onsdag 21 juli 2010

Jag tror att min Katt är kommunist ??

Min katt bor gratis i mitt hem, äter min mat, sover i större delen av min säng och lägger beslag på min huvudkudde. JAG arbetar och betalar, medan HON inte tillför mer än något enstaka sorklik under trappan på sommaren.

Dessutom kräver hon fri vård, uppassning, total hängivenhet och obegränsat med frihet att komma och gå som hon vill och syssla med det hon för ögonblicket upplever som utvecklande för sin personlighet.

"Du har en tråkig KAPITALISTISK livssyn och ett OSUNT förhållande till materiella ting" .. säger Katten när jag tyckar att vårt förhållande inte är riktigt jämlikt. "Det finns andra och viktigare värden här i livet .. ALLT handlar inte om pengar!!"

"Hmm .. och din insats är?? .. undrar jag.

"Du tänker fel! Du är fixerad i ett trist JAG-tänkande och förblindad av kapitialistisk egoism" .. säger Katten och putsar lättjefullt pälsen. "Du måste se KOLLEKTIVET .. av alla efter förmåga och till alla efter behov och så vidare. JAG har behov .. DU delar med dig och blir lycklig. Utan mig skulle du vara fruktansvärt olycklig och helt sakna berättigande i det kollektiva sammanhanget. Utan MIG skulle du faktiskt vara helt förlorad!!"

"Och kudden då??" .. säger jag och försöker desperat rädda det som räddas kan.

"JAG har ett BEHOV av kudden" .. förkunnar Katten och gäspar åt min enfald. "Den passar mig rent storleksmässigt och du kan väl knappast påstå att det samma gäller dig som bara får plats med huvudet?? Förresten så är det JAG som står för tänkandet, ideologin och fördelandet av kuddar .. du får helt enkelt anpassa dig till det kollektiva system som jag skapat runt min kattliga överhöghet!!!"

"Och ... annars flyttar du??" .. frågar jag lite oroligt.

Katten skrattar nästan ihjäl sig .. "du har inte fattat någonting alls! Du är bara en liten, liten del av ett mycket större sammanhang .. helt betydelselös annat än i förhållande till MIG och MIN existens."

"Så ÄR det!" .. säger Katten och somnar om i hammocken.

6 kommentarer:

 1. Jag undrar om hon inte är kattitalist som vår katt också är. "JAG ÄGER ALLT OCH ÅT MIG SKALL ALLT VARA GIVET. jAG ÄR UNIVERSUM OCH DÄR CIKULERAR ALLT RUNT MIG OCH MINA FÖREVARDANDEN."Så är strukturen i en katts omvärld. Allt som man genomlider är en förmån för en själv anser katten som är din ägare, slavdrivare och livsdirigent och KÄRLEK.

  SvaraRadera
 2. Låter som en miljöpartist på friår.

  SvaraRadera
 3. Vare sig hon är kommunist eller kattialist så är hon verkligen klok. Hon har förstått hur livet ska levas. Blev så inspirerad att jag genast måste ge mig iväg ut och leta efter någons kudde att stjäla. =)

  SvaraRadera
 4. Anybody!

  Underbart inlägg! :-)

  SvaraRadera
 5. GRANNY .. hmm, jag tycker nog att det finns ett påtagligt tvångsinslag i min Katts tankegångar som känns .. ja, liiiiite väl vänsterinriktat?

  .. eller så har ELINA helt rätt! Hon har tagit sig ett miljöpartistiskt friår??

  LIBRA .. tyvärr så misstänker jag att kuddarna är förbehållna ledningen .. dvs katterna själva, suck!

  MEDBORGARE X .. Tack!! Jag misstänker du har katt?? Eller möjligen hund??
  Eller både och?? :-)

  SvaraRadera
 6. Narcissistiskt med andra ord - tänk när mina supersöta 4 kattungar växer upp (de är bara 4 veckor just nu), då får vi 6 kattor i hemmet och en mops..
  Det kommer bli härliga tider det, vi får väl sova på golvet, bli utan mat och inte kunna gå till jobbet för att stå i givakt för dessa gullegrisar som vi älskar så mycket..

  Skämt åsido så är mina vuxna kattor väldigt självständiga - men vid ett visst klockslag på kvällen ska det liggas på min mage i tv soffan och vid huvudet och gu´nåde om jag skulle röra på mig. Då är det allt eller inget som gäller och jag blir snabbt ensam om härligheten igen..

  Du är fantastisk på att skriva Anybody!
  Du borde skriva krönika!

  SvaraRadera