lördag 10 juli 2010

Men hur i fridens namn tänker de nu???

Jag bor på landet .. mitt ute i spenaten. Här finns EN buss .. den går inte alltför ofta, varken in till stan eller hem.

Jag tar bilen till de "externa" köpcentrum som finns utanför vår lilla stad .. där finns det bra parkeringar. Inne i stan är det väldigt ont om sådan lyx .. så om jag vill shoppa i de fina butikerna som har råd att betala stadshyror, så går jag eller tar bussen från köpcentrumets parkering.

Nu läser jag att Miljöpartiet vill "ha ett statligt förbud under 5 år för etablering av externa köpcentrum"?

Detta för att tillfredsställa Miljöpartiets väljare som i huvudsak bor på Söder i Stockholm eller i Göteborg?

Hur ska vi göra då .. vi som bor på vischan?? Ska vi ta bilen IN TILL stan .. för kommunalt går inte att åka eftersom vi bor så okontrollerat och fritt. Vad kommer innerstadsborna på Söder och i Göteborg att tycka om den bilinvasionen??

Eller är det tänkt att vi ska flytta in till stan?? Till de härligt utökade kommunala alternativen ... så att resten av landet blir ett enda stort grönområde som de (vinddrivna??) höghastighetstågen kan ila fram genom .. från stad till stad??

Hur blir det med parkeringsplatser för oss som inte vill bo i stan? Vi som måste dra oss in mot stadskärnorna för att göra våra inköp?? Finns det utrymme för dem i Miljöpartiets dröm om en stad som det är "grönare och roligare att vara i"??

Och de städer som måste bli grönare och roligare .. ska de riva attraktiva bostadshus för att få fram den önskade grönskan???

Och alla de som arbetar på de "externa" köpcentren" .. vad ska de syssla med i fortsättningen. Den förväntade nyetableringen i innerstäderna lär nog utebli om inte Miljöpartiet hittar något sätt att tvångssänka hyrorna så att det går att få lite förtjänst på en "trevlig liten butik".

För stora, ekonomiskt fördelaktiga storköp för människor med låg inkomst, har ingen råd att etablera i städer .. men det är väl inte så viktigt att tänka på när plånboken är full och framtiden säkrad?

Eller tror Miljöpartiet på fullt allvar att det är människorna INNE I STÄDERNA .. utan bil(?) .. som åker ut till de "externa köpcentren" .. när det mest är vi som bor UTANFÖR staden som drar oss dit?

Vet Miljöpartiet att vi finns överhuvudtaget??
2 kommentarer:

  1. Peter Eriksson pratade om folk med tunn plånbok - menas det de som har bara ett betalkort eller vaddå?De skulle få det bättre enligt honom hur vette gudarna, de kanske skall cykla till köpcentrat med sitt betalkort. Annars kanske Låna Sahlin fixar biffen på något sätt via något bidrag.

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet! Jag fattar inte hur de tänker i denna fråga... heller. Totalt vansinne. Bara tanken på att STATEN ska förbjuda alla att etablera sig där det är lönsamt får mig att tänka på Sovjetunionen...

    SvaraRadera