torsdag 29 juli 2010

Kanske är jag sipp och pryd ..

.. men i så fall är det inget jag vet om eller lider av.

Och Pride-festivalen med allt sitt tjohej om hur NATURLIGT allt är och med alla sexattribut som ska tryckas upp i ansiktet på betraktaren för att riktigt understryka hur NATURLIGT man tar på sexualiteten .. den bryr jag mig faktiskt inte alls om längre.

Från början tyckte jag det var vackert .. vi ska kunna acceptera varandra, ALLA .. hurdana vi nu är, har blivit skapta eller vilka åsikter eller önskemål vi nu har i livet. Kärlek är alltid vackert och något vi alla längtar efter .. eller hur??

Nu är det så påstridigt!

Agressivt!! Tyck som vi eller brinn som homofob!!

HATA eller HÅNA dem som inte njuter av en ända som sticker ut genom ett par paljettbrallor eller ett "klämmigt" FITTSTÅND .. som är HELT NATURLIGT i sammanhanget.

Jag har inget förhållande till Kd, religionen eller bibeln. Men lika mycket som jag i vardagslivet respekterar HBT-folket med alla sina krav på payback-time och vår tur NU .. lika mycket respekterar jag de religiösa med sin lite otidsenliga tro på bibelord och en allseende Gud.

Så .. visst kan jag hålla med Annelie Enochson. Varför är det tillåtet att spy galla över en liten grupp troende, bua åt Kd:s partiledare .. men inte tillåtet att reagera över en del av ytterligheterna i Pridefestivalen??? Vad har vi vunnit om de som ser sig som diskriminerade själva diskriminerar andra??

Jämlikhet och jämställdhet som är lite jämlikare och jämställdare för vissa särskilt jämlika och jämställda grupper ... det är inte mycket värt ..

.. inte ens om Sveriges alla partiledare går med regnbågsflaggor och fiskar röster bland löspenisarna.

6 kommentarer:

 1. Tänk att HBT-folk och löspenisar kan väcka uråldrig moralpanik fortfarande år 2010, självklart är det mest tydligt på högerflanken! Vad är väl några löspenisar på gatan egentligen? Tycker man det är obehagligt så är det ju bara att gå hem! Tänk att man kan förfäras över detta samtidigt som man sitter och applåderar när sjuka människor blir så illa tilltygade av nuvarande politik att de går och hänger sig! Jag förstår inte hur löspenisar en gång om året kan vara en fråga att skriva om i dessa tider, det finns mycket viktigare frågor!

  SvaraRadera
 2. Så sant .. VEM bryr sig om några löspenisar om de inte åtföljs av hånfulla tillmälen och burop riktade mot en annan minoritetsgrupp??

  Och när det gäller självmord .. som du är så förtjust i att referera till .. så är formodligen alla samhällsgrupper, kön, sexuella inriktningar, hälsotillstånd och övriga människotyper lika representerade .. oavsett regeringens partifärg. Det tillför inte debatten någonting alls att använda det i ALLA frågor .. det är snarare respektlöst mot de individer och familjer som drabbats.

  SvaraRadera
 3. Snart måste man anse sig vara diskriminerad för att inte bli diskriminerad. Jag blir så trött på att att folk kräver min respekt när de inte respekterar den jag är och vad jag är.
  Labråttan : om du jämför en undran över respekt för varandra med en moralpanik så har du märkliga preferenser må jag säga.

  SvaraRadera
 4. Nog börjar HBT-rörelsen bli väldigt obehaglig. De får naturligtvis vara som de är men de ska inte tvinga andra att vara som de. Jag betackar mig. Vill fortfarande var heterosexuell, tack!

  SvaraRadera
 5. Jag tror jag fått en ny idol :) Tack för en bra blogg.

  SvaraRadera
 6. Mycket bra skrivet Anybody!
  Först avskaffar man en "sjukdom" - homosexualitet, men skapar snabbt en ny - "Homofobi". Vad vinner samhället på att döpa de lite fundersamma till Homofober?
  Jag erkänner: Jag heter Erik och jag är heterosexuell.

  SvaraRadera