onsdag 14 juli 2010

Hur mycket visste Mona Sahlin ..

.. när hon uttalade sig så ömsint om Littorins barn efter hans presskonferens? Det är en fråga som jag inte riktigt vågat ställa tidigare.

Men så läser jag Anna-Klara Bratts newsmill-artikel i DN och tänker, kan hon skriva rubriker och påstå att "Littorin gick ut i DN för att rädda fifflar-regeringen Reinfeldt" .. så kan väl jag få undra lite stillsamt "Hur mycket visste Mona Sahlin?"
För under våren har det gått rykten på nätet och bland de av mina bekanta som är aktiva socialdemokrater .. att innan valet skulle något hända, något skulle avslöjas, någon skulle "bli rejält solbränd i sommar", bli bränd eller rökt. Men mer än så visste ingen.

Nyfikenheten var stor ....... besvikelsen enorm när det visade sig vara en obekräftad sex-köpsanklagelse mot Sven Otto Littorin.
Aftonbladet .. som skyller hela historien på Littorin själv(?) .. betecknar sig som "en oberoende socialdemokratisk tidning". LO är en av delägarna, representeras i Aftonbladets styrelse och finansierar huvuddelen av Socialdemokraternas valkampanj. LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin sitter i Socialdemokraternas verkställande utskott och deltar i samma valrörelse som Mona Sahlin.

Om jag .. en helt vanlig politiskt obunden person ute på landsorten i närheten av en liten, liten stad fått höra den här ryktesspridningen, hur sannolikt är det då att Mona Sahlin som sitter mitt i smeten var fullständigt okunnig om vad som var i görningen???

Det funderar jag mycket på just nu.

15 kommentarer:

 1. Tommy Jonsson14/7/10 14:08

  Lena Melin LJUGER som en häst travar. I dag säger hon att de inte skulle ha skrivit något om Littorin hade dementerat det hela från början.
  Var och en som tittar på intervjuen från Visby flygplats kan höra att ittorin dementerat med nej, nej,nej. Så visst ljuger hon och nu vill hon bara prata politik.

  SvaraRadera
 2. Det verkar mycket sannolikt att denna "skandal" är planerad sen länge, timingen är för perfekt och frågan är bara om det kan bevisas att sosseledningen har gett sitt klarttecken till upplägget. Jag tycker verkligen synd om Littorin och förstår att han bröt ihop när det stod klart att detta går inte att försvara sig mot. Hela vänstermediaeliten har redan dömt honom som skyldig och framför det som en etablerad sanning att han köpt sex från en prostituerad. Utan hållbara bevis.

  Hoppas att Littorin hämtar sig och stämmer aftonbladet för förtal - efter valet. (Ifall vänsterkoalitionen vinner valet kan det bli en härlig soppa om det kommer fram att det var planerat ihop med sosseledningen. Vilken legitimitet får en sådan regering?)

  /Bosse J

  SvaraRadera
 3. Tidigt tidigt så meddelade den eminenta slaskblaskan Aftonbladet att detta skulle bli den smutsigaste valrörelsen någonsin - lät att säga så när man själv sätter ribban i starten och börjar så här. Vad än Littorin eller Reinfeldt säger så blir det fel eller anses som fel. De skall inte ha någon krav på sig att bevisa sin oskuld, den saken ligger på de som anklagar och påståenden är inte bevis. Jag vill ha bevis innan jag anklagar någon - det kommer jag aldrig få. Det här kommer att blåsa över men ge en besk smak i vårt minne.

  SvaraRadera
 4. Hade Littorin varit i balans hade detta aldrig blivit ett problem. Nu var han inte det och hanterade affären synnerligen dåligt.

  Det som nu återstår är skitkastning. Vem som visste vad är rätt ointressant. Vi lär inte få ett ord av sanning. Den chansen försatte Littorin. Mycket mänskligt av honom i den situationen men tyvärr exploderade det, kraftfullt.

  SvaraRadera
 5. Aftonbladet har satt ett riktigt lågvattenmärke. Det är nästan omöjligt att försvara sig mot såna här anklagelser. Ingen rök utan eld brukar det heta. Nu har Littorin dementerat uppgifterna men AB:s anonyma källa (om den ens finns?) kan bara njuta av underhållningen. Kanske är det så att hans ex.fru har planterat alltihop? Och ska han försvara sig så blir ju hans egna barn slagträn under en pågående vårdnadstvist. Den s k Anna:n verkar vara helt puckad. Vad är hon ute efter? Nej, jag tror inte ens att vederbörande existerar.

  SvaraRadera
 6. Likheterna är slående, " förtalskampanjen mot Reinfeldt " 2006, troligtvis samma anonym kvinna i farten igen.---------------------------------------www.dn.se/nyheter/1.620793?rm

  SvaraRadera
 7. Troligt att de inte skulle ha publicerat om han hade sagt nej på ett sätt som AB godtar? Om de verkligen inte publicerat så tyder det ju bara på att de egentligen inte har några hållbara bevis att komma med. Om de anser bevisen hållbara skulle de naturligtvis inte kunna låta bli att publicera. Vilken story! En minister som blånekar framför kameror och mikrofoner...

  SvaraRadera
 8. Du skrev att sossarna skrev att någon skulle bli SOLbränd. Vad står sol för: Sven Ove Littorin så klart och bränd är ju samma som körd. Så visst var sossarna medvetna om detta. Aftonbladet fick dessa uppgifter för två år sedan och här sparat dem ifall sossarna skulle ligga dåligt till innan valet. Men folk är inte så dumma och detta kommer skada aftonbladet och sossarna mest

  SvaraRadera
 9. Har du några länkar till de rykten på nätet du nämner? Forum, bloggar?
  Skulle vara intressant eftersom det visar svart på vitt att kan röra sig om en välregisserad kampanj.

  SvaraRadera
 10. MARCUS .. inte för ett ögonblick reagerade jag över att det skulle kunna vara som du säger, trots att jag tyckte det var märkligt uttryckt? Kan det verkligen vara möjligt?? Men här har jag en fysisk människa att ställa till svars. Tack ..

  PETER .. jag är alltid ute och läser bloggar och kommentarerna under de politiska "nyheterna" och det som skrivs på Flashback under skvaller och inrikes politik .. dessutom så googlar jag på själva "nyheten" eller namnet och hamnar på diverse tidigare okända sidor som kan vara läsvärda. Jag är ingen stjärna ute på internet utan letar helt förutsättningslöst.

  Ryktesspridningen har ju varit enorm och stundtals fruktansvärt osmaklig när det gäller ALLA våra politiska toppnamn. Men min egen uppfattning om att något var på gång bildade jag efter sossekongressen och sedan sökte jag intensivt på nätet .. tyvärr så kan jag inte ge dig mer exakt svar ..

  SvaraRadera
 11. Synd. Ett blogg- eller foruminlägg som insinuerar "solbränna" skulle ställt frågan i en helt annan dager.
  Det bevisar förvisso ingenting, eller jo, om man följer Aftonbladets låga förväntningar på "bevis" kanske... :-)

  Hursomhelst, en positiv sak har kommit fram ur den här soppan, jag har upptäckt den här bloggen!

  SvaraRadera
 12. Peter .. jag har en nötande känsla av att jag sett det någon annanstans också och ska försöka gå tillbaka i mina egna fotspår så gott det går och se om jag hittar det??

  Och .. tack!! Din sista mening satte guldkant på min dag .. :-)

  SvaraRadera
 13. Peter .. det är fler än jag som hört uttrycket SOLBRÄND mycket tidigt .. se http://politisktinkorrekt.info/2010/07/10/sven-otto-littorin-kopte-sex-havdar-aftonbladet/

  Jag lägger det som länk till ordet solbränd i inlägget.

  SvaraRadera
 14. Det vore intressant om personerna bakom PI-bloggen kunde styrka det här ryktet.
  Ännu bättre vore om folk som sitter på mer info lättar sitt hjärta.
  Stämmer detta är det ju en total skandal, en grupp personer (mest sannolikt på den rödgröna sidan) har bestämt sig för att avsätta en svensk minister... och Aftonbladet skulle aldrig kunna tvätta bort stämpeln som genomröd partipolitisk megafon.

  SvaraRadera
 15. Peter .. Trägen vinner eller den som söker han finner. Eftersom du frågar så kan jag inte låta bli att slösurfa och .. vips .. så dök det upp en blogg till ..
  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/07/aftonbladet-har-bollen.html

  SvaraRadera