tisdag 23 november 2021

700 000 får 1000 kr skattefritt mer i månaden eller ..

.. 700 000 får UPP TILL 1000 kr skattefritt mer i månaden? Det är vad Vänstern, Socialdemokraterna och Miljöpartiet har kommit fram till.

Upp till? Det låter som ett klassiskt sosselöfte. Löftet om inflytande och samarbete på lika villkor, om det behövs, EFTER nästa val har väl nästan samma klang.

Men OM vi nu tror på det som Nooshi Dadgostar tror på och att de 700 000 pensionärerna med ”de lägsta pensionerna”, (vilka de nu är eftersom Magdalena Andersson vägrade tala om garantipensionerna som begrepp), verkligen kommer att få 1000 skattefria kronor mer i månaden, har ni en aning om vad det handlar om för summor?

Det blir 700 miljoner mer i månaden för skattebetalarna.

På ett år blir det 8 miljarder 400 miljoner som ska tas från budgeten, någonstans?

Ingen nämnde var eller hur, men i augusti/september nästa år kommer de första utbetalningarna, enligt Vänsterpartiets partiledare. OM riksdagen tycker att det är ett bra och genomförbart förslag. OM!

Vad som händer när de ”upp till” 1000 kr i månaden ska ses som ”komponent” till den här gruppens bostadstillägg är det väl för tidigt att undra över, men med den erfarenhet jag har av sossarna så brukar de kunna tjäna in på gungorna vad de förlorar på karusellerna.

Så de som nu jublar och hyllar Nooshi Dadgostar på hennes facbooksida bör nog förbereda sig för att allt kanske inte kommer att bli så soligt och vackert som de förväntar sig.

Även om jag verkligen unnar Nooshi Dadgostar en seger och varje människa en inkomst som räcker hela månaden.

Men glöm inte, det är många som har litat och trott på socialdemokratiska regeringar och röstat på dem år efter år efter år efter att ha lyssnat och trott på samma löften om omsorg om fattiga, sjuka, funktionshindrade och pensionärer och trots det envisas med att tro att efter NÄSTA val kommer inte de dumma högerpartierna kunna sätta krokben för de Goda Socialdemokraterna.

Och det är många partiledare som gjort överenskommelser som börjar som en kostym och slutat som en tummatott!


 

2 kommentarer:

  1. bara teater på den vänstra sidan. inget av detta kommer realiseras någonsin, det vet både maggan och nooshi.

    SvaraRadera
  2. Vi kan andas ut. Det blev inte S budget vilket gör adjö till familjevecka och miljardrullning till garantipensionärer. Tack!

    SvaraRadera