fredag 19 november 2021

Akta dig, Annie Lööf!

Den Breda Mitten, det är platsen där Sveriges centerpartister är som vanligast förekommande.

Det är den Breda Mitten som Annie Lööf hänvisar till när hon vägrar att erkänna att Vänsterns och Sverigedemokraternas väljares röster har samma värde som övriga partiernas, trots att de lämnats i samma demokratiska val.

Den Breda Mitten verkar vara en Magisk Plats där allt är ljust och vackert, omgärdat av taggiga rosbuskar som inte släpper in varken brutala sverigedemokrater eller enfaldiga vänsterpartister. Mitt i den Breda Mitten vilar Törnrosdrottningen själv på en bädd av lyckobringande fyrklöver, så djupt försjunken i sin egen förträfflighet att det nästan ser ut som hon sover …. eller nå´t liknande.

Men bara i min fantasivärld, eftersom jag faktiskt inte har någon som helst aning om vad den Breda Mitten är, vilka som befinner sig mitt i den eller varför någon ens vill vara där?

Men eftersom centerledaren inte verkar vara villig att släppa in vemsomhelst där och eftersom jag själv är vemsomhelst så spelar det väl ingen roll vad jag vet eller inte vet?

Den enda breda mitt som jag själv har varit i närheten av uppenbarade sig på ett fält i anknytning till en bondgård för väldigt många år sedan. Den syntes inte alls i skymningen och enda orsaken till att jag hamnade i den var akut kissnödighet under en bilfärd till en storslagen fest.

Liite av festen hade redan börjat, vägen var rak och inte ens en liten buske fanns inom synhåll. Männen i bilen gjorde det lätt för sig vid vägrenen, medan jag tog sikte på och rusade mot den enda högre växtlighet som fanns inom synhåll, rätt långt ut på fältet.

Men mellan mig och den fanns den Breda Mitten som hade en högst påtaglig kontakt med Landsbygden och landsbygdens folk.

Ett brett och djupt gödseldike.

Jag sjönk som en sten och hade inte en rådig medresenär kläckt den genialiska idén att rädda mitt liv genom desinficera mitt inre med ren sprit hade jag förmodligen blivit dödligt sjuk av allt jag fick i mig under ytan i den Breda Mitten.

Jag tänker inte dela med mig av några detaljer om hur jag lyckades bli transporterad, rengjord och klädd innan en fest där jag, glad och lycklig, blev en succé i bilägarens verkstadsoverall.

Men jag tänker på den här händelsen varje gång jag läser om Centerpartiets Breda Mitt och eftersom jag vet vad som händer om du hamnar mitt i den vill jag av ren medmänsklig omtanke utfärda en varning till Annie Lööf .. envisas du med att sikta in dig mot den Breda Mitten riskerar du att hamna mitt i sk**en.


https://www.expressen.se/nyheter/centerpartiet-om-att-stodja-s-budgeten-aldrig-lovat/

https://bulletin.nu/debatt-centerpartiet-maste-bekanna-farg

3 kommentarer:

 1. Vilka bilder jag fick av den breda mitten:)
  Men jag föredrar nog din framför Annies i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Det här nya statsministervalet är nästan lite uppiggande. :-)
  Och så budgeten på det.. det var väldigt väldigt länge sedan jag var så road.
  Hamnar sedan Annie Lööf i diket så behöver jag inga julklappar! :-D

  SvaraRadera
 3. Lika Bra krönika som alltid eller nästan bättre! TACK!

  SvaraRadera