söndag 14 mars 2021

”Annie Lööf är en propp i svensk politik”!

 Efter ytterligare en händelselös lördag som toppades av Melodifestivalen som jag genomlider år efter år efter år av ren solidaritet med Maken som verkligen njuter av upplevelsen, vaknar jag till ytterligare en händelselös söndag vars höjdpunkt utspelar sig klockan 07.00 när vi vecko-handlar på Coop som är det folktommaste livsmedelstemplet i vår lilla stad vid den tidpunkten.

Suck, jag längtar verkligen efter våren och möjligheten till åtminstone chansen till utomhusaktiviteter tillsammans med vänner och bekanta.

Som vanligt surfar jag igenom nyhetsflödet och tar del av senaste nytt på tidningarnas hemsidor, alternativmedia och diverse instragramkonton och twitter.

Jag blir skakad i grunden av en del ”nyheter”. Melodifestivalen är hotad, twittrar Morgan Johansson varnande, den vi lämnat bakom oss kan mycket väl ha varit den näst sista vi någonsin får uppleva om sossarna inte får sitta kvar vid makten!

Jag undslipper mig ett tyst och stillsamt hurra!, och blir ännu mer fast besluten att jag ska göra mitt yttersta för att se till att justitieministern blir sannspådd!

Så möts jag av Helle Kleins twitter-uttalande ..

.. och jag fattar ingenting? Var någon av de 12 artisterna medlem av Sverigedemokraterna? I så fall vem? Av kommentarerna kan jag utläsa att det är någon som deltagit tre år i rad, och jag måste erkänna att jag är så korkad att jag faktiskt googlade för att hitta VEM!

Men så visade det sig att Helle Klein, som är prästvigd i svenska kyrkan, och därmed tillhör de verkligt Goda Människorna, har ägnat mellokvällen åt att sortera deltagarna efter hudfärg?

Vinnaren hyllades inte bara för att framträdandet var bäst utan för att hans hudfärg, i likhet med the Mamas, var mörk? Vilket i sin tur skulle göra alla sverigedemokratiska väljare djupt deprimerade?

Det var ett så märkligt sätt att reagera på? Jag trodde i min enfald att Mello var en tävling i musik!

Så fel jag hade. Helle Klein verkar på fullt allvar tro att Tusse vann med 2 964 269 röster för att svenska folket ville dela ut en käftsmäll mot Sverigedemokraterna? 

Eller så tror hon att det bara var God Människor som hon som röstade och att de Dåliga Väljarna röstade på någon annan?

I så fall, vem i hennes värld är artisten som lockade SD-väljarna?

Bilden av Helle Klein som ersättare för Christer Björkman, nitiskt redovisande artisternas etniska tillhörighet, hudfärg, kön, sexuella läggning och eventuella partitillhörighet dök oombedd upp i mitt huvud där jag inte alls vill ha den, även om jag tror att hon skulle trivas både på scenen, i miljön och i fjäderboa.

Nästa chock drabbade mig som en smäll i solar plexus.

Jag läser en debattartikel av Göran Greider och instämmer i varje ord(!) – ”Det vore bäst för svensk politik om både Annie Lööf och Stefan Löfven avgick, så vi kan börja om”.

Av någon anledning får de två mig, och tydligen också Göran Greider, att tänka på ett citat av Ronald Reagan - En regering är som ett spädbarn, en matsmältningskanal med stor aptit i ena änden och ingen ansvarskänsla i den andra.

5 kommentarer:

 1. Jag ser ingen ordnad väg ut ur eländet. Makt korrumperar alltid och och makten prioriterar makten. Människoliv betyder ingenting för den här generationen korrumperade töntar heller...

  SvaraRadera
 2. Jag tror absolut att Tusse vann för att han är charmig,Svart och bögig.Han passar perfekt in i PK-Sverige. Men jag tror verkligen inte att han retar några SD-väljare. Det finns en Flashbacktråd om Tusse,och inte ens där hittar man några elakheter. Någon i tråden skrev att det förmodligen är lättare att vinna Mello än att Vinna på Flashback,något som ingen före Tusse lyckats med,så där bet nog Helle i det sura äpplet. Hata får hon göra själv.Heja Tusse!

  SvaraRadera
 3. Alltå så många som verkligen har decimerat "Tusse" och hans låt till att handla om hudfärgen. Det gör mig så trött. Han och låten förtjänar så mycket bättre...

  Jag hade två favoriter i lördags. Tusse och Eric. Jag hatade verkligen Erics dans - men älskade ändå hans utrsålning. Däremot så tycker jag Voices är en väldig stark låt och jag tyckte om Tusses klädstil så att hela uppträdandet harmonierade. Jag är övertygad om att det kommer kunna gå bra för honom. Den har en vinnarkänsla vilket även röstningsresultatet visade.

  Jag kan erkänna att jag inte var lika imponerad av förra årets vinnare, även om den låt de hade då var mer minnesvärd än den låt de hade i år men som många tyckte skulle vinna. Där kände jag väl kanske mer att folk röstat med tanke på hudfärg om jag ska vara ärlig.

  SvaraRadera
 4. I sagans land ansågs folkstyret i fara om demokrater vann valet & drev sin politik. "-De har planer på att göra som de lovat före valet!" hördes en varnande röst ur en brunn. Det var Potatisgubben som talade, ett vist orakel med köttig uppsyn som medierna gett frikort att säga vad han ville utan reprimand. Så klok ansågs han nämligen vara.

  SvaraRadera
 5. I en fabelvärld finansierade arbetslinjens riddare medborgarlöner! "-Medborgarlön är helt okej, så länge den finns någon annanstans" sa en grodlik riddare. "-Jag storspenderar gärna på basinkomst så länge inte de som betalar får den!" sa en annan riddare som såg ut som en torr byråkrat.

  SvaraRadera