lördag 18 maj 2024

Det Wallraffas på regeringskansliet och ..

 .. tonläget är högt när det visar sig att det alla redan visste faktiskt händer. För det är väl ingen som längre tror att våra folkvalda är mer varsamma med sanning, lögn, hån, ironi, satir och avsky än vi andra, som förväntas se till att deras inkomster fortsatt ligger högt över medelinkomsttagarens?

Därmed inte sagt att jag sympatiserar med Sverigedemokraternas omogna lekstuga Riks men det finns faktiskt många som borde städa hemma innan de ondgör sig över smutsen hos grannen.

Socialdemokraterna startar med ett krav på att SD:s tjänstemän inom regeringskansliet ska säkerhetsprövas efter Kalla faktas avslöjande om partiets trollkonton.

Något som tydligen ansågs som för milt av partitoppen som klämmer till med en presskonferens med Anders Ygeman, som förmedlar ytterligare ett krav på att – I avvaktan på denna säkerhetsprövning måste dessa individer omgående stängas av från arbetsplatsen.

Ni kommer väl ihåg Anders Ygeman. Mannen som var inrikesminister när läckorna i säkerheten inom Transportstyrelsen blev allmänt kända? Han avgick ju senare, men skulden var någon annans, naturligtvis.

Peter Hultqvist är just nu VÄLDIGT orolig för den nationella säkerheten när SD-s omogna gäng leker på internet. Dvs samma internet som sosseregeringen hanterade med vänster hand när de skickade Transportstyrelsen alla uppgifter till ett annat land.

Varför var det ingen som kände sig manad att Wallraffa åtminstone lite grand när Socialdemokraterna och Aftonbladet gjorde sitt bästa för att ta heder och ära av Sven Otto Littorin 2010?

Under våren 2010 fanns det rykten på nätet och bland sossebloggarna .. att innan valet skulle något hända, något skulle avslöjas, någon skulle "bli rejält SOLbränd i sommar", bli bränd eller rökt. Men mer än så visste ingen. 

Varför var det ingen som Wallraffade på Aftonbladet eller sossekansliet då, i god tid före Almedalsveckan?

Det är ett under att den mannen inte drevs till att inte bara lämna sitt uppdrag utan också sitt liv.

Men det var där och då jag fullständigt tappade det redan svaga förtroende jag hade för politikens falskspelare och ställde mig frågan .. Blir vi behandlade som lättlurade idioter?? Blåsta, rökta, förda bakom ljuset? Är vi så lätta att dirigera, så okritiska och godtrogna??

Lyckligtvis verkar det som de flesta inte är det och det är tur,för inte förrän den här veckan förstod jag fullt ut hur farligt det kan vara om media missbrukas av fel personer. Vilka fruktansvärda följder det kan få om vi matas med felaktiga uppgifter från människor med en dold agenda och inte är mer kritiska inför det skrivna ordet.

För kom ihåg ... DET ÄR ALLTID GRATIS OST I RÅTTFÄLLAN!!https://anybodys-place.blogspot.com/2017/07/sakerhetspolitiska-radet-peter.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar