torsdag 15 juli 2010

Det är alltid gratis ost i råttfällan!!

Vi har följt ett storartat skådespel den senaste veckan .. men vad har vi egentligen sett??

En anonym kvinna kontaktar Aftonbladet och PÅSTÅR att hon arbetat som prostituerad under ett år. INGEN vet om det är sant eller inte .. det finns inga "blurrade" bilder från hennes sex-sidor, inga mail eller sms med täckta ord .. INGENTING!

Inte ens det VET varken vi eller Aftonbladet!

Kvinnan visar upp en dator .. det är väl tveksamt om Aftonbladet ens har kontrollerat att det är hennes egen? I datorn finns en adressbok med PÅSTÅDDA kunder och kvinnan PÅSTÅR att en av dem .. Peter, som hon träffat EN gång .. är Sven Otto Littorin. Efter fyra år minns hon honom in i minsta detalj när det gäller klädsel, utseende och beteende ... men inte vilken månad detta möte ägde rum. Ingen annan i adressboken och inget annat i datorn är av intresse för Aftonbladet.

Kvinnan berättar en historia .. Aftonbladet tror henne på hennes ord.

Det finns inga uppgifter om NÄR detta adressregister lades in i datorn eller om det fanns telefonnummer som matchade de övriga "kunderna"? Men det fanns det kanske ingen anledning att kontrollera?

Kvinnan var ju så TROVÄRDIG!!

Hon "BEVISAR" sitt PÅSTÅENDE med "Peters" telefonnummer som går till en förskola. Där lyckas Aftonbladet få ett MUNTLIGT PÅSTÅENDE från "någon" som menar att Littorin hade numret tidigare? Detta godtar Aftonbladet .. detta är Aftonbladets ENDA "bevis".

En enda okänd privatpersons muntliga PÅSTÅENDE .. det är det enda "BEVIS" Aftonbladet har säger Lena Mellin i gårdagens chatt.

Det PÅSTÅS också .. av en obekräftad källa .. "någon" .. att Sven Otto Littorin erkänt att han sex-chattat. Det blir snabbt en sanning .. men VEM sa det? Och VARFÖR???

I filmen som Aftonbladet lagt ut på sin hemsida får vi se hur journalisten attackerar Littorin på flygplatsen i Visby. Vi hör hur Littorin förnekar alla PÅSTÅENDEN som haglar över honom. Han verkar som om han inte tror sina öron .. helt överrumplad av det han hör.

Det skickas ut dementier .. Aftonbladet TOLKAR dem som fan läser bibeln och publicerar ändå.

Så här långt innehåller den här historien bara ... LUFT!

Lena Mellins PÅSTÅENDE att Aftonbladet skulle ha avstått från publicering om Littorin kontaktat tidningen PERSONLIGEN är bara ett försök att täppa igen hålen i en historia som inte håller. Aftonbladet behövde Littorin för att få mer substans i en story som var fullständigt TOM och Littorin gjorde fullständigt rätt när han vägrade spela med i ett spel som han bara kunde förlora hur han än gjorde.

"Ingen rök utan eld" .. säger vi som läser skandalrubrikerna. "För Aftonbladet har säkert mer än så här .. annars skulle de väl inte ..???"

Det hade de inte!

På så lösa grunder knäcks en människa och hans liv och trovärdighet smulas sönder.

Ett lands regering misstänkliggörs .. människor som borde ha vetat bättre uttalar sig uppbragt .. om ett PÅSTÅENDE helt utan faktaunderlag! En ny och kreativ uppsättning av "Kejsarens nya kläder" kanske??

Har vi blivit grundlurade?

Har vi blivit behandlade som lättlurade idioter?? Blåsta, rökta, förda bakom ljuset .. är vi så lätta att dirigera, så okritiska och godtrogna??

Lyckligtvis verkar det som de flesta inte är det och det är tur ..

.. för inte förrän den här veckan förstod jag fullt ut hur farligt det kan vara om media missbrukas av fel personer. Vilka fruktansvärda följder det kan få om vi matas med felaktiga uppgifter från människor med en dold agenda och inte är mer kritiska inför det skrivna ordet.

För kom ihåg ... DET ÄR ALLTID GRATIS OST I RÅTTFÄLLAN!!

9 kommentarer:

 1. Du har verkligen förmågan att uttrycka exakt min upplevelse av det hela. Det allra värsta med den där gratisosten... Den smakar så erbarmligt illa!

  Kusinen från landet

  SvaraRadera
 2. Lena Mellin gjorde sitt livs största misstag när hon tillät publiceringen av videon. Hon ångrar det nog djupt idag och ser sin karriär försvinna i ett svart hål.

  "En tramsig skenmanöver", skriver hon idag. Tramsiga skenmanövrar - det är ju det Mellin hållit på med hela tiden, ända sen den här videon publicerades.

  Aftonbladet är verkligen en obehaglig blaska.

  SvaraRadera
 3. Anybody skrev:
  "Har vi blivit behandlade som lättlurade idioter?? Blåsta, rökta, förda bakom ljuset .. är vi så lätta att dirigera, så okritiska och godtrogna??"

  Antagligen är vi alla förda bakom ljuset! För det luktar PR-kupp lång väg. Om Littorin och regeringen hade velat släcka elden och få slut på drevet, så hade de kunnat få det för längesen!

  SvaraRadera
 4. En demokrati ska fungera så är det ju inte medias roll att driva en enda fråga, utan vi folket utser representanter som representerar oss och de frågor vi vill driva. Nu i Sverige så kan media driva sina egna frågor vilket är djupt odemokratiskt. Aftonbladet är det värsta exemplet vi har och nu gick dom själva in i råttfällan.

  Bra på ett sätt att denna viktiga fråga surfar upp till ytan nu i detta val, trist för Totto dock.

  Mvh Dacke i djungeln

  SvaraRadera
 5. Kusinen .. det MÅSTE vara något genetiskt!!;-)

  Anonym .. "En tramsig skenmanöver" .. jojo .. det var väl ungefär vad vi andra tyckte om hennes påstående att "om vi bara fått en dementi så hade vi NATURLIGTVIS INTE publicerat"!

  LabRat .. HUR skulle de ha släckt elden och fått slut på drevet??

  Om jag PÅSTÅR att du har en icke namngiven anonym blogg på Aftonbladet också, hur BEVISAR du att det inte är sant? Hur kan du hindra mig från att fortsätta föra ut detta påstående?? Jag kan ju till och med citera denna okända blogg och påstå att det är DU som skrivit ..

  SvaraRadera
 6. Dacke .. Med tanke på den värme vi har här är jag inte lika avundsjuk som tidigare. Men myrslokarna lyser förstås fortfarande med sin frånvaro .. så jag får göra som alla andra, nöja mig med Aftonbladet-snokarna .. suck!

  Jag håller med dig i frågan om media och demokrati. Den här frågan behövde komma upp till ytan för det är fullständigt livsfarligt om media tänjer på gränserna för att knipa politiska poäng.

  Det finns länder där befolkningen plötsligt blivit av med alla rättigheter bara för att de trott på falska budskap.

  SvaraRadera
 7. Anybody söta du snacka inte Aftonbladssnokar det är hyenor och andra asätare.

  SvaraRadera
 8. Var är Mona Sahlin med sina kommentarer idag??!!

  SvaraRadera
 9. Hola a todos los blogs compañeros, Här har sossarna riktigt skitigt i det blå skåpet och jag har från min frivilliga exil konstaterat att de S-märkta bloggarna undviker ämnet som pesten. Detta betyder att de förstår att de gått för långt i sin smutskastning och att dagens medialandskap för alltid är förändrat tack vara sociala medier.

  ¡Viva lo que somos buenos!

  SvaraRadera