söndag 11 juli 2010

Vad är det för värld politiker och journalister lever i ..

.. undrar jag när jag läser alla flåsande ledarsidor?? Finns där inga vänner, ingen sammanhållning eller solidaritet??

För om jag hade en vän med en historia av många och långa depressioner, på grund av en extremt långvarig skilsmässa och vårdnadstvist .. och denne vän drabbades av ryktesspridning, mediadrev och ytterligare ett sammanbrott ..

.. då skulle jag INTE ställa mig framför media och spekulera i varken det ena eller det andra. Jag skulle .. tillsammans med andra gemensamma vänner .. bilda en tystnadens mur, bakom vilken min vän kunde samla ihop sig, få stöd, vila och en möjlighet att komma upp i ljuset igen.

För jag vet .. att oavsett om man är politiker, rik eller fattig, känd eller okänd .. så är ett psykiskt sammanbrott eller en depression ett farligt svart hål att falla ner i .. och det som slutligen knäcker dig, det är inte alltid det som var grunden till depressionen.

I mitt eget fall var det en trasig varmvattenberedare som skickade mig över kanten!

Det är fullt möjligt att Sven Otto Littorins vänner medvetet tar emot medias frustration för att ge honom utrymme för att kunna komma igen och få kraft att försvara sig.

Varför tar alla tidningar för givet att Sven Otto Littorins vänner svikit?? Varför går de ut med rubriker som "Partiet vänder Littorin ryggen", eller skriver om dimridåer .. bara för att de inte är inbjudna till att gotta sig över en slagen människa???

Varför skriker man så lystet efter att Sven Otto Littorin ska "träda fram" .. när det är så uppenbart att han har brutit samman, är slagen till marken och förmodligen inte KAN?? Förtjänar inte en politiker samma hänsyn som en vanlig människa i motsvarande situation?

Politik .. måste allt handla om skandaler, svinhugg, lögner och påståenden?? Finns det verkligen inte en möjlighet för någon politisk allians att föra fram sina program utan att trampa ner någon annan för att dölja bristerna??

Jag försvarar inte någon som ägnat sig åt sexhandel .. men fram till det är bevisat bör en människa bli behandlad som oskyldig. Han MÅSTE ställa upp inför media, säger vän av ordning!

Men om han inte KAN?? Om han av hälsoskäl är oförmögen till att klara av det?? Kan vi inte då vara så anständiga att vi väntar med att döma honom tills han kan det??

Aftonbladet försöker just nu skada Fredrik Reinfeldt och göra Sven Otto Littorin till valets hetaste fråga .. före ekonomi, miljö, skola, vård, omsorg och välfärden i största allmänhet.

I år ska vi tydligen rösta för eller emot Sven Otto Littorin?? Det är fruktansvärt osmakligt!

14 kommentarer:

 1. Jag håller med dig Anybody, absolut! Men du tyckte prinsessan Madeleine inte hade samma rätt att må dåligt. Varför?

  Kusinen från landet

  SvaraRadera
 2. En bra fråga .. och om Littorin hade hoppat av en brinnande valrörelse för att läka skilsmässosåren på någon trevlig badort eller shoppingstad .. då hade jag reagerat helt annorlunda!!

  Men när det framkom att Aftonbladet anklagade honom för ett brott som de inte kunnat bevisa och fortsätter i samma stil .. då tycker jag att det är hänsynslöst i överkant.

  Prinsessan Madeleine var inte djupare deprimerad än att hon orkade shoppa och roa sig bland jetset-noblessen medan hon deppade och inte orkade med sina uppdrag. Det är en viss skillnad, tycker jag!!

  Men om någon producerar bilder på Littorin från Franska Rivieran glatt svingande en bägare .. då skulle jag bli MYCKET upprörd!!!

  SvaraRadera
 3. Det var fantastiskt skönt för mig att läsa det här blogg-inlägget:

  härligt med förnuftiga människor =)

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Jag misstänker att vi alla har olika sätt att komma i gängorna när vi är nere. Själv skulle jag säkert helst krypa undan och gömma mig i ett hörn, men jag är övertygad om att just shopping och att "roa" sig kan vara en tröst för andra.

  Kusinen från landet

  SvaraRadera
 5. Var och en ser saker utifrån sin egen erfarenhet .. så är det ju!
  Men det jag tänker på i Littorins fall är den typen av depresson som krossar själva livsviljan och alla försvarsmekanismer .. då finns det ingen tröst i shopping eller strandliv.

  Men visst .. jag kan erkänna att jag lägger ribban högt för Madeleine eftersom hon lever ett så priviligierat liv utan krav på motprestation .. tusentals svenska kvinnor arbetar varje år med "krossat hjärta" vare sig de orkar eller inte. Kanske är jag lite inkonsekvent där ...???

  SvaraRadera
 6. Jättebra skrivet, Anybody! Jag fruktar att Aftonbladet inte ger sig förrän den stackars f d ministern tagit livet av sig. Och jag tycker så synd om hans barn, som ser sin pappa smutskastas utan någon möjlighet att rentvå sig.

  Jag tror faktiskt inte att svensken i gemen fördömer Littorin, även OM anklagelsen skulle vara sann. Det hela handlar bara om att Aftonbladet vill skada moderaterna. Om en enskild ex-minister går under i kampen för de rödgröna, so what???

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Håller helt med dig! Börjar tröttna nåt jävulskt på dessa tidningar!! Vilka är det egentligen som granskar dem som skriver dessa skvaller??

  Usch, Och surf*ttan Mona skall vi inte ens tala om! Hoppas Aliansen äter mycket Toblerone så att hon får tillbaka allt!!

  SvaraRadera
 8. Medborgare: En medveten smutskastning

  Vad spelar det för roll om herr Littleflin eller vad han heter har köpt sex eller inte?

  Jag bryr mej inte ett skvatt!

  Det hela är bara en "moralkampanj" av socialistmaffian som vill vinna makten för att kunna sno mer pengar av de som har ett arbete att gå till!

  Mona Stahlin, ta en toblerone och stoppa upp den i almedalen!

  SvaraRadera
 9. Jag håller helt med dig på det här inlägget.
  Skit tidningar som Aftonbladet och Expressen gottar sig alltför ofta i andras lidande för att kunna sälja några extra lösnummer.

  Visst sexköp kan väl aldrig försvaras men vem vet vad skälen till det var?

  Kanske inte haft sex med sin (ex)fru på väldigt länge och det är väl inte direkt så man går ut och raggar på krogen som minister, det hade nog fan blivit ett jävla liv på aftonbladets sidor då, så sexköp kanske kändes som det mest diskreta alternativet.

  Skönt att kunna vara någon fysiskt nära om man inte mår så bra, vad vet vi, dom kanske bara låg och pratade eller det kanske aldrig hänt ens?

  Sen är det som sagt allmänt känt att Aftonbladet är en vänstertidning och knappast vill Alliansen väl.

  Märkligt när Sverige går bättre än på länge och framtiden ser fantastisk ut, även för "vanligt" folk och småföretagare faktiskt börjar få vissa lättnader/rättigheter som vi aldrig fått se med en röd/grön röra vid rodret.

  Tack Alliansen för att vi småföretagare får samma sjuk/dagersättning när vi är hemma med barn och själva är sjuka som de anställda åtnjutit i årtionden.

  Så Sven, hoppas du kommer på fötter och livet blir lite lättare framöver.
  Allt ordnar sig.

  SvaraRadera
 10. Bra inlägg!

  SvaraRadera
 11. Anonym srev: "Kanske inte hade haft sex med sin (ex)fru på väldigt länge och det är väl inte direkt så att man går ut och raggar på krogen som minister"
  Från 2005 har Littorin varit tillsammans med Evin Khaffaf. Ung, mycket vacker och sexig. En av anledningarna till att Aftonbladets påståenden verkar mycket mycket osannolika. Varför skulle han betala 2000 för två timmar tillsammans med en prostituerad?? Vid det påstådda sexköpet var Littorin inte heller minister.

  Trots att jag inte på något vis delar Sverigemokraternas åsikter är det inte omöjligt att dom får min röst. Varför? Jo, det är den enda möjligheten att få slut på denna förskräckliga blockpolitik. Såg just att nu även Mona Sahlin varit ute och försökt plocka politiska poäng på Littorin. Bedrövligt.

  För övrigt ett mycket bra inlägg av Anybody!! Du har rätt i allt du skriver!!

  SvaraRadera
 12. Kanon bra skrivet om allt i Littorin affären - håller helt och hållet med dig och alla kommentarer!..

  //med mina glasögon.

  SvaraRadera
 13. Du vänder och vrider på allt - bra gör du det också. En liten fundering; Oavsett hur Sven-Otto Littorin mår och oavsett vad han har gått igenom så måste man ju arbeta - regeringen förespråkar arbetslinjen, Sven-Otto Littorin förespråkar arbetslinjen och så är livet tufft och då avgår han, dvs slutar arbeta! Så får man ju inte göra - tänk på att han måste vara ett föredöme för alla de andra som mår skit, är deprimerade och sjuka och som har blivit av med sin sjukförsäkring för att ARBETSLINJEN MÅSTE HÅLLAS!!!


  Fundersam människa...

  SvaraRadera
 14. FUNDERSAM MÄNNISKA .. än så länge ska vi väl avhålla oss från att hoppa på Littorin som sjukskriven eller arbetslös .. han har inte varit hemma en vecka än och det har vi väl alla rätt att vara om vi mår dåligt??

  Och vad vet vi om vad han har för erbjudanden, planer för framtiden eller .. vilken diagnos eller symptombild. ALLA sjuka tvingas inte arbeta .. även om oppositionen gärna vill framställa det så!

  Jag diskuterar gärna sjukförsäkringar, den ineffektiva kolossen försäkringskassan och "arbetslinjen" .. men inte här och inte just nu!! Nu tycker jag att ryktet om att AB har haft den här "nyheten" i TVÅ ÅR .. är betydligt intressantare!

  SvaraRadera