torsdag 22 juli 2010

Finns det något mer land ..

.. där en politisk allians går till val på att de som arbetar ska få MINDRE kvar för att det ska bli MER rättvist??

Och som dessutom lovar att öka skattetrycket på drivmedel, transporter, företag och jordbruk så att konsumtionen ska bli DYRARE??

Och som tänker skapa alla nya arbeten inom den skattefinansierade offentliga sektorn??

Vilket förmodligen göra att det blir ännu MINDRE kvar till de väljare som de vänder sig till .. som hoppas på att få MER???

3 kommentarer:

 1. Finns det något annat land där så många ut väljarna röstar på en sådan politik?

  SvaraRadera
 2. Frågan är fri, men ger det frihet att rösta så eller består vårt lands innevånare av självplågare? jag menar att något sådant måste det vara när man överväger att rösta på ett sådant alternativ.

  SvaraRadera
 3. Tja! Danmark, Norge och Finland är de närmaste exemplen men Tyskland och Österrike är ganska bra också.
  I Danmark är det dessutom förbjudet med stora köpcentra utanför städerna och alla i Sverige tycker ju att Danmark är så trevligt o bra på alla sätt. När Öresundsbron byggdes ville danskarna att det skulle råda ett liknande förbud i södra Sverige också men det gick inte betongsverige med på. Faktum är att idén att skydda småhandlarna inne i städerna är en högst "blå" politisk tanke. Det är tack vara betongsossarnas politik som vi har kopierat USA:s sät att bygga samhällen på. Därför hör vi till de samhällen i Europa (och därmed i världen) som gör av med mest energi. Tur att vi inte är så många.

  SvaraRadera