lördag 6 februari 2021

Nu har väl Löfven tappat det helt i alla fall?

 Om jag inte har missförstått situationen helt så är det väl så att JÖK-partierna, S, Mp, C och L, kom överens om en gemensam skrivning gällande migrationspolitiken?

Att S och Mp sedan gjorde ett alldeles eget och betydligt generösare ”tillägg” som de vill att C och L ska köpa i sin helhet, det ska väl inte Liberalerna bära ansvaret för?

Vilket tydligen inte L är intresserade av att göra eftersom de redan förklarat sig nöjda med den tidigare gemensamma överenskommelsen?

Eller har jag fattat helt fel?

Enligt statsministern ingår inte migrationsfrågan i januariavtalet? Vilket då kan tolkas som att sossarna har lämnat över hela ansvaret till Miljöpartiet för att överhuvudtaget kunna behålla regeringsmakten?


Visserligen är ordet ANSVAR svårt att tolka för en socialdemokrat, men hur sjutton kan det vara Liberalernas och Nyamko Sabunis ansvar att sossarna och miljöpartisterna har spelat under täcket med varandra. När det i själva verket är Stefan Löfvens ansvar att leva upp till den överenskommelse som de fyra JÖK-partierna hade enats om.

Ännu obegripligare blir det när Stefan Löfven går ut och slår sig för bröstet och skryter med att Sverige har valt rätt strategi. Att den ”var rätt då och är rätt nu”.

Vi fick ner sprittspridningen”, säger han och syftar på sommarmånaderna när så gott som alla europeiska länder fick en tillfällig lättnad i coronapandemin pga av vädret. Och nu när vi har en tillfällig nedgång i antalet smittade, medan den muterade corona-varianten okontrollerat sprider sig inom den ena regionen efter den andra anser han att vi har samma goda strategi.

Vi fick ner smittspridningen”?

Det är väl ändå att ta i lite väl mycket? Visserligen så kommer det snart en sommar till, men under samma tid, men med olika strategier ser de nordiska grannländernas resultat ut så här ..

Sverige 588 062 smittade och 12 115 döda, Norge 64 483 smittade och 582 döda, Danmark 201 186 smittade och 2 215 döda och Finland 47 262 smittade och 698 döda.

Ingen visste vad som skulle hända, ingen hade en aning om hur coronaviruset skulle hanteras och alla gjorde säkert så gott de förstod och kunde. Men, ser man till resultatet efter ett år så har Stefan Löfven inte mycket att skryta med.

Men om Liberalerna i största allmänhet och Nyamko Sabuni i synnerhet ska bära det fulla ansvaret för sossarnas och miljöpartisterna gränsöverskridande överenskommelser så undrar jag vem eller vilka som Stefan Löfven anser bär ansvaret för att Sveriges corona-statistik inte riktig visar på samma stora framgång som han påstår att den är?

Jag tror inte att svenska folket ser fram emot en politisk kris”, säger Stefan Löfven och hoppas att Nyamko Sabuni ska krypa till korset och ansluta sig till regeringens förslag om en ny humanitär skyddsgrund som kan ge fler möjlighet att bosätta sig i Sverige.

Men, om jag får ta mig friheten att tycka att jag själv ingår i begreppet ”svenska folket”, måste jag göra honom besviken. Jag tycker att vi redan nu, om vi ska se till folkviljan, befinner oss i en politisk kris.

Och ansvaret är absolut regeringens och ytterst Stefan Löfvens.

8 kommentarer:

 1. I en grodvärld visste grodor bäst, om de sa något så var det på det viset därför att det var de som sa det. "-Jag vill bygga ett hus med grunden som tak & taket som grund" så plötsligt en sådan gudomlig groda. Då skrev media: "Vilken tur att det inte står en vrickad stolle vid statsrodret!".

  SvaraRadera
 2. Man kan inte lägga mer ansvar på någon än den personen klarar av. Eller hur?

  SvaraRadera
 3. Att skriva verklighets baserade sagor är
  svårt.Den jag tycker bäst om är
  Astrid lindgrens pomperipossa i Monismanien.
  Många med mej förstod den.Du som skriver
  så konstidigt här längs upp på kommentars
  ???????????????????????

  SvaraRadera
 4. Ett sagorike var så dekadent att man inte begrep satir längre: verkligheten var så urspårad att påhittade historier om tillståndet framstod som konstig realism i jämförelse. I rikets mitt satt en ljugande potatisgubbe med köttig uppsyn på en narrtron, gick man nära kunde man höra honom mumla den enda ambitionen: "-Sitta kvar...sitta kvar.."

  SvaraRadera
 5. Löfven kan inte tappa något han aldrig haft.//tompas11

  SvaraRadera
 6. Helt OT

  Står det för OTidsenlig?

  Men jag kom på MP's nya valslogan just nu.

  "Rösta på oss! Partiet som alltid är ut och cycklar!"

  SvaraRadera
 7. Ursäkta Off topic men jag såg att du brukade följa Islandsmamman och undrar om du fortfarande är i kontakt med henne? Jag saknar hennes blogg supermycket och skulle gärna hitta henne igen <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag saknar också Islandsmamman supermycket men det sista jag vet om henne är att hon började skriva på Wordpress.com men jag ville/orkade bara inte registrera mig för att kunna leta efter vad hon numera kallar sin blogg. Om hon fortfarande har någon?

   Hör av dig om du hittar henne.

   Radera