförhållanden att gå i taket över än misstankar om tjuvslaktade lamm. Men den verkligheten ligger tydligen långt, långt borta från Expressens redaktion.

Lars Lindström avslutar sin upprörda drapa med orden .. ”Så dras den rasistiska slipstenen. Halvsanningar, lögner, falska bilder. Propagandan skär som heta knivar genom de godtrognas smöriga hjärnor. Kent Ekeroth vet vad han gör. Han hjälper Sverigedemokraterna”.

(Men det där med att ”propagandan skär heta knivar genom de godtrognas smöriga hjärnor” är en mening som jag säkert kommer att använda eftersom det så väl beskriver helt andra sammanhang där det förekommer halvsanningar, lögner och falska bilder än det som avses här.)


3 kommentarer:

 1. "Bäh bäh vita lamm
  bad bad vita man!"

  SvaraRadera
 2. du måste beställa i förväg, då är det slaktat,urtaget. det du beskriver betyder stulet lamm från någon fårbonde.
  så kan det gå när bönder tror c är deras parti.

  SvaraRadera
 3. I en saga var de självgoda tvungna enligt lagen att bo mitt i den mångfald de påstod sig anamma eller tiga. Då blev det brist på mästrande uppfostrare som ingen utsett eller efterfrågat.

  SvaraRadera