fredag 27 maj 2022

Oppositionspartierna lovar runt men håller tunt ..

 .. skriver socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin i en debattartikel i Expressen i dag.

För det är ju det han menar trots att rubriken på det hela är ”Sverigedemokraterna vill ge pensionärerna ett riktigt snålt skambud”.

En risig kompromiss” .. slår han fast. Men då menar han hela den HÖGERKONSERVATIVA - (usch!!) - budgeten som S kan tvingas regera med om inte Annie och Amineh betalar för Magdalenas risiga kompromiss med Nooshi.

Tobias Baudin är kritisk till att M och SD inte förstår de komplexa delarna i pensionssystemet och att pengarna inte kommer omedelbart i samband med att vallokalerna stängs och rösterna är räknade, vilket är fallet med S- och V-uppgörelsen som inte alls förhåller sig till pensionssystemets komplexa delar utan mer är att se som ett bidrag som därför kan upphöra/omförhandlas/ändras vid nästa budgetförhandling.

Men ALLA får MER med vänsterförslaget. Till skillnad från det ”tunna förslaget” som riktar sig till garantipensionärerna som har en riktigt, riktigt usel pension eftersom de arbetat riktigt, riktigt lite eller inte alls. Den gamle fack-pampen är till och med bekymrad över att det inte kommer att komma några pengar alls om löftet om pensionspengar inte skulle hållas.

I Tobias Baudins värld måste man nog räkna med den risken, för om det är några som vet hur ofta löften som har givits under ett valår som har svikits så är det väl Socialdemokraterna.

För hur många pensionärer kommer ihåg Stefan Löfvens löfte innan han förde sossarna till makten 2014? När det handlade om de äldres villkor sa han: det ansvaret är vi redo att ta. Våra äldre ska inte leva sina liv i oro för en bristande omsorg. Ni ska aldrig låsas in i en skrubb, som skedde söder om Stockholm i somras. Ni ska ha rätt till en omsorg som är bemannad, pålitlig och som ni kan styra själva. Oavsett behov, oavsett inkomst. Och ni ska ha rätt att veta vilket apotek som har er medicin, och få den inom 24 timmar. Äldre har hamnat i kläm i systemet. Då är det inte systemet, utan de äldre, som ska försvaras!

Men 6 år senare kom Corona och bevisade att ingenting hänt.

Och Tobias Baudin räknar hit och dit och kommer fram till att det är synd om kvinnor som lever med män som har högre inkomster? Förmodligen räknar han med att männen ska dö först?

Men i så fall gör de det även med hans S-alternativ, eftersom det bara ger några hundralappar mer, inte ingår i pensionssystemet men lätt kan omförhandlas efter en valvinst om bara Tobias parti får EGEN MAJORITET.

En ren sosseregering! Åh, om han bara kunde få det!! Som han längtar efter en regering med bara socialdemokrater som får göra vad och hur som de vill och slipper kohandla med Annie, Nooshi, Per och Märta.

Artikeln avslutas med .. Vi socialdemokrater står upp för Sveriges pensionärer!

Men vad han egentligen vill ha sagt är .. Sveriges pensionärer!! Stå upp för Socialdemokraterna så kommer ni att få leva precis lika bekvämt och bekymmersfritt som ni gjort de senaste 8 åren. Tro på S, vi håller vad vi lovar!

Gör de verkligen det? – frågar den Makalöse vänsteraktivisten, som agiterar för kattbidrag till pensionärer med katt.

Det KAN ha hänt – svarar jag som inte orkar googla på alla bortglömda löften som ligger gömda under lika många bortglömda stenar eller är arkiverade på Socialdemokraternas hemsida.

Men det är viktigt - påstår han. Katter förlänger livet och ger psykiskt välbefinnande.

Är det så? – säger jag. Då kan du nog räkna med ett kattförbud för pensionärer om sossarna vinner valet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar