torsdag 10 februari 2022

Anders Lindberg, Ebba Busch och .. "Esbjörn".

 I går läste jag en rätt obehaglig ledarkrönika i Aftonbladet.

Anders Lindberg hävdade att den husaffär som Aftonbladet och Expressen har gottat sig i under mer än ett år kommer att ha avgörande betydelse för valutgången i höst!

Han menar att ”Esbjörn-effekten”, dvs ”den gamle mannen som bara vill ha kvar sitt föräldrahem och den mäktiga KD-ledaren som vill ta det från honom var en PR-mässig katastrof från början”.

Tänka sig, jag som trodde att det hela började med att Esbjörn faktiskt ville sälja sin fastighet? Det föräldrahem som han inte längre bodde i? Att hela rörigheten startade med en brorson som plötsligt hävdade sin rätt till samma fastighet, att ”goda vänner” till Esbjörn ”hjälpt” honom att spendera handpenningen, som han inte återbetalade, på advokater vilket gav en mediebelysning som alla inblandade – utom Ebba Busch – kunde sola sig i?

Tänk så fel man kan ha.

Nu menar Anders Lindberg att de äldre väljarna inte kan ”förlåta” Ebba Busch för denna husaffär och att hennes seger över Esbjörn faktiskt kan ha kostat högern regeringsmakten.

Han spelar på alla känslosträngar genom att beskriva hur Esbjörn berättar för Expressen att han håller på att städa sitt gamla hus. Problemet är bara att Expressen berättade att Esbjörn inte alls visste att hovrätten dömt till Ebba Busch favör när han städade "sitt" hus, men det kanske inte alls är lika känslosamt?

Jag måste säga som Baghera i filmen Djungelboken .. så utomordentligt fånigt!

Jag är en av dem som Anders Lindberg tror känner sig kränkt av att en gammal man hamnar i dåligt sällskap och utnyttjas i en rättsprocess som bara gynnar alla som sett det som sin livsuppgift att ”hjälpa” honom att spendera de pengar han kunnat klämma ut ur en köpare utan att leverera det h*n betalat för .. och förmodligen inte pengarna tillbaka heller, eftersom merparten av dem har hamnat i fel fickor?

Rätta mig gärna om jag har fel. För det handlar väl inte bara om äganderätten utom också om de miljoner som Esbjörn inte har vägrat att ta emot?

Men bortsett från det så funderar jag också lite över Anders Lindbergs egen syn på äldre. Genomgående i krönikan kallar han Ebba Busch för både för och efternamn medan Esbjörn får vara Esbjörn, vilken Esbjörn som helst. Viktig bara som slagträ i den jätteviktiga kampen att säkra det socialdemokratiska maktinnehavet.

En bifigur i den stora kampen om Makten i höst. Lite förminskande tycker jag, en av de ”äldre” väljarna, som faktiskt tror att riksdagsvalet i höst handlar om mer än en uppblåst husaffär som aldrig hamnat på förstasidorna om det hade varit jag och Esbjörn som gjort upp den.

(och om någon alls är intresserad så heter Esbjörn Bolin i efternamn.)

1 kommentar:

  1. Hovrätten dömde väl ej i Ebbas förmån.
    Men de tog ej upp överklagandet.
    Om jag fattat rött...

    SvaraRadera