måndag 12 juli 2010

Det blir bara konstifikare och konstifikare??

I Almedalen sa Peter Eriksson att Miljöpartiet största väljargrupper finns på Söder i Stockhom och i Göteborg.

Då tycker jag att det är så märkligt att man ställer upp på en politik som innebär att man drar IN FLER bilar i städerna .. vilket blir resultatet om förbifartsvägarna runt staden inte räcker till och om all handel ska SKE I staden .. vilket blir resultatet om handeln UTANFÖR ska strypas???

Enligt en ny undersökning så är de som bor i storstäderna inte heller odelat förtjusta.

Vi på landsbygden har inte heller fått kläm på finesserna i de rödgrönas miljöpolitik?? Om man höjer skatterna på konstgödsel så blir det ju dyrare livsmedel .. som dessutom blir ännu dyrare när kilometerskatten införs och transporterna blir dyrare??

Varför inte göra det BILLIGARE och mer KONKURRENSKRAFTIGT med ekologisk odling i stället?? Då borde det i rimlighetens namn inte vara så attraktivt att betala för miljöskadliga bekämpningsmedel och konstgödsel??

Valfrihet i vården vill INTE de rödgröna ha! Men det är faktiskt inte en klassfråga som de så gärna vill få det till. Min man upptäckte plötsligt att han hörde väldigt dåligt i större sällskap och kontaktade en läkare som rekommenderade en privat hörselklinik ... därför att landstingens upphandling av hörselhjälpmedel har varit så stor att den allmänna vården bara kan bistå med hjälp som redan är för åldersstigen och ineffektiv jämfört med vad som finns på marknaden??

Så då blev valet mellan att få hjälp som FUNGERADE eller att få hjälp som INTE fungerade?

I den rödgröna vården finns inte det ena alternativet .. men kostar det gör det. För landstinget måste ju kränga ut det de har betalat för .. för länge sedan!

RUT-avdraget ska bort .. det handlar ju bara om kvinnor som blir arbetslösa och de kan ju lika gärna städa för en skitlön i den offentliga sektorn i stället för att starta egna städbolag. Och alla de äldre som nu har fått råd till hjälp som gör att de kan få bo kvar hemma ännu några år .. de ska ju i alla fall in på äldreförvaringen, eller hur??

ROT-avdraget, sysselsätter MÄN med VERKTYG och berör cirka 1 miljon väljare. Där talar man väldigt tyst om att man planerar att avveckla det hela inom några år och de nya energikällorna??? ..
.. ja, vindkraften då .. verkar ha en skadlig inverkan på fågellivet och då speciellt de örnar som vi landsortsmuppar sätter en sån ära i att värna om.

Vad ett energislukande höghastighetståg ska drivas med väntar jag fortfarande med spänning på att få veta .. liksom vilket miljövänligt land som ska få uppdraget att bygga dem.

Det här valet skapar fler frågetecken än svar och då är det ju skönt att vi har Aftonbladet som ser till att vi håller oss till väsentligheterna, gottar oss åt en präktig skandal och struntar i resten, eller hur?

Det var någon som talade om dimridåer??? Men det var visst i en helt annan fråga??

3 kommentarer:

  1. Här har vi en unferbar privat vårdcentral där vi betalar exakt det samma som på vanliga vc bara med den skillnaden att det är service,vänligt bemötande och inga köer. Vår doktor fixade på nolltid så att jag fick inlägg utprovade för mina sneda vinda fötter (privat firma) och min man haar fått hörhjälpmedel av en lika privat hörselvård. Han hör när telefonen ringer eller dörrklockan likaså. En liten moläng som placeras på bordet gör att han hänger med vad som sägs på tvn och likaså vid föreläsningar eller i sällskapslivet. På vanliga hörselvården kunde det dröja flera år om vi överhuvudtaget skulle få komma dit - ingen ide eftersom han har en sjukdom med demens i symtombilden. Livskvalite är ett okänt begrepp tror jag inom den vanliga vården.Nu har jag en pigg gubbe som lyssnar och är med socialt oavsett att hans närminne är paj. Det ger oss båda livskvalite.

    SvaraRadera
  2. RUT-avdraget: Alla som vet något om städbranschen vet att det är en smutsig bransch (ursäkta vitsen) med mycket svart arbetskraft. Att en städfirma tar betalt vitt betyder inte vit arbetskraft och i sådana fall blir det dyrt för skattebetalarna. Antalet nya RUTjobb är bara några tusen med tiotusentals jobb försvunnit från offentlig sektor. Och visst, det är BARA äldre (som väl borde ha rätt till hemstjänst?) som utnyttjar RUT, Eller?

    SvaraRadera
  3. Du har verkligen en härlig blick för saker och ting Anybody! (inte ironisk)

    SvaraRadera