torsdag 29 juli 2010

Till min stora förvåning ..

.. läser jag om de sk "bratsen" .. barn till föräldrar med pengar, vilket i rimlighetens namn borde bli BATIFÖMPE:na .. men vad vet jag, jag är varken det ena eller andra.

I alla händelser .. oförstående krögare i Båstad har FÖRBJUDIT dem att hälla ut stoooora flaskor svindyr champagne på golvet .. så nu får kyparen hälla ut det i vasken i stället??? Och bara för att visa att man har råd .. så har det tydligen också blivit en trend att beställa 50 hamburgare ..

.. och bara äta EN???

Jamen .. hur dumt, meningslöst och sorgligt kan det bli???

Vad har de haft för uppväxt de stackars liven? Är det här resultatet av självförverkligande, förmögna föräldrar som lämnat ätteläggarna i händerna på underbetalda barnflickor??

Är det någon slags klasskollision inom de här stackars barnen. Födda och fostrade i överklassen .. omskötta och älskade av arbetarklassen .. revolterar de med att köpa dyrt ..

.. och sedan kasta bort det??

En protest/demonstration som blir lika uppmärksammad som en smygfis under Nobelmiddagen .. en pinsamhet som alla lägger märke till men ingen någonsin fäster avseende vid, av rent medlidande.

4 kommentarer:

 1. Och jag som grälade när mina ungar spillde ut mjölk.
  Tänkk vad fint det vore med lite ödmjukhet över att man har ekonomisk möjlighet att kunna köpa utan att slösa på detta meningslösa sätt. Man blir bara sorgsen.

  SvaraRadera
 2. Tänk att i denna fråga är jag relativt överens med både Anybody's Place och granntanten! Man kanske inte skulle slutat med att förvånas? :D

  Jag kan ju tillägga att dessa slösnissar är otroligt patetiska. Mindre patetiskt blir det ju inte när KDU:s Charlie Weimers påstår att det är sossarnas fel att bratsen vräker, dumpar och häller ut dyr champagne i vasken. Jösses!

  SvaraRadera
 3. Katedervarg29/7/10 20:47

  Kuratorn på skolan bor i Adolfsberg här i Örebro. Det är där det fiiiina folket bor. (Eller egentligen inte, men DOM tycker det.)

  Hon trivs inte alls. I våras hörde hon en kille på mellanstadiet säga till sin son:
  - Men ska ni åka till Turkiet??? Dit åker ju bara fattiga!

  Jupp... Själv bor man i Varberga, tillsammans med runt 100 andra språkgrupper och trivs jättebra!

  SvaraRadera
 4. Det är inte riktiga överklassungar som beter sig så här, det är utomsocknes "brats" som jobbat som diskare hela året för att kunna bränna 20 lax på en kväll och låtsas vara rika. Förhoppningsvis kanske de då får med sig en slitz-tjej hem som de kan skryta om hemma tills det är dags nästa år igen..

  SvaraRadera