måndag 12 juli 2010

Men .. vad skulle han ha sagt???

Nu riktar alla skribenter in sig på Fredrik Reinfeldt och historien om Sven Otto Littorin handlar inte längre om honom .. vilket förmodligen var avsikten från början .. utan om statsministerns ledarskap och om valet i höst.

Han MÖRKADE .. är INDRAGEN PÅ ALLVAR .. KOMMER INTE MED KLARA BESKED .. sysslar med MEDVETEN MÖRKLÄGGNING .. lägger ut DIMRIDÅER och visar prov på DÅLIG HANTERING, MANIPULERAR och undviker SANNINGEN???

Sanningen???

Är det någon som kan presentera sanningen i den här snaskiga historien???

Än så länge anser jag inte att Aftonbladet har kommit med något annat än spekulationer och påståenden men jag kanske är precis så dum och naiv som en del påstår. Jag kanske inte ser sanningen?? Upplys mig då gärna .. sakligt!

Ingen kommer heller med förslag på HUR Fredrik Reinfeldt skulle ha hanterat den här situationen .. vad han skulle ha sagt i stället för det han sa??

Är det verkligen rimligt att begära att en statsminister ska gå ut inför landets samlade journalistkår och säga ...

.. Sven Otto Littorin har haft en lång och svår skilsmässa och en infekterad vårdnadstvist i många år och i dag PÅSTÅR han att måttet blev rågat när en av Aftonbladets journalister PÅSTOD att de hade kontakt med en kvinna som PÅSTOD att hon hade sålt sex till honom. Själv PÅSTÅR han att det är lögn. Detta är SANNINGEN(?) om Sven Otto Littorins avhopp.

Låter det trovärdigt??

Statsmannamässigt??

.. för min del låter det mer som något som det skvallras om i tvättstugan i väntan på att tvätten ska bli klar.

Så .. alla ni som har alla svar .. kom igen nu! Vad skulle han ha sagt, Fredrik Reinfeldt för att ni skulle ha varit nöjda??

HUR skulle han ha hanterat det här på ett annat sätt???

VAD är SANNINGEN i den här sjaskiga historien??

Helt öppet och ärligt undrar jag det .. utan partifärg, utan att ta ställning åt varken det ena eller andra hållet i just den här frågan .. är det NÅGON som har ett rimligt förslag???

16 kommentarer:

 1. Bra sagt. Jag har själv undrat samma sak. Hade han sagt precis det du skriver hade det blivit sandlåda och tvättstugeskvaller, knappast statsmannamässigt..
  På samma gång är det många journalister som nu försöker framställa Reinfelt som iskall som tar avstånd från Littorin och inte ställer upp för honom. På samma gång kan man spekulera i vad som hade hänt om han stått bakom Littorin och helhjärtat stött honom... då hade samma journalister kritiserat Reinfelt att försvara sexköp.
  Den här "affären" verkar mer och mer konstruerad och det är isåfall skrämmande att media själva kan agera som en tredje statsmakt på så lösa grunder.
  Å andra sidan.. finns det egentligen någon utanför media som rycker mer än på axlarna åt det? Det är nog högst troligast glömt om ett par dagar...

  SvaraRadera
 2. Det är ganska patetiskt att läsa inlägg ifrån avgrundens högerkant. När det gäller skriverier om moderater och andra borgare så är det så synd om dem, man ska respektera deras privatliv m.m. När det gäller politiker från vänsterkanten är det tvärtom, då är det aldrig tal om att respektera individer och privatliv utan gräv på och knäck dem.
  Försök vara konsekventa någon gång så får ni respekt, nu gör ni bara er till allmänt åtlöje.

  SvaraRadera
 3. ANONYM .. det är alltså ditt svar på min fråga?? Att Reinfeldt och Littorin är skyldiga att ta all skit eftersom partierna på vänsterkanten känner sig förföljda av media????

  SvaraRadera
 4. Självklart skulle han ha sagt att Littorin avgår för att AB anklagar honom för sexköp. Då skulle det ju ha varit han som avslöjade det först och ingen tidning hade behövt ha några betänkligheter alls över att gå ut med uppgifterna ;)
  Och varför anser alla att Littorin ljög på presskonferensen? Han angav inte alla skäl, men nog är det helt och fullt sant att barnen får lida pga förföljelser av journalister.

  SvaraRadera
 5. Anonym .. jag vet inte om jag tycker att det var Reinfeldt sak att tolka vad som var grundorsaken .. särskilt med tanke på att det inte fanns något annat än ett påstående från Aftonbladets sida?

  Men jag kan hålla med om att Littorin borde ha tagit upp det. Men han gjorde kanske den bedömningen att Aftonbladet skulle nöja sig med hans avgång .. alla tecken tyder ju på att han har brutit samman och är oförmögen att stå upp och försvara sig.

  SvaraRadera
 6. Om jag får spekulera, tror jag det är en part i en väldigt infekterad vårdnadstvist.

  Jag kan t.ex spekulera i att ex-fruns nya kanske är en av Sveriges mest beryktade ekonomiska brottsling och kanske är han en otrolig mainpulatör, psykopat, och för att göra spekulationen väldigt kort, han kanske till och med har eller har haft kontakt med en viss Anna.

  Men, det är ju bara spekulationer och det vore kul om Aftonbladet kunde dementera eller bekräfta åtminstone dessa spekulationer. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 7. Tips: Läs Staffan Doppings utmärkta blogg där han föreslår hur Reinfeldt KUNDE ha gjort och sagt.

  SvaraRadera
 8. Om nu denna sak som AB skrivit om stämmer, varför framträdde hon inte i samband med förra valet...? Detta liknar även det Schwartzennegger fick genomlida inför sitt guvernörsval. Då dök det upp ett antal kvinnor som hävdade att han hade våldfört sig på dom ca 20 år tidigare.

  SvaraRadera
 9. En kvinna "Anna" deltar i en verksamhet som säljer sex. Hon tar 2000:-/kund, sprnger sedan ut till allehanda tidningar och berättar vitt och brett att igår var herr X här och ikväll kommer fröken Q,varpå hon belönas med ytterligare 3000:- Bra betalt och totalt omoraliskt. Alla människor kan komma i allehanda trångmål i livet, detta är helt mänskligt. Om man då söker "hjälp" kanske man förväntar sig någon form av diskretion, vilken är helt obefintlig. Detta är en verksamhet som sägs vara förbjuden i Sverige men fortgår hela tiden.

  Skämt åsido måste jag råda "Anna" att läsa på lite i företagsekonomi, för att inte skrämma iväg framtida kunder.
  Hennes affärsidé är helt sinnessjuk. Det hela liknar kvarteret Skatan.

  Mer realism i politiken tack!

  SvaraRadera
 10. Om man avgår dagen efter att ha blivit konfronterad med såna här uppgifter, får vi nog förutsätta att det hade med saken att göra? Varför avgå om allt var en lögn? Är moderata ministrar så lätta att fälla? Gjorda av socker som tyskarna säger.

  /ville

  SvaraRadera
 11. Det är knappast rimligt att tycka att Littorin skulle gå ut i media och säga att han avgår pga aftonbladets konfrontation om sexköp när han själv säger att detta inte är sant samt att han redogjort flertalet andra skäl till sin avgång.

  Reinfeldt gjorde helt rätt som inte blandade sig i orsakerna till Littorins avgång utan delgav personliga orsaker. Det är upp till Littorin och inte någon annan att berätta vilka orsaker han har. Endast han själv vet med full sanning varför han avsäger sig ett regeringsuppdrag. Allt annat blir endast spekulation.

  Littorin är fortfarande inte dömd för något, Det finns inga bevis verkar det som men han blir uthängd och dömd av media på ett mycket konstigt sätt. Likaså tror alla att Mats Alm är mördare men det är ännu inte bevisat. Mats Alm är dömd för all framtid.. han kanske är mördare.. det är lätt att tro det men han kanske också inte är det.

  SvaraRadera
 12. Som jag skrev igår: "Hade SOL - eller för den skull FR - självmant offentliggjort AB:s anklagelser på presskonferensen, dvs. innan AB:s publicering - hade ju AB lugnt kunnat haka på och hänvisat till att man inte spridit andra uppgifter än vad SOL - eller FR - för egen del offentliggjort."

  Detta verkar inte ha gått in hos alla dem som nu kritiserar FR för att han inte omgående efter SOL:s avgång berättade om att AB hade framfört sexköpsanklagelsen. AB hade dock inte i detta läge publicerat uppgifterna. Sannolikt hoppades AB att FR eller SOL självmant skulle gå ut med detta, så som många kritiker nu anser att de borde ha gjort.

  Men det lustiga hade då inträffat att AB inte hade behövt oroa sig för att göra sig skyldiga till förtal. Förtal kan det nämligen aldrig bli om man endast redovisar uppgifter som "den förtalade" själv lämnat. Det är ju i så fall "den förtalade" som själv spridit uppgifterna och AB hade kunnat hävda att publiceringen med hänsyn till omständigheterna var försvarlig (se 5 kap 1 § brottsbalken). Detta kände naturligtvis AB till och det är därför man nu är så upprörda. Det är dock skamligt att samtliga debattörer som nu är ute och kritserar FR för mörkläggning själva mörkar dessa juridiska realiteter. Menar man verkligen att SOL eller FR genom eget agerande skulle avhända SOL rätten till den upprättelse en förtalsrättegång kan ge honom om nu anklagelserna är osanna.

  Visionären

  SvaraRadera
 13. Precis som jag själv har funderat. De röd-gröna tycks föra "damned if you do, damned if you don't" härskarteknik när de å ena sidan kritiserar Reinfeldt för att han inte stod avstånd från Littorin, inte avgav den "rätta orsaken" till hans avgång men SAMTIDIGT kritiserar honom för att inte stå upp för sin kompis, inte stötta tillräckligt etc.

  Själv anser jag att Reinfeldt gjorde det enda rätta. Det är inte hans sak att agera domstol, allmän åklagare etc. Men det var alldeles nödvändigt att snappt avpollettera Littorin DÄRFÖR att han själv inte kunde med 100% säga att han är oskyldig. Han krävde istället "bevis" av AB. Det låter inte förtoendegivande.

  SAMTIDIGT har dock Littorin erbudits professionell hjälp. För det är inte heller Reinfeldts sak att rehabilitera en eventuell sexmissbrukare.

  Själv anser jag att Littorin fick vad han förtjänade. Och Reinfeldt agerade rakryggat. Detta säger jag trots att jag själv ligger på vänsterkant.. men avskyr Mona Sahlin och Gudrun Schymans hyckleri: "häftigt att betala skatt" - men tydligen bara så länge någon annan gör det och inte lika häftigt alls att betala räkningar och parkeringsböter.

  Konstigt nog tycks dessa två typer klamra sig fast i politiken hur man än talar om för dem att de snare är en belastning för sina partier än en tillgång.

  SvaraRadera
 14. Raoul PETE Joacim Parfalk ThunderFOOL;)NoboduEarthling1TrinityPeacePilgrimFalcon12/7/10 16:57

  Du bara jag Pete Parfalk the NoBody o DU nazisten som stal MINa ORD som ERA ÄR ju hallickar o NI VET att Schlingermans Hora Pressekretaren SATTES PÅ Pitturin att vara hans KnullKompis o "Fästmö" för att er NSF VILL ju HINDRA att alla BROTT skulle Fortsättas av Gestapo Whipen Pitturin

  SvaraRadera
 15. Du tycks ha fått en kommentar av självaste Littorin... ;-)

  SvaraRadera
 16. Fast vi vet ju hur Reinfeldts justitieminister vill att vi skall hantera misstanke om sexköp. Så naturligtvis skulle han ha överlämnat ett lila kuvert till Littorin inför TV-kamerorna. För han håller väl med sin justitieminister? ;)

  SvaraRadera