lördag 10 juli 2010

Frihet ..!!!

Frihet är något vi sällan reflekterar över när vi har den. Frihet är också något som snabbt och nästan omärkligt kan tas ifrån oss. Frihet .. det är något som är nästan omöjligt att få tillbaka när man väl har förlorat den.

Jag tänker på det i dag när Aftonbladet släpper en "nyhet" som lägger sig som en dimmridå över Göran Hägglunds tal om myndigheternas klåfingrighet i största allmänhet och de rödgrönas överförmynderi i synnerhet.

Aftonbladets dimmridå lägger lägger sig också som ett filter över Miljöpartiets förbudspolitik och riktar våra blickar åt ett helt annat håll.

En tillfällighet??

När jag först hörde Mona Sahlin citera Karl Marx .. ni vet, han som författade "Det kommunistiska partiets manifest" tillsammans med Engels .. då trodde jag att hon inte förstod vad hon sa.

Men nu .. när hon återigen använder sig av samma citat i Almedalen, begriper jag att kamrat Ohly har ett betydlig fastare grepp om socialdemokraterna och miljöpartiet än vad jag trodde var möjligt.

Citatet lyder "Åt var och en efter behov, av var och en efter förmåga". Det låter vackert och är det säkert också .. teoretiskt sett. Men lägg sedan ihop det med texten i Vp:s partiprogram .. "Kapitalets makt måste brytas för att demokratin skall kunna fördjupas och breddas. De rättigheter som springer ur ägandet måste begränsas och ägandet i sig övergå till gemensamma former".

Det vill säga .. äger du ett hus där det finns plats för ytterligare en familj som saknar bostad så bör ditt ägande begränsas och ägandet/bostaden övergå till gemensamma former. Det är grunden för den vänstersocialismens ideologi. Allas egendom tillfaller alla som behöver eller gör anspråk på den .. "Åt var och en efter behov, av var och en efter förmåga".

Sett ur det perspektivet är det inte lika vackert längre!

Jag har skrivit det tidigare och kommer förmodligen att skriva det igen .. Göran Hägglund försöker föra fram valets viktigaste fråga .. rätten att bestämma själv över sitt eget liv!

Tråkigt nog är det inte så många som vill lyssna trots att .. friheten är det värdefullaste vi har ..

.. lätt att förlora och nästan omöjlig att få tillbaka.

4 kommentarer:

 1. Jag lyssnar myc ket hellre på någon som verkar äkta i sitt engagemang som Göran Hägglund. Låna Sahlin skrämmer mig mer och mer med sin hird från Röda Armen. Jag ryser.

  SvaraRadera
 2. Jag stickar febrilt på min rödgröna offerkofta och provar karotter .. man vill ju inte sticka ut när de röda kommer och inspekterar!!

  SvaraRadera
 3. Jag är röding eftersom jag tror på friheten, inte det ekonomiska tyranni ni vill ha där folk som min morsa får sitta med utslitna leder på Ica och jobba och min lillebror måste låna pengar för att ha råd att fixa tänderna.
  Ni tycker frihet är när en stor majoritet ska arbeta tills dom är utslitna och sen tacksamt ta emot allmosorna.

  Hatar hela den blindhet ni liberaler, konservativa och kreativt "liberterianska" alltid uppvisar för dom lidande och det tvång som finns i det system ni propagerar för. Flytta till Norra Somalia om ni vill känna av den där "friheten" ni pratar om.

  SvaraRadera
 4. OSMO .. Försök övertyga i stället för att att hata eller försöka utvisa .. du blir lite trovärdigare då.

  SvaraRadera