tisdag 6 juli 2010

Jag är rädd!! Livrädd ...!!!!

"Ingen ska behöva vara rädd för att bli gammal" .. säger Folkpartiets Jan Björklund i Almedalen i dag.

Det var skönt att höra .. för jag är RÄDD. Fullständigt livrädd för att bli gammal och förlora förmågan att klara mig själv.

Att inte få gå ut .. det är en fullständig mardröm för mig som tankar livskraft ur naturen varje dag. Att inte få äta god mat som är tillagad på naturliga råvaror .. skulle ta bort ett av livet stora glädjeämnen och skulle jag dessutom tvingas bort från min familj och dömas till förvaring och ensamhet .. ja, då vill jag nog hellre möta döden direkt.

Just de här tre frågorna tar Jan Björklund upp .. rätten att gå ut, välja mat och att välja parboende. En miljard vill Folkpartiet satsa på att starta upp en attitydförändring när det gäller våra gamla .. och det verkar som om frågan är godkänd av de övriga inom Alliansen?

Men visst är det märkligt .. när det gäller de 12 miljarderna som de rödgröna vill satsa EXTRA på kommunerna, så tror jag att det mesta kommer att läcka ut i administration, utbildning eller annat trevligt för kommuntopparna och att bara en bråkdel kommer att komma kommuninnevånarna till del.

Men den här ensamma miljarden .. den hoppas och tror jag att den faktiskt kommer att landa där den ska.

Förtroende det är svårt att få, lätt att bli av med och nästan omöjligt att få tillbaka ...

5 kommentarer:

 1. 12 miljarder hamnar helt fel för att det är ett röd/grönt förslag, men 1 miljard helt rätt - för att det är ett borgerligt förslag?

  Har jag uppfattat dig rätt?

  SvaraRadera
 2. Jag delar din rädsla - inte för mig personligen men för mina nära och kära-Ingen skall behöva ha det så av dem , jag kan alltid hoppa från stenbron men mina nära och kära. Jag våndas.

  SvaraRadera
 3. Som undertecknad redan sagt:
  Man har bara ett värde mellan 25 och 50år. Sen får man hamna på undantag...

  SvaraRadera
 4. I praktiken .. ja. Men som jag skrev .. det är en förtroendefråga. Tidigare ansåg jag att nästan alla politiska partier var ekonomiskt tillförlitliga nu känner jag en djupt rotat oro och tvingas mer eller mindre längre högerut än vad jag egentligen är bekväm med.

  Är det ett svar du förstår??

  SvaraRadera
 5. Hahaha...ursäkta...jag var tvungen när du skrev att du kände dig tryggare med ekonomin åt längre åt höger....:)

  R.

  SvaraRadera