lördag 17 juli 2010

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin ..

.. har i sin ensamhet suttit och författat ett försvarsinlägg på sin blogg. Han har lagt ner mycket arbete på det och radat upp allt i kronologisk ordning, så fint, så fint.

Jag tycker synd om honom .. ingen kommenterar eller ger honom den uppmärksamhet och den bekräftelse han så gärna vill ha.

Avslutningsvis skriver han .. "Han har fortfarande inte svarat på Aftonbladets frågor".Åh .. det är ju hjärtskärande. Jan Helin har inte förstått att Littorin ALDRIG kommer att försöka kommunicera med Aftonbladet mer! Han kommer att sitta där och vänta och vänta trots att alla vi andra vet ..

.. att det finns ingen som helst anledning för Littorin att besvara några frågor från Aftonbladet om inte Aftonbladet i sin tur presenterar någonting faktabaserat att fråga om.

Men Jan Helin vill fråga .. Har du betalat för sex? Jag känner en som säger att du har gjort det!

Och Littorin ska svara .. NEJ, det har jag inte!!

Och .. DÅ .. får äntligen Jan Helin fråga .. Kan du BEVISA det!!

Nu får inte Jan Helin göra det .. och nu sitter han där och är sur på Littorin som inte spelade spelet på det sätt som Jan Helin hade räknat med.

10 kommentarer:

 1. Ja tänk så synd det är om dem!
  Håller med dig, riktigt hjärtskärande.
  Kan de inte bara hålla sig där de hör hemma, på dyngstacken!

  SvaraRadera
 2. Detta är en skandal som AB har hanterat denna härva.

  Det handlar inte om vad SOL har gjort eller inte gjort. Oavsett vem det gäller skall samma principer gälla.

  Det handlar om vilket land vi vill leva i och vilken rättstrygghet vi vill ha.

  I Sverive gäller (lyckligtvis) att du är oskyldig till dess du besvisats skyldig. Vad jag upplever nu är ett försök att förändra detta.

  AB kommer med ett påstående.
  Är det sant så skall SOL hängas ut - men det måste bevisas.
  Så här långt finns bara insinuationer, rykten, referenser till okänd "Anna". Inget bevis överhuvudtaget.

  Hyenor hugger dirert och tror "ingen rök utan eld" baserat på parti-politik.

  Jag får en otäck känsla om att ha sett det här tidigare. Under 80-talet arbetade jag med personer och företag i Polen och Öst-tyskland.
  Det var precis detta som de beskev när vi talades vid över en pilsner. Du kunde bli angiven av någon okänd och försvara dig mot "okända" anklagelser.

  Lyckligtvis har berlin-muren fallit och dessa länder har nu annammat vår syn på rättssäkerhet.

  Jag struntar fullständigt i dementi hit eller dit.

  Jag upplever att AB på detta sätt är skrämmande nära att försöka föra Sverige tillbaka till de principer som rådde bakom Berlin-muren.

  Alltså - Oskyldig fram till dess att det är bevisat att du är skyldig.

  AB har så här långt endast lyckats förstöra en persons liv - och sitt eget anseende.

  Lena Melin med fler i AB's ledning - skäms.
  Demokrati och rättssäkerhet är ingeting man leker med.

  SvaraRadera
 3. Det är väl tur för Littorin att det finns ett så stort hat för kvällspressen! För vad hade annars hänt?

  SvaraRadera
 4. Anonym .. du klär mina värsta farhågor i ord. För det handlar inte om Littorin eller ens Moderaterna .. det är något mycket mer skrämmande och obehagligt som smugit sig in i det politiska landskapet.

  Frihet .. det är plötsligt något som kan ersättas av tvång om ändamålet är tillräckligt viktigt.

  Ändamålet helgar medlen.

  Det är ett gammalt uttryck .. men var väl så farligt redan då och jag håller med dig .. vi börjar ana ett skrämmande synsätt på den vanliga människans betydelse och rättigheter i samhället.

  (och nu .. LabRat, talar jag INTE om försäkringskassan utan om mycket viktigare värden i samhället)

  Vi har en demokrati att vara stolta över och det känns bra att det här angreppet på rättssäkerheten har tagit den vändning den har och att de flesta har reagerat så sunt.

  SvaraRadera
 5. Anonym 11:28!

  Bra skrivet! Tyvärr är det ganska talande för hur många vänstersympatisörer (som HumanLabRat) tänker och agerar. Att den utpekade ska bevisa sin oskuld istället för att den som anklagar ska bevisa sina anklagelser. Rättssäkerhet bygger på att man anses vara oskyldig tills dess man bevisligen funnits vara skyldig. Det är en oerhört viktig princip som varje demokratiskt land måste värna om. Tyvärr verkar inte Aftonbladet hålla denna princip speciellt högt.

  SvaraRadera
 6. Tack för allt Du skrivit i den här soppan! Du har slagit huvudet på spiken ett flertal gånger genom mycket bra formuleringar! Följer gärna Din blogg med intresse i framtiden!

  SvaraRadera
 7. Att åtalade skall tvingas bevisa sin oskuld finns ju i rödgröna ideer. Det är bland annat kontentan av Peter Erikssons (mp) förslag om samtyckeskontrakt - att man måste bevisa att samtycke förelåg istället för att som idag vid våldtäktsrättegångar bevisa att det inte förelåg.

  SvaraRadera
 8. Hejsan. Jag tittar på hans post på aftonbladet jag läser något längst ner vid kommentarer där det står en tresiffrig siffra inom parantes.

  Jag antar att de har en moderatorsfunktion på deras bloggar. Är inte 100% för jag har aldrig bloggat på Aftonbladet, men jag skriver detta som ett respons på det som du skriver att han inte får några kommentarer och ingen ger han uppmärksamhet.

  Han är väl på semester ?

  SvaraRadera
 9. Det ligger ungefär 200 kommentarer som väntar på godkännande, noll ännu godkända. Jag förmodar att det blir för tungt att läsa dessa då många är både rappa och väldigt kritiska.

  SvaraRadera
 10. Fy för Aftonbladets journalistik! Skäms, Lena Melin! Bottennapp.

  SvaraRadera