lördag 31 juli 2010

Tänk .. så mycket man gör av gammal vana ..

.. utan att egentligen tänka efter varför?

Min pappa köpte alltid Expressen och när jag flyttade hemifrån så fortsatte jag med det. Eftersom Maken och jag är kraftigt osociala vid måltiderna så läser vi medan vi äter .. och då saknades det alltid en tidning, så då blev det ett Aftonbladet också.

I samband med Littorin-anklagelserna fick vi nog och ställde oss den fråga vi borde ha ställt oss för flera år sedan .. VARFÖR köper vi tidningar där vi inte kan lita på sanningshalten och där artiklarna är så vinklade att det är rena förolämpningen mot en normalbegåvad läsare???

I dag till exempel har Expressen en artikel om .. "Prinsens och Sofias svåra val" .. det älskande paret har råkat ut för ett STORT BAKSLAG och hamnat inför ett KÄNSLOMÄSSIGT SVÅRT VAL!!

Hujedamig!!! Vad har hänt???

Jo, Försvarsmakten har skickat ut ett brev till SAMTLIGA anställda - både fast anställda och reservpersonal - att de ska kunna tas ut för utlandstjänst vid behov.

Ingenting tyder på att prinsen är extra önskvärd i Afghanistan eller någon annanstans och med tanke på kostnaderna för Hans Höghets säkerhet så betvivlar jag att han ens blir påtänkt om han inte själv kräver det.

En höna av en fjäder .. värd 11 kronor??

I två veckors tid har vi nu varit utan kvällstidningar och jag måste ärligt säga att jag inte saknar dem alls. Jag ögnar i stället igenom vad som skrivs på nätet .. det går fort och stöder väl kvällspressen när det gäller reklamintäkter på något vis. Och när jag räknar efter så sparar vi på så sätt runt 4,5 TUSEN kronor per tidning årligen på den här sättet!!

NIOTUSEN KRONOR .. har vi betalat varje år av ren slentrian utan att tänka efter!! Det är ju inte riktigt klokt så ..

.. egentligen borde jag vara djupt tacksam mot Aftonbladet, Jan Hellin och Lena Mellin som fick upp ögonen på mig.

Nu återstår bara att fundera ut vad jag ska använda överskottet till??

4 kommentarer:

 1. Anybody!

  Ni kan ju köpa varsin liten laptop att ha vid matbordet. Då kan ni ju fortsätta att vara osociala vid måltiderna och läsa precis det ni önskar, utan att vara bundna till enbart Aftonbladet och Expressen!

  SvaraRadera
 2. Lyssna på Medborgare X, det är ett smart förslag. Ni kan läsa samma artikel samtidigt och eventuellt humma då och då vid matbordet.

  SvaraRadera
 3. Satsa pengarna på lite rekreation. Det kan behövas efter att ni levt i kvällstidningarnas våld så länge. =)))

  SvaraRadera
 4. Börja med att öppna ett särskilt konto eller fond där du varje månad sätter in den summa ni sparat in, annars försvinner nog vinsten i den allmänna ekonomin.
  Så gjorde vi när vi slutade röka för 19 år sedan, och innan det sparandet blev ihopblandat med annat sparande, hade vi fått ihop en hel del, som bl a användes till nytt golv i större delen av huset, nya garderober och ett par semesterresor.

  Kusinen från landet

  SvaraRadera