fredag 16 juli 2010

Pride ... ???

Om 2 veckor är det Pridefestival och Stockholm Pride kommer att anordna en partiledardebatt.

Göran Hägglund kommer inte!!

Det har han fått mycket kritik för. Förra året kom han, och blev utbuad och det var tydligen så lyckat att man hemskt gärna vill göra det igen. Göran Hägglund tycker uppenbarligen inte att det känns riktigt lika roligt och meningsfyllt??

Precis som när Göran Persson inte ansåg sig kunna prioritera Pride-debatten så kommer man att ställa ut en tom stol för att markera sitt missnöje med Göran Hägglunds frånvaro.
Vad man ska markera sin glädje över att SD inte får delta med framgår inte .. kanske tar man bort en stol så någon får stå???

Det är beklagligt för den politiska debatten att inte ALLA politiska ledare får/vill delta, det tycker jag. Men tvång och skambeläggning .. jag tycker inte det hör hemma i en frihetsrörelse, eller har jag fel?

För det är väl det Pride står för? Frihet att få vara den man är, lika värde .. jämlikhet och jämställdhet? Stolthet över sig själv?? Demokrati och åsiktsfrihet .. helt enkelt??

I min värld skulle jag aldrig delta i någon form av möte där jag tidigare blivit utbuad när jag talade .. jag skulle tycka det var helt meningslöst att försöka komunicera med människor som har en så förutfattad mening och som egentligen är helt ointresserade av vad jag försöker säga.

I min värld är det beklagligt att aldrig SD:s åsikter blir föremål för diskussion .. eftersom ingen ifrågasätter dem i en öppen och tydlig politisk debatt. Jag personligen tror att uteslutande .. som Stockholm Pride och SVT ägnar sig åt .. gynnar Sverigedemokraterna och gör att människor som känner sig osynliga och ohörda i samhället identifierar sig med partiet.

Men det är ju vad jag tror och tycker .. och det spelar ju egentligen ingen roll.

5 kommentarer:

 1. Det är inte Pride som anordnar debatten, utan RFSL. Och beslutet att inte bjuda SD är för att flera andra partier isåfall skulle ha vägrat dyka upp. Så det har egentligen inget med Pride att göra, utan för att vissa partiledare har en princip att inte debattera med SD.

  KD, däremot, är en annan sak. Man får inte glömma att Hägglund fortfarande är ansvarig för många viktiga HBT-frågor iom att han har varit socialminister i fyra år. Det är många som vill ha svar på vissa frågor, och det har varit stört omöjligt att få några svar. Det är också en av anledningarna till varför han blev utbuad, i mina ögon. Det är inte fördomar, utan för att han inte har gjort sitt jobb som minister.

  SvaraRadera
 2. Rent personligen tycker jag nog att det är fel att utesluta SD ur den politiska debatten. Deras politik verkar ju faktiskt trovärdigare när ingen ifrågasätter den .. så ser jag det i alla fall.

  När det gäller KD:s inställning till många nutidsfrågor så finns det mycket att önska .. men att bua ut eller håna någon tillför inte mycket. För att få fram en förändring eller ett tydligt ställningstagande hos någon måste vi ju först FATTA varför de tänker som de gör .. och sedan försöka påverka det synsättet.

  Ett politiskt parti representerar ju många vanliga människor .. att bua åt ledaren är att bua åt dem.

  SvaraRadera
 3. Det är ju glasklart varför de andra partierna vägrar delta i nåt sammanhang där SD befinner sig. De få taffliga försök som hittills gjorts från etablissemangets sida att debattera omkull SD har ju slutat i totalfiasko för "den goda sidan". Har man inga argument när man försvarar demokratin väljer man alltså att begränsa densamma. Vem är EGENTLIGEN hotet mot ett öppet samhälle, SD eller de som med ickedemokratiska medel stänger dem ute?

  SvaraRadera
 4. Anonym .. problemet sett ur min synvinkel är att "debatter som slutat i totalfiasko" snabbt är glömda eller inte ens sedda av SD:s väljare.

  Medan utstängandet bekräftar deras "misstankar om rädslan för Sverigedemokraterna" .. och snarare stärker partiets ställning. Nu får vi ju faktiskt räkna med dem som vågmästarparti i riksdagen .. trots den stora utfrysningen!

  Sedan får man tala om hotet mot demokratin eller inte .. det är ändå det faktiska resultatet som är intressant, eller hur??

  SvaraRadera
 5. jag tycker det är bra att RFSL och Stockholm Pride tar ställning mot rasism. annars vore det inte en festival för alla. Sd anpassar sig till vad som helst bara de får sprida främlingsfientlighet. de kan låtsas bry sig om hbt-personer genom att säga att muslimer är en fara för hbt-personer, när det i själva verket är dom som är faran, och när vi i själva verket är många muslimer som är hbt (och alltså inte en fara för oss själva). det är många som går på sånt, jag tycker det är bra att man sätter gränser. pride ska inte vara en arena för rasistiska utspel och debatten blir intressantare utan rasister. jag tycker det är skönt att slippa bli kränkt på min egen "högtid".

  SvaraRadera