tisdag 2 februari 2021

Morgan Johansson ..

 .. sossarnas egen lilla twittrande trivselfarbror har en nästan omänsklig uppgift i JÖK-samarbetet. Han är inte bara justitieminister sedan 2014, utan också migrationsminister sedan 2019 och ställföreträdande statsminister sedan 10 september 2019. Det är alltså en imponerande börda som lagts på hans axlar.

”Oacceptabel” kriminalitet i alla dess former – våldtäkter, rån, misshandel, mord, sprängningar, mordbrand, stölder, bedrägerier, ekonomisk brottslighet för att bara nämna en del. Hur vi som land ska hantera detta ska han ta ställning till, samtidigt som han svarar för migration, integration och alla ”utmaningar” som det har fört med sig. Och om chefen blir sjuk, tar semester eller inte finns tillgänglig när det krisar till sig, är det twitter-entusiasten Johansson som ska dra på sig den alldeles för stora ledartröjan.

Trots att han inte har presenterat några påtagliga resultat i arbetet med de ”utmaningar” som han ställdes inför redan 2014.så måste jag säga att jag blir imponerad av att han, vid sidan av sina krävande och ansvarstyngda uppgifter anser sig ha tid åt att ägna sig åt intensivt folkbildningsarbete på sociala medier.

Han värmer upp lite lätt med sosseklassikern – abortfrågan som ingen är oense om och joggar raskt vidare på det gamla välkända nazistspåret och rekommenderar litteratur som skildrar Hitlers maktövertagande 1933 vilket möjliggjordes av att han lyckades framställa sina motståndare som skrämmande hot mot Tyskland och tyskarna. Det vill säga, han använde sig av ungefär samma taktik som Socialdemokraterna och justitieministern själv verkar vilja använda sig av i det kommande valet 2022.

Men det är ju skillnad på hot och varningsord beroende på varifrån de kommer, vem som uttalar dem och vilka som ”förtjänar” att "gripa makten"?

Men innan herr Johansson tvingas redogöra för Socialdemokraternas egen politik under 30-40-talet, glider han elegant in på Framtiden och hur den bör hanteras på ett kunnigt och välanpassat sätt för att inte riskera historiska återfall.

Eller hur han nu lägger upp det? Summan av kardemumman bli i alla fall att ondska, elände, fattigdom, folkmord och diktatur kommer att drabba Sverige om inte Socialdemokraterna får behålla makten i nästa val.

Vi vill ju inte heller drabbas av hysteriskt twittrande makthavare som sprider obehagliga åsikter som president Trump gjorde, eller hur?

Man KAN kanske tolka de Johanssonska folkbildningsförsöken som att han försöker misstänkliggöra oppositionspartiernas moral och demokratiska rätt att opponera mot regeringspartiernas tafatta försök att lösa landets alla akuta ”utmaningar”.

Men med tanke på hans enorma arbetsbörda ska vi väl kanske hellre fria än fälla och tolka alla faktaglidningar, vantolkningar och rena osanningar som ett tecken på utmattning och trötthet på gränsen till utbrändhet.

Eller så har han umgåtts alldeles för mycket med Annika Strandhäll som är socialdemokraternas okrönta drottning när det gäller att sprida partilojala ”sanningar” på twitter.

4 kommentarer:

 1. I en sagovärld spred man inte saker medvetet utan man fördelade istället saker så mycket man kunde. Dock omformulerades det som att man: "delade med sig solidariskt av saker som var tänkta att hjälpa många att få en bättre tillvaro". En oppositions-mus menade att det var naziliknande ljug & galen socialdarwinism som köpta medier spelade dumma för att slippa avslöja, men då åtalades musen för "bisarr sanningslidelse" & fick 4 år på dårhus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu överträffade du dig själv! "Bizarr sanningslidelse" är förmodligen en åtalspunkt vi kan se fram emot. Precis som "omedveten solidarisk sanningsförmedling" :-)

   Radera
 2. Om Morgan sa kommunalrådet (s) i Arvika i samband med invasionen 2015:
  "Han e´så dum att klockera´ stannar och blommera´ vissnar."
  Detta citat är nu inte godkänt hos "ifrågasätt" som censurerar år MSM, men det får väl stå kvar här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart! Morgan bekräftar det ju själv genom "omedveten sanningsförmedling" på twitter. (se tidigare kommentar)

   Radera