lördag 17 juli 2010

Vi kanske skulle ta och tänka till lite??

"AB står med brallorna nere" .. skriver Göran Skytte i SvD i dag. Det är väl inte direkt en överdrift inte sedan förra valet har vi sett ett så illa underbyggt försök att misstänkliggöra en människa för att täcka över brist på politiskt innehåll i sakfrågor.

En privatperson har anmält Aftonbladet för förtal. Det är ett friskhetstecken att människor reagerar mot orättvisor och övertramp oavsett politiska förtecken och oavsett vilken person det gäller .. men tyvärr så kommer nog inte den här anmälan att komma längre, om inte Littorin ställer upp som målsägare .. och då kunde han lika gärna ha anmält själv.

Däremot skulle det vara trevligt om Aftonbladet granskades av PO/PON och av Yrkesetiska nämnden. Någon påföljd för Aftonbladet lär det väl inte bli .. men vi kanske slipper ytterligare en desperat sex-anklagelse på förstasidorna NÄSTA valrörelse??

Men vi kanske ska ta och tänka till lite.

VARFÖR tog Aftonbladet risken att publicera den här nästan genomskinliga anklagelsen utan minsta substans??

Det kanske uppfyllde sitt ändamål ändå och var värd all negativ uppmärksamhet??? Förmodligen följs den av ett "bondeoffer" och den medarbetare som "inte vidarebefordrade" dementin från Littorins pressekreterare till Lena Mellin får kicken .. rakt ut i kylan och arbetslösheten??

För nu fokuserar alla på Littorin och Aftonbladet och all oönskad granskning av oppositionens politik försvinner i mediabruset om sex-anklagelser, pressetik och trovärdighet.

VEM funderar nu på sossarnas fantastiska miljardregn i form av LÖFTEN och UTFÄSTELSER där finansieringen är minst sagt oklar.

VEM bryr sig om Yvonne Ruwaidas genidrag att godstrafiken till Stockholms alla trevliga affärer och arbetsplatser ska lösas genom frakter på tunnelbanan .. nattetid! Miljöpartiets önskan att förlägga all handel inom städerna där butikerna ska omges av små trevliga grönområden där vi kan umgås och diskutera utan att störas av onödig biltrafik ... förutsätter att vi som är beroende av bil för våra inköp håller oss borta.

Var ska VI handla någonstans?? Vi som bor i ett enda stort grönområde har ingen kvartersbutik eller lanthandel att promenara till?? Vi har inte ens tunnelbana eller regelbunden kollektivtrafik.

Och andra städer som saknar tunnelbana .. ska de återgå till häst och vagn för varutransporter?

Alla vi som bor i den där konstiga världen med naturliga "grönområden" utanför Stockholm .. finns inte vi???

En annan fråga som dolts av dammolnet som Aftonbladet har piskat upp är frågan om FRIHET!!

Miljöpartiet ser sig som ett frihetsparti .. som anser att tvång måste användas när ändamålet kräver det.

Vänsterpartiet anser att staten är den som bäst fördelar arbeten, bidrag, boenden och välfärd .. och med tanke på hur entusiastiskt Mona Sahlin citerar kamrat Marx så har han ett stadigt tag om den socialdemokratiska ideologin vid det här taget.

Så har Aftonbladet misslyckats med sitt drev mot Littorin??

Ja, det beror ju på vad man ville åstadkomma?????

9 kommentarer:

 1. Jippikayeee!!!

  Sen om AB blir fällda kan dom skriva dubbelt så mycket om kändisars könsorgan när dom kliver ur taxin eftersom dom måste fylla på kassan igen efter rättegången!

  HURRA!!!

  Skämt å sido! BLÄÄÄÄÄÄ!!!

  SvaraRadera
 2. Theodor N17/7/10 14:18

  Det kanske är fullt acceptabelt att M försvarar när ministrar som sitter och drar valser gråtande in för den samlade pressen

  Och i princip skyller på f.d hustru för en jobbig vårdnadstvist. Istället för rakryggad meddela han att beskyllt för att gjort sexköp och då fönekat detta och passat på att ta en "time out" för att utreda saken närmare

  Att misstänka att "Anna" talar osanning kanske så kan vara även med flickorna i fallet med "kapten klänning" och att kvinnor ljuger alltid när det gäller sexbrott

  SvaraRadera
 3. Ja du, Theodor N .. jag är nog mer intresserad av VARFÖR Aftonbladet drog igång den här historien med så svagt underlag??

  HUR mycket media får anta och anklaga människor för utan någon som helst bevisning? Oavsett om det gäller någon i det "blå" eller "röda" laget.

  Och VILL vi verkligen ha tidningar som kan misstänkas vara köpta av den ena eller andra sidan i en valrörelse??

  INGEN .. ska bli dömd av media eller en uppviglad folkmassa.

  SvaraRadera
 4. @Theodor N

  Alldeles oavsett om SOL köpt sex eller inte så har AB skött det här extremt klantigt. ALLT fokus hamnar på teknikaliteter kring publiceringen och inte på sakfrågan.
  SOL framstår för vissa som osympatisk eftersom han under sin presskonferens talade om hur det här påverkat familjen, frågan är hur det sett ut om han inte gjort det och AB sen slängt upp sin sexköpshistoria. Dessutom talade han om att han själv inte hade ork att hantera sin skilsmässa, vårdnadstvist och sitt politiska uppdragoch angav det som skäl till sin avgång.

  Vad gäller "Kapten klänning" så finns en avgörande skillnad!
  Det finns en polisanmälan som via förundersökning lett till åtal där en domstol värderar utsagor och teknisk bevisning för att komma till slutsats om brott begåtts och vilket straff som i så fall bör bli aktuellt.
  Det handlar inte om en oidentifierad kvinna som ett par år efter en engångshändelse lämnar över material till en tidning som utan att opartiskt kontrollera uppgifterna enligt en känd devis, "hellre fria än fälla" om det inte går att SÄKERT påvisa att det är SOL kvinnan pekar ut, ändå publicerar sanningen om SOLs sexköp.
  Tveksamheterna kring telefonnummret, den prostituerades låga prissättning, saknaden av annan dokumentation kring övrig prostitution som sparade hemsidor, mail mm gör att detta förmodligen aldrig ens skulle nått en domstol utan lagts ner med stämpeln brott kan ej styrkas gör att din liknelse med den för våldtäkt misstänkta fd polischefen haltar betänkligt och verkar visa på samma pöbelsbeteende som Lena Melin och AB står för.

  /Kristian

  SvaraRadera
 5. @Theodor Varför ska allt vara svart eller vitt? Vad säger att den jobbiga vårdnadstvisten och allt runt om den skulle vara påhittat?
  Jag ser det som fullt rimligt att allt det han sa vid sin avgång var sant och att den senaste anklagelsen fick bägaren att rinna över.
  Du skriver att han "istället" borde ha,,,Har du då en enda sekund försökt sätta dig in i vad som rörde sig i huvudet och kroppen på Littorin? En man som i flera år legat i en tvist, som har gått i behandling för sin depression och som nu får fötterna undanslagna av en påstådd sexaffär.
  Han sa själv att han inte är stålmannen och det är inte många som är.

  SvaraRadera
 6. Lena Melin och Mattias Carlsson får mig att tappa förtroendet för journalisten som yrke oavsett om det är sant eller falskt. Man måste ha mer kött på benen för sådana grova anklagelser som dem presenterat. Aldrig mer ett lösnummer av Aftonbladet för min del.

  SvaraRadera
 7. Jag är helt övertygat att det är Aftonbladet som står för polisanmälningen. Det skulle passa 100% i hela processen.

  SvaraRadera
 8. Oavsett vad som hander i Littorinaffaren, sa borde handelsen vacka tankar om media ska kunna fortala manniskor utan att kunna prestera nagra bevis for sina pastaenden.
  Det ar ju inte forsta gangen manniskor rakar illa ut i fortalskampanjer.
  Om rejala skadestand ar det enda som svider , sa ser jag ingen anledning till att dessa inte borde inforas.
  Lagar maste vara till for att skydda vara medborgare och den som bryter mot de lagarna maste ocksa fa ta konsekvenserna av detta.

  SvaraRadera
 9. Theodor N18/7/10 15:18

  Ja du anybody, det krävs sällan så mycket för att det skall dra igång även med svagt underlag, och kanske med svagare än i just detta fall, då det rör sig om en minister i en regering som avser skärpa straffen för just sexköp

  Pressen har ju den funktionen att granska vad våra makthavare sysslar med, även om man är minister och före ett val, jag tror nog att det skulle vara stor glädje om det varit en politiker i oppositionen det handlat om istället.

  För mig verkar det likna ett känt fall från Ångermanland, där man hyllade en gärningsman, och påstod flickorna vara lögnare, man försvarade trots att man inte kände till fakta

  Då måste man ju också i detta sammanhang fråga sig om media skall redovisa nyheter oavsett de positiva för en regering eller negativa, eller skall man införa censur för vad media får publicera, oavsett det är av allmän intresse.

  @anonym

  Det mesta handlar om teknikaliteter både när det gäller publicering av nyheter och i våra rättsalar som övrigt i samhället där det gäller att skapa vinster till sina ägare. Det gäller även media i allra högsta grad

  Givetvis skall igen dömas ohörd av allmänhet, och inte heller av det parti man representerar som man tydligen gör i detta fll

  Men hur trovärdig är en minister som duckar för eventuella angrepp som kan förekomma. Bildt är ju ett strålande exempel på en minister som inte vikt ner sig trots beskyllningar om inblandning i betydligt grövre brott

  Ang ”kapten klänning” är många av dessa tjejer anonyma, och kommer så att fortsätta vara, hur kan man då utgå att de talar sanning och inte hittar på historier, så är det med alltsom sker anonymt att trovärdigheten skadas
  väsenntligt

  @Ann-Cathrin

  Allt är inte svart eller vitt, och visst kan vårdnadtvister vara enormt jobbiga att gå igenom, även om man är minister, men att gråtande gömma sig bakom barnen, när huvudorsaken var de beskyllningar man hade mot honom, men enligt Fredrik Reinfeldt så var det beskyllngarna om sexköpet som fick
  honom att avgå med omedelbar verkan inte vårdnadstvisten. Själv gjorde han ett uttalande om han ”gjort handlingar han inte var stolt över,” vilket kan tolkas efter eget synsätt.

  Men jag ställer mig frågan om detta är en Moderat krishantering när en minister behöver stöd, så raderas han bort och fryses ut i alla sammanhang, så det är tydligt att man skall vara stålman som minister i regeringen om det börjar blåsa upp stormar.

  SvaraRadera