torsdag 4 mars 2021

”Vanligt hederligt folk” och ohederliga politiker?

Det finns tydligen två Facebooksidor med kopplingar till Socialdemokraterna, ”Samtidigt i Sverige” och ”Sverige inför verkligheten”. Avsikten verkar vara att – ”Vi vill nå ut till fler väljare som är intresserade av svensk politik utifrån en socialdemokratisk horisont” – utan att direkt berätta att avsändaren är det socialdemokratiska partiet. Vilket ger en viss frihet till ogenerad smutskastning och upphetsande påståenden riktade mot valfritt oppositionsparti.

Målet är att nå ut till ”vanligt hederligt folk”!

Men förutsättningen för att nå ut till ”vanligt hederligt folk” är att avsändaren också tillhör samma grupp, vilket är svårt att tro i det här fallet.

Jag ÄR vanligt hederligt folk och jag vill inte höra fler lögner om KD:s inställning till abort och jag är inte ett smack intresserad av utvalda delar från Ebba Busch fastighetsaffär där motparten och hans ”hjälpredor” helgonförklaras av socialdemokratiska åsiktsfabriker och jag tror inte ett ögonblick på att demokratin är mer hotad än den är nu, om SD får samma roll som V vid ett eventuellt regeringsskifte.

Däremot skulle det vara intressant att få höra lite nyheter från Socialdemokraterna. Vad vill de? Vad gör de? Tänker de göra någonting alls? Tänker de överhuvudtaget på något annat än att få behålla makten? Och hur tänker de i så fall lösa de ”utmaningar” som samlats på hög sedan de fick makten 2014? Eller ska det bli huvudnumret bland 2022-års vallöften?

Det finns en hel del frågor som ”vanligt hederligt folk” vill ha svar på men som för det mesta sopas under mattan med hjälp av klyschor och floskler som bara väcker nya frågor.

I går gick till exempel en 22-årig afghansk medborgare till attack och knivhögg 7 slumpvis utvalda man. Enlig uppgift hade gärningsmannens uppehållstillstånd gått ut när gymnasieamnestin upphörde och någon förklaring till dådet påstås vara svår att få eftersom han påstås inte behärska svenska språket.

Där finns faktiskt en fråga – hur är det i så fall möjligt att unga människor som fått uppehållstillstånd för att få en svensk gymnasieutbildning inte talar svenska? Hur är det då möjligt att förvänta sig att de ska kunna få ett arbete?

Många ”vanliga hederliga” människor har frågor om varför socialdemokraterna driver miljöpartiets migrationspolitik, men än så länge är det inget parti som har en Facebooksida där de kan ställas utan att frågeställaren anklagas för att ”fiska i grumliga vatten”.


Då är det ju roligare att presentera nya brottsrubriceringar som till exempel den om Barnfridsbrott som ska göra det ”straffbart att utsätta ett barn för att se eller höra våld mot mamman”. Något som tydligen Annika Strandhäll i synnerhet brinner för utan att för ett ögonblick ägna männen och de icke-binära en tanke trots att de också kan blir föremål för våld framför eller inom hörhåll för barn.

Jag trodde i min enfald att det redan var straffbart att utsätta andra människor för vålds- och sexualbrott, även om inte barnen ser på.

Där ser man, det finns alltid något nytt att lära. En man som våldtar eller slår en kvinna sönder och samman får alltså ett straff för det och sedan ytterligare förhöjt straff om misshandeln sker inför eller inom hörhåll för barnen. Naturligtvis under förutsättning att offret är någon som är närstående till barnet/barnet. Oklart vad som händer om det fysiska eller sexuella våldet sker utomhus och det är någon annans barn som hör eller ser?

Men det måste ju kännas bra för alla kvinnor som lever med våldsamma män?

Hur det fungerar för alla o-närstående män (eller icke-binära) som misshandlas av våldsamma kvinnor (eller icke-binära) som har barn som hör eller ser SIN närstående bruka våld mot en kanske helt okänd man (eller icke-binär person) är svårt att reda ut?

Socialdemokraterna kan i alla fall verkligen göra SKILLNAD när de anstränger sig. Men exakt vilken skillnad det blir för barnen blir har jag lite svårt att se?

Men frågan som osökt dyker upp är – kommer den här lagen att gälla även i de fall när det begås andra vålds- och sexualbrott inför eller inom hörhåll för barn? Och gäller den då även när både offer och gärningspersonen är män?

Som till exempel i Vetlanda där sju män knivhöggs livshotande på öppen gata mitt framför det ”vanliga hederliga folket” och deras barn?

Men det kanske kommer en förklaring på Socialdemokraternas hemliga Facebooksidor när de kramat ut den sista nyhetsdroppen ur Ebba Busch fastighetsaffär?

6 kommentarer:

 1. I sagans rike visste medelklass-vänstern i radion direkt vad det var för fel på förbrytarna. "-Han led av mindervärdeskomplex & hade imaginära låtsaskompisar som sa åt honom att göra dumma saker!" sades om en särskilt rå huligan. Man behövde aldrig fundera över orsaker & motiv där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! .. du har ett namn! Förutsatt att du är samma person som skänkt mig oräkneliga fabler de senaste åren. Jag måste erkänna att en del är riktiga tankenötter som jag inte alltid lyckas knäcka, men de är uppskattade. ;-)

   Radera
 2. Vad skönt att din skrivkramp släppte! Kan inte mer än hålla med dig i allt du skriver.
  /Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag anstränger mig :-) Men det är kanske inte så konstigt om vi lite till mans tappar sugen efter att ha varit så socialt begränsade så länge.

   Bekräftelse är ju det bränsle som varje människa behöver för att må bra, och det har ju inte varit särskilt mycket av det slaget det senaste året.

   Radera
 3. Gäller den Strandhällska omtanken även kvinnliga "balkongflygerskor"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut om barnen tittar på, för då är det ju ett Barnfridsbrott!

   Radera