torsdag 1 juli 2010

Nu får du väl ändå ta och ge dig, Thomas Östros!!

Jag har totalt ledsnat på ditt eviga tjatande om "pensionärsskatt".

Det finns ingen och har aldrig funnits någon särskild pensionärsskatt, det vet både du och jag. Ditt ältande har bara ett enda mål och det är att klistra fast en felaktighet som inte finns på Alliansens politik.

ALLA betalar löneskatt .. men de som faktiskt arbetar har KOSTNADER!! Vet du vad det innebär, Thomas Östros??

Dagisavgifter, resor till och från jobbet, fördyrade levnadsomkostnader på grund av tidsbrist och så befinner de sig .. till skillnad från pensionärerna .. mitt i livet med barn, lån och drömmar om en bättre framtid.

Skillnaden i skatt är .. och lyssna nu VÄLDIGT NOGA, Thomas Östros .. ett jobbskatteavdrag som KOMPENSERAR för dessa extra kostnader.

Men eftersom du nu känner så varmt för pensionärerna så kanske du i stället kan skriva ett debattinlägg om vart alla pengarna tog vägen?? Alla dessa "intjänade löner" som 40-talisterna nu vill ha ut och samtidigt kan du ju berätta vilka som får betala det som sedan länge är förbrukat ..

.. nämligen de människor som får lite mer i plånboken i dag med Alliansens jobbskatteavdrag!!

Men det är väl inte riktigt lika angeläget och roligt kan jag tänka?

8 kommentarer:

 1. Stoppa pressarna och bered väg! Nu väntar jag bara på Östros debattinlägg enligt ovan - för det är väl på väg från Östros nu?

  SvaraRadera
 2. Pension är uppskjuten lön. Pension beskattas just nu annorlunda än arbetar-lön. Hur kan du då säga att penionsskatt inte finns?

  Pensionärer har också kostnader. De ska också ha mat, resor och barnbarn att spendera pengar på.

  SvaraRadera
 3. Granny .. om du väntar på redovisning av inbetalade pensionsavgifter så lär du nog få vänta!

  HAMPUS .. lönearbete och pension beskattades lika tidigare .. är vi överens där???

  Sedan fick lönearbetaren ett AVDRAG för fördyrande kostnader i samband med arbete .. är vi fortfarande överens???

  Pensionärerna fick INTE avdrag för arbetskostnader som de INTE har .. eller hur???

  Var kommer pensionsskatten in????

  Om du vänder på det så kan man ju undra varför den som har kostnader för att arbeta ska betala MER än de som inte har det??

  BESTRAFFNINGSSKATT vid förvärvsarbete???

  SvaraRadera
 4. Vid det första är vi överens :)

  Pensionärer beskattas hårdare än vanliga löntagare=pensionsskatt.

  Den som arbetar har troligtvis mer pengar än en pensionär och har därför möjlighet att beskattas hårdare.

  Precis samma sätt som en höginkomsttagare beskattas hårdare än en låginkomsttagare.

  Bestraffninsskatt vid arbete är det inte då det bara är rättvist att den som har mer betalar mer.

  Är det rätt att de som har massor med pengar ska få mer och mer pengar medans de som har det svårt (sjuka) ska få det svåra och arbeta även fast de är sjuka?

  SvaraRadera
 5. @Hampus - Nej, i Sverige är tyvärr inte pension någon uppskjuten lön. ATP reformen innebar att man faktiskt inte sparar ihop till sin egen pension. Istället har vi ett system som bygger på att den arbetande generationen försörjer den pensionerade generationen via de skatter som de arbetande betalar in. Ju färre som arbetar desto mindre pengar finns till pensioner. Ju fler pensionärer desto mindre till var och en.

  SvaraRadera
 6. Nu är det ju så att de som har mest nytta av jobbskatteavdraget är de lågavlönade kvinnorna som nog inte skulle bli glada av att bli av med den dryga tusenlapp de får över på en bruttolön runt 20.000 kr!

  Och med ditt resonemang kan man ju påstå att den som har låg pension har arbetat för lite eller arbetat svart och därför får skylla sig själv?

  Jag ser att du är 20 år .. det var ett tag sedan jag var det .. :-)

  Men jag har inte gett upp hoppet än om att tjäna mer, leva lättare .. har du? Eller tycker du på fullt allvar att den som arbetar och satsar mer ska avstå från förtjänsten i rättvisans namn??

  Men det här har ju inte med mitt inlägg att göra.

  Vi ska inte blanda ihop skatter med storleken på pensioner .. det är två helt skilda frågor .. här måste vi bara vara överens??

  Att en del har orimligt och skamligt låga pensioner på grund av sjukdom, handikapp eller andra orsaker som hindrat dem från att arbeta .. har inte med skillnaden i skatt att göra .. men det är nog inte Östros lika intresserad av att diskutera.

  Och även om vi inte har samma åsikter så har vi samma intressen .. dina hundar är NÄSTAN lika fina som mina och du verkar leva i en fantastisk miljö .. grattis! ;-)

  SvaraRadera
 7. MASSINVANDRINGEN KOSTAR ALLTFÖR MYCKET, DÄRFÖR FÅR DE GAMLA I SVERIGE STÅ TILLBAKA

  SvaraRadera
 8. Thomas Östros = Sveriges Bagdad Bob... :-)

  SvaraRadera