tisdag 13 juli 2010

När bisak görs till huvudsak?

Svenska folkets förtroende för regeringen och och statsministern har minskat på grund av "Littorin-affären", påstår Expressen och Aftonbladet som gjort ytterligare en opinionsmätningar.

"Littorin-affären"? ... ett icke-bevisat påstående från Aftonbladet????

Svenska folket har alltså mer förtroende för Aftonbladet än för sina folkvalda politiker??

Nej, nej .. protesterar vän av ordning!!! Det är HANTERINGEN av "Littorinaffären" som sänkt förtroendet!!

Hanteringen???

När Sven Otto Littorin meddelade sin avgång angav han personliga familjeskäl .. blev det en lögn bara för att Aftonbladet dagen innan attackerade honom med krav på uttalanden om ett påstående om påstått sexköp baserat på ett påstått vittnesmål från en anonym person?? Raderar det ut åratal av konflikter och psykisk påfrestning i samband med en infekterad skilsmässoprocess??

Finns det hållbara bevis för någon "Littorin-affär" överhuvudtaget .. annat än ett påstående från Aftonbladet??

I DN i dag finns en insändare av Stig Olsson i Stockholm som avslutas med ... "I söndagens ledare i DN görs bisak till huvudsak och att det verkliga skälet till Littorins avgång skulle vara den gamla sexaffär som Aftonbladet fått eller köpt av en prostituerad. Det är att sälla sig till dem som sparkar på den redan liggande."

Han framstår som SKYLDIG bara för att han inte träder fram .. skriker vän av ordning!!

OM det enbart handlat om Aftonbladets anklagelser så tror jag att Littorin hade bemött dem .. så svaga är de. OM detta var det enda molnet på hans himmel så hade han förmodligen gjort den sedvanliga pudeln OM det varit sant.

Men OM han talade sanning om att han inte ORKADE mer av familjeskäl .. så, ja då orkar han förmodligen inte mer, eller hur? I mina ögon styrker Littorins irrationella beteende hans uttalande om att han nått sin yttersta gräns.

Hur hanterar man sanningen när den reduceras till en bisak och kallas lögn??

Hur skyddar man en vän som riskerar att förintas i medias obarmhärtiga strålkastarljus??

Ja, inte ställer man sig bredvid Aftonbladet och kastar mer dynga och sparkar på den som redan ligger.

18 kommentarer:

 1. Varje år görs undersökningar som alltid hittills visat att de yrkeskategorier som har lägst förtroende i Sverige är politiker och journalister. Däremot har f.d. prostituerade alltid stort förtroende, eller...?

  SvaraRadera
 2. Nosssleinad13/7/10 09:54

  Eftersom Hr Littorin inte vill kommentera alla skriverier i media så är han skyldig, annars skulle han ha trätt fram och förnekat allt och gett sin version.
  Mycket ynkligt av honom att skylla på en tuff privatsituation och att medierna orsakat så mycket lidande.

  SvaraRadera
 3. Anonym .. just nu genomgår jag en förtroendekris och vet inte ens om jag kan lita på mig själv längre?? Jag misstänker att media kan hitta glömda och gömda skandaler och bävar ..!!!

  SvaraRadera
 4. NOSSELEIBAD .. hur VET du att inte Littorin har fått ett psykiskt sammanbrott och är oförmögen att försvara sig?? Hur kan du PÅSTÅ att en medmänniska är ynklig .. utan att VETA de bakomliggande orsakerna??

  Det är den frågan som jag är mest obekväm med i när det gäller hela den här märkliga "affären".

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet och tänkt, ungefär som jag ser på saken. Orimliga proportioner har det fått.

  SvaraRadera
 6. Ärligt, inte har Littorins familj blivit ett drev, det där är svepskäl.

  Jag undra bara var ribban kommer ligga nästa gång för en moderatminister...skattesmitare, skita i tv-licensen och nu vara torsk mottages med en axelryckning är passerade gränser, överrida det gör man kanske med misshandel? knarkbrott?...vi får väl se..


  Littorin är en kaxig politiker, han har från dag 1 raljerat över allt och alla som med minsta vink antytt att politiken han driver inte är speciellt bra...för någon. Hade han visat bara lite lite mer ödmjukhet för "medmäniskor" själv hade han klart varit i annat läge än nu när det kommer till sympatier och förståelse...det är inte synd om Littorin...ett dugg. Hans familj är hans ansvar, inte AF eller folkets, inte ditt eller mittt...bara hans. Ingen tvingar någon att vara politiker...

  var god skölj...

  Calle

  SvaraRadera
 7. Men om han nu, som du tror, fått ett psykiskt sammanbrott, varför går han inte till Arbetsförmedlingen då? Till och med FN-soldater som hade fått benen avbombade skulle enligt reglerna infinna sig på Arbetsförmedlingen första dagen de kom hem, trots att de inte hunnit få färdtjänst ännu.

  Folks reaktioner handlar om större saker än bara den köpta sexakten. Om nu Littorin var så oskyldig, varför ville ingen sitta med honom på presskonferensen? Varför raderades han illa kvickt som om han aldrig funnits med i regeringen? Varför var Reinfeldt högröd i ansiktet och extra butter vid Littorins avgång, om han nu inget visste?

  AB vågar inte hänga ut en minister hur som helst! Det finns det ingen som vågar. Enda anledningen att man gör det är om det finns gott om bevis som säger att sexköpet faktiskt ägt rum.

  Du som är en vän av ordning... Gäller ordning och regler bara för "småfolket"? Hur ser det ut att med ena handen utmåla sjuka som fuskare och med andra mata folk som inte betalar TV-licens, men köper svart städhjälp och köper sex och som är inblandad i folkmord. Sen går man dessutom på fina middagar med kända bedragare!

  Om man blivit folkvald så ska man följa reglerna, borde även du tycka som nu är vän av ordning. Någon enstaka händelse kan man se genom fingrarna med, men inte när det staplas upp det ena efter det andra.

  SvaraRadera
 8. Gode Gud låt Aftonbladets affärssoppa (kokad på en nubb)inte vara den soppa som människorna skall mättas av- för då dör de svältdöden intellektuellt och emotionellt.
  Ingen skall dömas ohörd och då menar jag inte att man kräver svar inom en viss tidsram. Den som utpekas kan ha en miljon orsaker till att inte svara: kan inte av en mängd orsaker,orkar inte av en mängd orsaker,eller tycker att påståenden är så absurda att de inte behöver besvaras.Kanske är även våra politiker bara vanliga människor som klappar ihop om omgivningen - läs Aftonbladet - driver dem tillräckligt hårt. Har en politiker av motsatt färg inget människovärde och får man pressa medmänniskor hur långt som helst i sin jakt på sensationer och med vilka medel som helst.När bevisade fakta om en S-politiker dras fram då är det smutskastning. När påståenden och vaga spekulationer om en M-politiker görs till ett vapen i en människojakt då är det ett sanningssökande där den utpekade krävs på förklaringar. Den fria pressen kallas den tredje statsmakten - jag tror den arbetar på att göra sig till den enda. Det gör mig rädd och jag tänker inte stå upp och förklara mig om det. Det skulle jag inte orka.

  SvaraRadera
 9. LabRat .. har du inte lite bråttom nu?? Än är inte Littorin vare sig arbetslös eller skyldig att uppvisa läkarintyg, eller?? Han har bara varit borta mindre än en vecka??

  Men det är kul att du trivs här inne och känner dig inspirerad. Tala gärna om vad det är som staplas upp nästa gång?

  SvaraRadera
 10. Calle .. till skillnad från dig kan jag känna medlidande för människor som befinner sig i en personlig kris oavsett vad de har för partifärg, inkomst, kön eller yrke.

  Jag har under den sista tiden också haft ett enormt medlidande med Mona Sahlin som så ensam har fått stå och leverera de mest märkliga beslut utan stöd av "vännen" Maria Wetterstrand som tydligen passat på att ta semester???

  SvaraRadera
 11. Som allltid mycket bra skrivet av dig!

  Tycker på något sätt att allt som skrivs i tidningar och att förtroendet tydligen har sjunkit för regeringen säger väldigt mycket om hur vek den svenska åsikten är..

  Vi är många som törs och som har en kritisk egen enalys - men allt för många verkar låta sig påverkas av än det ena och än det andra..

  Likt vinflöjlar låter de sig svepas med i allt som skvallerblaskor skriver utan en djupare analys av de olika situationerna..

  Låter allvarligt tycker jag..

  Tror jag ska skriva något om detta idag!

  Ha det!

  SvaraRadera
 12. anybody:
  FN-soldaterna hade ingen vecka på sig, de skulle inställt sig till AF samma dag de kom hem, vilket de inte kunde. Därför fick de avdrag i sin ersättning. Personligen tror jag inte han kommer vara i gång efter den vecka du ger honom. Han har med största sannolikhet gått på långsemester utomlands, på skattebetalarnas bekostnad.

  Inspirerad, av vem? Någon motpol måste ju finnas i all Stackars-Littorin-som mår dåligt-hysteri! Ditt medlidande med människor - sträcker det sig också till alla de som tog sina liv till följd av Littorins politik? Eller är det bara de höga hästarna du har medlidande för? Är det inte dubbelmoral att tycka synd om Littorin trots att man struntat i att ha medlidande för sjuka "fuskare"?

  SvaraRadera
 13. med mina glasögon:
  Du kan nog inte hitta en enda människa som är mer media-kritisk än vad jag är. Bara att gå in på min blogg och läsa urgamla inlägg som visar på det!

  Vad säger att det är vi som inte tror på Littorins oskuld som sveps med? Kan det inte lika gärna vara ni som fortfarande trots på Littorins skådespel och snyfthistoria som sveps med? För jag antar att ni satt och grät i sofforna. Det gjorde då inte jag! Hans föreställning var urusel och sämre än vad de flesta utbildade skådespelare skulle kunnat åstadkomma! Det stod i princip "föreställning pågår" i pannan på honom!

  SvaraRadera
 14. LabRat .. Vad jag oupphörligen skriver är att det finns rimliga tvivel och att vi inte VET om han är skyldig eller inte.

  Dessutom har jag i åratal skrivit om Försäkringskassans ineffektivitet och märkliga tolkningar av både den här och den tidigare regeringens beslut. Är det någon fråga jag brinner för så är det de kroniskt sjuka, handikappades och funktionshindrades situation .. jag har kontakt med Försäkringskassan och Länsrätten som motpart i dessa ärenden regelbundet.

  Jag tycker att det är anständigt att göra skillnad på privatperson och politiker eller menar du på fullt allvar att det är Littorin som HELT ENSAM har regerat och fattat alla beslut i 4 år???

  Inte undra på att han krakelerar!

  SvaraRadera
 15. Vi som väljer att se det ur ett annat perspektiv - inte att vi nödvändigtvis TROR på Littorin - sveps inte med, vi har skaffat oss en egen uppfattning. Dessutom tror jag att de flesta av oss som skaffar oss en egen uppfattning inte låter det påverka vilket parti eller vilket block vi tänker rösta på.

  SvaraRadera
 16. Sven Davidsson13/7/10 14:02

  Att "Littorin-affären" dyker upp i samband med Almedalen är en uppenbart iscensatt kampanj från sossarna. Först identifierar man en svag länk - Littorin - som har kända problem i en vårdnadstvist. Sedan antingen uppfinner man den sk prostituerade eller så är detta ett gammalt känt - OCH - preskiberat ärende. Littorin är en sittande and som inte kan försvara sig mot detta utan gör det rätta. Krafterna tryter och han ringer Reinfeldt.
  Eftersom det är Aftonbladet som är involverat som har mycket nära band med LO och sossarna så håller jag det inte för otroligt att partitoppen i socialdemokratiska partiet är informerat/har initierat detta då en eventuell "affär" som är från 2006 dyker inte upp ur tomma intet under Almedalsveckan då sossarna har en historiskt svag ledare som säkert inser att smutskastning är enda sättet att ta fokus från frågeställningarna. Fortsätter man konspirationsteorin och utgår ifrån att sossarna visste om detta med Aftonbladet - initierat eller en journalist som läckt till sossarna vad de hade på gång - så gör det Sahlins kommentar osmaklig då hon kommenterar att hon känner för Littorin och hur hans familj farit illa. Säger inte att det är så men hon påpekar att hon inte brukar ge denna typ av kommentarer om motståndarna annars...
  Dagen efter kommer "scoopet" i Aftonbladet och Sahlin och resten av gänget ger sig på Reinfeldt för hans "oförmåga" som ledare och Littorin för att Sahlin blivit förd bakom ljuset samt detta för att lura svenska folket som hon uttrycker det. Detta blir osmakligt låg etik om hon visste om vad Aftonbladet skulle skriva om då hon i sådana fall med vett och vilja verkligen för svenska folket bakom ljuset och försöker kladda av detta på Reinfeldt. Sedan kommer artiklarna i tidingarna att Reinfeldt dalar i popularitet men när man ser siffrorna är det intet jämfört med var Sahlin befinner sig. Allt detta har en bismak av ett väloljat PR maskineri som under ett valår smutsat ner sig ordentligt. Jag tillhör de som inte tror på allt för många tillfälligheter raddade på varandra.
  Om man sedan ser till vad som är att för afolk bakom ljuset så har reinfeldt varje gång en politiker varit minsta ljusgrå låtit dem gå. Sossarna har hållit Rosengren, Danielsson osv om ryggen oavsett vad som försigåtts. Sahlin nämns att hon köpt någon Toblerone på skattebetalarnas bekostnad men om jag minns detta rätt så handlade det om 10-tusentals kronor som Sahlin skickligt krängde sig ur med att det var någon Toblerone. Det finns info om detta på nätet att hitta. Ett annat mörkläggande är vad Danielssom ägnade sig åt då tusentals svenskar var i nöd (och dog) i Thailand efter Tsunamin. Det har vi fortfarande inte fått veta. Jag tror nog att Reinfeldt hade kickat Danielsson om han varit statsminister under den perioden och Danielsson agerat på detta sätt. Är det någon som dragit fram allt i ljuset så är det Reinfeldt och inte de som nu försöker kladda ner honom. Tarvligt är ett ord som kommer till mig när jag tänker på detta.
  Att jag tvekar på om händelsen med den sk prostituerade någonsin ägt rum är att hon tydligen känt igen Littorin nu när hon sett honom på TV men han har ju varit en offentlig person i rutan åtminstone sedan 2007 så varför kommer detta fram just nu. Luktar skunk av Aftonbladet.

  SvaraRadera
 17. Svenska folket måste vara dummare än jag trodde om förtroendet för FR sjunkit. Det skulle det däremot ha gjort, om HAN gått ut till media och basunerat ut vad SOL berättat för honom den där första kvällen. I och med att SOL sade att det var ett osant påstående från AB:s sida, var väl det enda rimliga -och förtroendeingivande- att FR skulle hålla tyst?

  Jag tycker det är rent ut sagt äckligt hur AB snaskar på om det här. Såg nåt löp "Littorins sexchat..." det är inte klokt. Köper folk lösnummer på sånt? Hur fattiga är deras egna liv? För mig är det totalt ointressant att läsa om. Tycker det är helt OK att vuxna människor hittar på vad de vill sexuellt, SÅ LÄNGE SOM INGEN GÖR NÅGOT MOT DEN ANDRES VILJA.

  Än har vi inte sett slutet på denna sällsynt smutsiga "histora", där bara två personer vet SANNINGEN. Och hur det än är med den saken, så måste jag sticka ut hakan och säga att OM han köpt sex av "Anna", tja, inte förfasar jag mig så väldeliga. Det hade varit MYCKET värre om han anklagats för hot, våldtäkt eller om hon varit minderårig.

  Och för FYRA år sedan??? Tänk så lämpligt att JUST NU komma på att man vill ha en debatt om sexköp, och RÅKAR minnas just HANS namn och HANS telefonnummer??

  Jag är så gammal att jag minns när både Aftonbladet och Expressen var seriösa kvällstidningar, som man bara kunde köpa efter 16-tiden. Idag kan man slå ihop alla skvallerblaskor som finns, och ändå inte nå ner till AB:s svinstia. Det är extra farligt, just för att de påstår sig framföra SANNINGEN.

  Skenhelighet är något av det värsta som finns.

  SvaraRadera
 18. HumanLabrat:
  "Ditt medlidande med människor - sträcker det sig också till alla de som tog sina liv till följd av Littorins politik?"

  Men kom igen.. har en massa människor tagit livet av sig pga Littorins politik? Har du fakta bakom detta? Självmordsbrev?
  Snacka om nytt lågvattenmärke.. "stupstock", "gamla och sjuka" och nu även "självmord"..

  SvaraRadera