tisdag 13 juli 2010

Den 30-åriga kvinnans berättelse är trovärdig ..

.. skriver Aftonbladets chefredaktör Jan Hellin i sin blogg och någonstans inom mig ringer en igenkännande klocka??

Jag kan inte komma på vad det är? Det är så vansinnigt irriterande .. jag har det så nära men får ingen kontakt .. ni vet kanske hur det känns?

Men plötsligt faller allt på plats .. Dan Josefssons artikel "Aftonbladets förlorade heder" och avslöjandena 1999 om de falska nazisthoten mot Alexandra Pascalidou och Claes Cassel!!

Då bedömde den dåvarande chefredaktören att journalisten Christofer Fagers berättelse var helt trovärdig och man hade foton och bevis .. men ändå .. tänk så det kan bli??

Inte för att det här på något sätt har samband med anklagelserna mot Sven Otto Littorin .. nej inte alls! Den här gången är det ju ingen som gjort rättssak av artiklarna.

Men den kan ju vara intressant att läsa hur det trasslar till sig ibland. Då skötte Aftonbladet krishanteringen genom att med iskall kyla skicka ut journalisten i total isolering .. ungefär samma metod som man nu anklagar Moderaterna för att använda mot Littorin.

Fast det har man ju inga bevis för .. det bedöms bara vara trovärdigt!

5 kommentarer:

 1. Anonyma trovärdiga källor..... är sällan trovärdiga, icke anonyma källor som pekar ut en "kändis" i dålig dager, känns inte heller så väldigt trovärdig.... ofta har de ju fått någon form av betalning, vilket gör deras trovärdighet än mindre....

  // Anders
  HUMOR -> blogg.aftonbladet.se/sextoon/
  HUMÖR -> blogg.aftonbladet.se/aceeo/

  SvaraRadera
 2. Väldigt lätt att fabricera "bevisen" som finns.
  Jag kan säkert hitta något gammalt nr från mina dagar i S till Mona och säga att hon köpte sex från mig. Undrar hur mycket jag skulle få betalt för det utav aftonbladet?
  Riktigt tråkigt att man ska kunna smutskasta en person så.
  Litorin borde oavsett om han är skyldig eller inte komma ut nekande. Då hade allt varit överspelat nu. Hade tjejen haft en faktura eller fotobevis så hade det redan framkommit vid det här laget.

  SvaraRadera
 3. Tror inte det nödvändigtvis är S som ligger bakom "Anna" (om det nu inte är en "äkta" prostituerad).
  Det kan lika gärna vara någon väninna till Littorins exfru som hjälper till att förstöra vårdnadstvisten. Han själv förstod det på samma gång Aftonbladet konfronterade honom med det, han visste att som man är man rökt i ett sådant läge oavsett om man är skyldig eller inte. Lite som att bli anklagad för pedofili.

  SvaraRadera
 4. Och Peter:
  Som kvinna har man sällan en chans att få rätt i sådana här fall, kolla statistiken. Det är inte så att majoriteten av alla män som anmäls för sexbrott blir dömda, det är inte så att majoriteten av alla våldtagna kvinnor får rätt och våldtäktsmannen straffad - så vad pratar du om?

  Och nu är spinnet redan igång: "det finns ju inget annat än en kvinnas ord, vad är det för belägg, det där kan man ju inte tro på". Precis som vanligt alltså.

  SvaraRadera
 5. Kerstin: Jag pratade nödvändigtvis inte om den rättsliga aspekten utan ryktesspridning och stämpling.
  Folk går i allmänhet på devisen "ingen rök utan eld"...
  Det skulle förvåna mig om SOL INTE för alltid kommer att stämplas som h-rbock i folks medvetanden.

  SvaraRadera