måndag 19 juli 2010

Utveckling???

"Från jeans-tjej till tant" .. så ska Sahlin bli vår nästa statsminister .. skriver Aftonbladet, vår "oberoende" socialdemokratiska tidning.

Jojo .. det är väl ungefär samma utveckling som jag själv har lyckats åstadkomma .. även om jag inte lika helhjärtat gått in för den yttre tantstilen. Den är så förbaskat obekväm och ser ut som den kliar med alla trista kjolar, kavajer och koftor.

Sedan visar det sig att Mona Sahlin, i likhet med kronprinsessan, har gått i STATSMINISTERSKOLA sedan 2007!!! Oj .. hon har rest, träffat professorer, andra sossetoppar och skaffat sig ett NÄTVERK.

Nu undrar jag om bröderna Marcus och Jacob Wallenberg, Christina Stenbeck, Mia Brunell Livfors, Volvo-cheferna och Salvadore Grimaldi VERKLIGEN VET OM att de ingår i Mona Sahlins PERSONLIGA nätverk som ska säkra statsministerposten till de rödgröna??

Är det inte dom och deras närmaste affärkontakter som är de RIKA som ska skinnas in på bara kroppen om vi byter regering i höst???

Riksbankschefen och Konjunkturinstitutets chef lyfter nog också på ögonbrynen när de får läsa att de ingår i Socialdemokraternas nätverk för rödgrön seger i höst??

Men att "rivstartsgruppen" ligger i högsta beredskap för att genomföra den "nya" politiken och de nya skattehöjningarna .. DET betvivlar jag inte ett ögonblick.

Aftonbladet skriver verkligen intressanta artiklar .. jag är alltid mer frågande och ovetande EFTER att ha läst dem än innan??

6 kommentarer:

 1. En känsla jag får är att ju närmare valet vi kommer desto mer sluter väljarna upp på sittande regering. Det är lätt att gnälla och gny mellan valen men när man faktiskt måste ta ställning så ser man plötsligt verkligheten för vad den är:
  1) En ansvarsfull regering som har bibehållt välfärden med SÄNKTA skatter och SJUNKANDE statsskuld (tro inte på skitsnacket om "sänkta skatter för lånade pengar") samt styrt Sverige genom krisen och får internationellt beröm
  2) En salig blandning bittra sossar (läs: fick surt lämna ifrån sig makten 2006) och fanatiska miljönissar med avtryckarfingret på skattehöjarknappen. Allt under ledning av en halvmedioker adept till Palme och Persson med allehanda skandaler och fadäser i färskt minne: Förskingring, betalkort, Estonia etc.
  Som finansminister står Sveriges Bagdad Bob (=Östros) beredd att köra statsbudget ala Grekland hela vägen.. Full fart, nån annan får betala.

  Valet är ganska klart.. gäller bara att mittenväljarna fattar vilken sida de skall tippa över på. Och ju närmare valet vi kommer desto mer övertygad blir jag att alliansen till slut kammar hem spelet med förlängt förtroende.
  Faran är "miljöpartiet" som genom sitt namn och total avsaknad av kritisk granskning i media lockar till sig för många väljare som inte orkar ta reda på att partiet de röstar på har co2-skadade hjärnor....(!)

  SvaraRadera
 2. Bra talat,Peter! Det gäller att ha koll på läget.

  SvaraRadera
 3. Ja man skall ha bra koll på läget, men jag tror att det brister en hel del på den punkten tyvärr.

  Statskulden minskar inte utan är på samma nivå som tidigare trots utförsäljningar av statliga företag

  Jag har fått stora skattesänkningar under en mandatperioden med Alliansen, största delen på fastigheten och även på inkomsten, många tusenlappar har det blivit på kontot, som jag kunnat avstå från utan att klaga, och inte tror jag det skapats några fler arbeten för det, och välfärden har definitivt drabbats av de hårda regler som införts i socialförsäkringarna.

  De skattesänkningar jag fått skulle göra mer nytta i välfärden än på mitt bankkonto. Jag skulle mycket hellre se att fanns personal så min svärmor och andra gamla fick komma ut i friska luften några gånger i sommar och njuta den korta tid som sommaren ändå är, och att hemtjänsten tittade till min svärfar och andra gamla som fortfarande bor hemma lite mer, men till det saknas pengar i kommunen, när försörjningsstödet ökat dramatiskt genom försämrad A-kassa och stupstocken i ersättning efter tid inte sjukdom från försäkringssan.

  Efter att ha läst Reinfeldts bok "Det sovande folket" förstår vart han vill komma med sin politik och därför igen mer borgerlig politik modell Moderaterna och Alliasen

  SvaraRadera
 4. Ja du Anonym. Pengarna du har fått i jobbskatteavdrag skulle göra MYCKET större nytta i "välfärden". T ex stockholms läns landsting kanske kan anställa ytterliga ett antal politiska sekreterare.

  Du är väl inte så dum så du tror att pengarna går till att anställa fler undersköterskor eller att höja deras löner? Lönerna är fastlagda i avtal och förhandlas fram mellan fack och arbetsgivare. Det är inget som staten lägger sig i.

  SvaraRadera
 5. Mona & CO hösten 2010:
  http://go.to/brandskatt

  SvaraRadera
 6. @Rickard

  Jag pratar om välfärd, inte om löner eller politiska sekreterare utan hur den drabbar gamla och sjuka .

  Och vad som händer när kommuner inte har råd att anställa vikararier under sommar månaderna, utan man tvingas arbeta 1-2 färre i personal, går detta utöver de gamla. Detta måste väl även en inbiten moderat begripa

  Nu pratar jag inte heller om Stockholm utan en mindre kommun i Norrland, fast jag bor i Stockholm själv

  Att jag fick mycket mer på bankkontot skapar inga jobb över huvud taget, jag handlar inte mer för den saken skull, och inte mina vänner som fått lika stora skatte lättnader omsätter dessa genom konsumtion, utan blir de liggande kvar.

  Skattelttnader skall vara för de med låga inkomter, inte för oss med höga inkomster och stora villor, vi kan betala, det har vi råd med utan att klaga.

  Man löser inte alla problem med att sänka skatter, de troddde även jag en gång i tiden, men med åldern kommer insikten tack och lov

  SvaraRadera