fredag 30 juli 2010

En gång köpte jag nästan en kamel men ..

.. det var för länge, länge sedan och förmodligen vid ett tillfälle när livet såg ut som det gör nu.

Allt känns ganska meningslöst .. TRÅKIGT och oinspirerande. Jag vandrar håglöst omkring och lyfter upp saker som jag inte vet varför jag har eller vad jag hade tänkt göra med .. och släpper ner dem på samma ställe.

Tidningarna är fyllda av rubriker om fullständigt ointressanta, deprimerande eller löjeväckande händelser men den gången .. för länge sedan .. fanns det en annons om en KAMEL!!

En kamel .. det var precis vad jag behövde just då. Priset var inte värre än att jag skulle kunna pressa fram det om jag sålde bilen .. och vem behöver en bil om man har en kamel??

För mitt inre öga såg jag mig själv majestätiskt vaggande på kamelryggen, ta mig till affären och sedan packa varorna i de vackra, arabiska packväskorna vid kamelens sida. Än i dag finns det en liiiten längtan kvar efter den kamelen .. men då var Maken så oförstående att jag förstod att valet stod mellan honom och ökenskeppet. Efter stor vånda så valde jag Maken .. mycket beroende på att vi inte hade något kamelstall och att det inte fanns någon passande kamelparkering i anslutning till min dåvarande arbetsplats.

En annan gång när jag kände mig låg, ledsen och deprimerad köpte jag faktiskt en häst! Mycket för att försöka arbeta bort den hästskräck som besvärat mig genom åren .. det var en intressant upplevelse, både för mig och hästen.

Vid ytterligare ett lågtryck i mitt liv inhandlade jag en indisk cykeltaxi. Den var så svårcyklad att jag höll på att ta livet av mig .. men som tur var så fanns det fler som längtade efter exotiska transportmedel, så den fick ett nytt och mer aktivt hem så småningom.

Nu sitter jag här och surfar mellan Tradera, Blocket och diverse andra sidor och ..

.. det ska verkligen bli intressant att se vad som kan få mig upp ur det här svarta hålet som jag just nu befinner mig i???

En ROSA, motivlackad Rolls Royce skulle inte sitta fel .. annat än i plånboken .. så det blir det INTE!

20 kommentarer:

 1. Jag köpte ett par inlines förra sommaren! Första gången jag skulle åka satte jag på dom inne i hallen, vilket visade sig vara en jefflarns smart idé när man bor fyra trappor upp. Jag var helt slut redan när jag kom ner på gården, så det räckte med att stappla bort till centrum för att jag skulle fatta att jag hade att välja mellan att vara lite smådepp och att vara invalid.

  I år funderade jag på en tatuering i stället. Men det har jag iofs tänkt på ett tag.... Kan man göra en tatuering när man passerat 40 utan att behöva lägga till "medelålderkris" på adressen?

  SvaraRadera
 2. Katedervarg - visst kan du tatuera dig utan det där fåntjafset från omgivningen. Jag skaffade mig en vacker pegasus på ryggen vid 45 års ålder. Jag kände mig precis som Any men skulle köpa skor som antideppmedel och hamnade påen taattoobar. Dåvarande maken blev en aning förvånad och döttrarna ifrågasatt varför jag hade en My Little Pony på ryggen - de förstod aldrig det konstnärliga och såg inte min pegasus. Jag trivs med den och det är längesedan jag gjorde den.
  Any - jag är också i ett sådant hål och har återigen färgat håret med lågprisfärg och dassigt resultat för att komma upp några nivåer. Vad du än gör så köp inte en okastrerad iller" Jag gjorde de och det var en mycket dålig ide. Har du försökt med en zebra? Visst ja det avrådde Povel Ramel från för länge länge sedan. Håll ut är nog det som gäller så kan man kanske börja gräva evakueringstunnlar från varsit hål ur mörkret så syns vi på mitten. Det går vägen även denna gång det vet jag - men trögt är det.

  SvaraRadera
 3. Inlines!!!! Det har jag inte ens tänkt på? Däremot så köpte jag ett hemgym en gång i tiden .. det funkar jättebra att hänga kläder på. :-)

  Men en TATUERING!!!! .. yes yes yes!!! .. vem fasiken bryr sig om vad det signalerar .. huvudsaken att man får något att fundera över i framtiden :-D

  SvaraRadera
 4. En iller???? :D Jag som tycker jag har svårt att få pli på mina katter!

  Mmm... Jag har inte gjort nån än, har inte varit säker på motiv och jag vill absolut inte ha nåt tribalfjanteri kring armen. Men nu vet jag vad jag vill ha. Problemet är bara att jag måste hitta nån som kan teckna det..

  My Little Pony?! Det är väl inte rosa iaf???

  SvaraRadera
 5. Jag vet precis vad jag vill ha tatuerat .. den lilla katten på högersidan .. den har jag gjort i 5-6 varianter så då har jag lite att välja på under lika många lågperioder .. det är ju rent lysande!! ;-)

  Och när det gäller katterna så har i alla fall jag gett upp och underordnat mig .. precis efter deras önskemål .. suck!

  SvaraRadera
 6. Hemgym! Just det! Jag har två stycken hantlar som ligger och skräpar! Dom ligger faktiskt precis här bredvid soffan, som om dom faktiskt VORE en aktiv del av mitt liv. det enda dom egentligen gör är att samla på sig katthår och ligga i vägen när jag ska dammsuga.

  Att dom ens finns här beror på att alla kompisarna garvade hjärtligt när jag för några år sen fick för mig att muskelbygge kunde vara en bra idé, men det enda jag orkade lyfta var 2 liters cola-flaskor med vatten!

  SvaraRadera
 7. Jag har sett den, och tyckt om den... Den är fin... Den skulle jag utan problem kunna ha på axeln, faktiskt.

  Men gör den!!! Ta på dig tyllrosetten och gå ut i världen och tatuera dig! Vad kan regniga dagar som dessa annars vara till för???

  SvaraRadera
 8. jag har skrivit ett inlägg om min lilla Aslan som är PRECIS som den!!! åå, kan jag få ha den som illustration till det..?????

  SvaraRadera
 9. Det är helt OK om du anger var den kommer ifrån .. :-)

  SvaraRadera
 10. Tack! Och självklart en direktlänk till dig!

  SvaraRadera
 11. Jag brukade förut färga håret när jag ramlade i mitt svarta hål, men nu har jag inte längre något riktigt bra knep. Min jobbcoach tipsade mig om riktiga ta-hand-om-mig-själv aktiviteter. Skön promenad, en bra bok, gott vin osv
  När jag fyllt 45 eller så gjorde jag ett bi en bra bit ovanför bröstet. Det gäller att sätta tatueringen på en del av kroppen som inte tappar form när man blir äldre och övre delen av bröstkorgen är ett bra tips.
  Tanken var att jag skulle låta mitt bi få mer sällskap om jag trivdes med att vara tatuerad. Nu har mitt ensamma bi bleknat och många tror att det är ett fuck-you finger ;/

  Ditt svarta hål går igen så småningom, men det tar tid ibland och det är tufft och trist.
  Jag är ändå glad att du valde maken framför kamelen den där gången. Kamelparkeringsplatser ÄR verkligen svåra att hitta ;-)

  SvaraRadera
 12. Det hade varit kul att hälsa på en kamel (på litet håll - det är ju STORA djur), men din make vågar jag faktiskt hälsa på på nära håll, så jag tycker nog du valde rätt.

  Kusinen från landet

  SvaraRadera
 13. Det luktar inte hamburgare...det OSAR valfusk!

  SvaraRadera
 14. Ann-Cathrin .. en tatuering känns mer och mer uppiggande .. men .. gör det inte ONT???

  LabRat .. Ibland förstår jag faktiskt inte varken vad du skriver eller menar??????????? LÄSER du mina inlägg eller slänger du bara in en kommentar i alla fall??????

  SvaraRadera
 15. Anybody:
  Jag tror nog du brukar förstå vad jag menar ;) Själv ställde jag mig ganska så frågande till ditt (detta) inlägg idag så jag var tvungen att vara konkret, för du har väl hört om McFilippa?

  SvaraRadera
 16. En gång köpte jag faktiskt nästan en kamel. Och i dag ÄR jag trött, låg och lite handlingsförlamad och visste inte alls vad jag skulle skriva om .. men ville skriva i alla fall. Och då skrev jag om kamelen som aldrig blev av .. konstigare än så är det inte.

  Och vad det gäller McDonalds så har jag inte sett någon Moderatreklam i samband med dem?? Däremot har jag sett Mona Sahlins helsidor och låtit bli att kommentera dem för att inte kliva över den gräns som politikerna nu tävlar om att hoppa längst över.

  SvaraRadera
 17. Jag är välkommen till min tatuerare om jag får ditt tillstånd att använda din klättrande katt. Jag tänker sätta den på höften. Det här är verkligen en riktig antidepressivbehandling En svart katt för mitt svarta hål gör säkert susen och jag får varken lever eller njurskador av den.

  SvaraRadera
 18. Haha..
  Jag kan riktigt se dig vaggande på en kamel och tänk, vilken avund du skulle väckt hos grannarna!
  Det var nog ändå ett klokare drag att välja maken.:-)
  Aktivera sig är alltid bra mot svarta hål, skura något golv eller tvätta fönster. Eller kanske måla en vägg hemma i ny färg.
  Jag har en tatueringssalong i närheten av mig. Deras kunder, som tycker om att hänga utanför har tatuerat sig så mycket, att det inte går att se vart tröjärmen slutar och tatueringarna tar vid. Det är inte så snyggt. Är själv tatueringsfri än så länge.
  Kanske en liten lyckosvala eller något nere vid ankeln ändå..:-)

  SvaraRadera
 19. En kamel, då slår du mig. Jag fick välja mellan frugan och 3 getter och det var inte så svårt även om getterna var otroligt charmiga. De hade som hobby att reta hundarna såtillvida att dom stod cirka 1 meter från dom och gjorde skenanfall mot dom. Fast bara när dom var fastbundna.

  En kompromiss om inte gubben går med på en kamel är ju Sydamerikas variant av ökenskeppet, laman! Lycka till!

  SvaraRadera
 20. Ont och ont,,allt är relativt. Har man varit diabetiker som jag i över trettio år så är en liten tatuering inte mycket.
  Jag blev också sugen på din lilla katt. Kanske tatuera över mitt bleka ensamma bi, men jag blev lite tveksam när du skrev att man ska ange var den kommer ifrån. En katt med Anybody´s place inunder undrar jag hur snyggt det blir ;-)

  SvaraRadera