fredag 2 juli 2010

Känner jag mig hotad av exklusiva ..

.. medlemsklubbar avsedda för herrar som känner sig som tuppen på en gödselstack??

Knappast!!

Känner jag mig kanske liiiite underlägsen??

Sorry!! Men VARM .. fast det beror nog mest på vädret och att jag har hängt tvätt mitt i solgasset?

Men .. lite underklassig i alla fall?? Nja .. kanske lite skitig .. eftersom jag planterat ut lite pelargoner. Men underklassig .. nej, jag gör ju inte det????

Men det borde jag kanske gör tänker jag, när jag läser Jonna Simmas debattartikel i Expressen .. "VIP-klubbarna är farliga för Sverige".

Det har varit "farligt" för Sverige förr .. men då var det punchverandor, statshotell och herrmiddagar .. i dag är det exklusiva medlemsklubbar med en ingångsavgift på 10.000 kr, vem bryr sig??

Vilka "normala" människor vill betala 10.000 kr för att umgås med navelskådande, självgoda strebrar som trängs i en lägenhet omgjord till "klubb" .. mer än andra karriärklättrare eller lycksökare???

Ojämlikheten har ökat våldsamt i Stockholmsområdet sedan 1990-talet .. skriver Jonna Simma upprört. Ja, kanske beror det på att det är så ont om "exklusiva VIP-klubbar" i övriga landet så att alla pösmunkar har flyttat till storstan???

För klassamhället handlar inte bara om pengar, det handlar också om hur vi ser på oss själva, om frihet och möjligheter.

Det är MÄNNEN som samlas på klubbarna läser jag .. det är de som sitter på plånboken!!

Och att det är kvinnorna som har det sämst ställt i samhället är ju faktiskt rätt märkligt när vi har två regeringsalternativ som värnar EXTRA MYCKET om dem och slåss om att få bli alla dessa lågavlönade, karriärblockerade och ojämlikt behandlade kvinnors arbetsgivare i den offentliga sektorn???

Jättemärkligt, faktiskt!

Var är det lättare att åtgärda orättvisor än på den "egna arbetsplatsen"?? Men man ska väl inte ta för allvarligt på engagemanget .. det är ju valår. Då är alla politiker extra jämlika och har inte tid att springa på exklusiva VIP-klubbar .. så ofta?

Ett bidragsberoende och en granskande MYNDIGHET kan tvinga en människa till passivitet, otrygghet och rädsla och blockera varje dörr till ett annat .. ekonomiskt och kvalitativt bättre liv, har ni tänkt på det?? Det "driver på utvecklingen mot ett extremt klassamhälle" lika mycket som exklusiva VIP-klubbar i innerstan.

För om vi "får" något från våra Myndigheter så finns det alltid en hake .. vi får absolut INTE fatta egna beslut för att försöka hjälpa oss själva medan Myndigheten gör det!! Före eller efter går det bra .. men INTE när vi som bäst behöver det???

Nej .. jag tror nog "grabbarna" i samhällstoppen kan ha kvar sina lekstugor, men de kanske bör se sig över axeln när de går hem om kvällen. För när pengarna styr då är de kriminella nätverken välkomna .. om de bara är tillräckligt exklusivt klädda!

Och nu smyyyyger jag ut i solen igen .. för nu har min väldigt gamla, trötta hund somnat under bordet och om jag är försiktig, tar av mig skorna och tassar varsamt .. så märker hon inget och håller sig borta från värmen?

2 kommentarer:

  1. Tänk om fler kunde förstå att; pengar är trevligt att ha, men det är inte dom som gör livet. Det finaste i livet är gratis; vänskap, kärlek, en värmande sommarsol, fåglarnas kvitter... Ja, listan kan göras lång.

    Varför sätter en del mer värde på pengar och dyra prylar och tillåter sig därmed att se ner på oss andra? Och vad kan vi andra göra, mer än att tycka synd om dom som inte har förstått den verkliga meningen med livet?

    SvaraRadera
  2. Inte vet jag men andas inte Jonnas Simmas artikel en skvätt avund mitt i allt? Om någon nu tycker sig ha råd och tid att tillhöra ett sådant nätverk och det gangnar dennes självbild så vad då? Jag känner mig inte exkluderad på något sätt där jag är. Mitt nätverk heter "Min Familj" och jag skall strax hjälpa den äldste in i duschen och sedan skall jag ringa min vackra dotter, klappa min katt och åka till min gamla mammas födelsedagsfirande. Nätverk får man eller väljer efter eget huvud så låt dessa utpekade herrar få gotta sig i sitt eget lilla revir det stör mig inte. Jag åker till Sicilien i september där finns ett nätverk har jag hört som heter Cosa Nostra eller Maffia och jag kommer nog inte att söka medlemsskap där heller - eller få det. 8-)

    SvaraRadera