lördag 22 mars 2014

En välfriserad sanning, en specialbeställd ..

.. statistik och förtigande av alla fakta som kan rufsa till den välfriserade sanningen, har väl alltid hört till under en valrörelse?

Men rena lögner?

Välfärdspornografi?

Tillsammans med ren propaganda, i media som påstår sig vara oberoende, som för tankarna långt österut mot dem som nu håller på att återta det som Någon Annan orättfärdigt berövat dem .. det har jag faktiskt aldrig varit med om förut?

Det känns obehagligt.

Någon Annan är annars en väldigt populär figur i vårt land. H*n är den som borde göra det som vi inte tycker att vi vill göra själva och den som bär skulden för misslyckanden som omgivningen skyller på oss! Någon Annan ställer till alla problem och Någon Annan har hela ansvaret för att lösa dem ... men i denna valrörelse är förutsättningen att Någon Annan har rätt partibeteckning för annars existerar inte problemen och behöver därmed ingen lösning?

Nu är Någon Annan verkligen upphöjd eftersom Någon Annan är skyldig till de missförhållanden som avslöjas NU.. efter 2006 .. och de som förkom DÅ .. före 2006 .. eftersom de till förväxling är lika lika som den politik som de båda olika partiblocken satsar på SEDAN .. efter 2014??

Den här valrörelsen känns nästan lite farlig och obehaglig. Längtan efter Makten och Härligheten kan skapa både panik och desperation vilket gör att Ändamålet Helgar Medlen .. vilket i sin tur legitimerar det goda hatet och våldet samt skapar rena lögner av välfriserade sanningar, specialbeställda statistikuppgifter och mörkande av fakta.

Jag tycker verkligen inte om den människosyn och det väljarförakt  jag ser i svensk politik just nu!

1 kommentar:

 1. Ryska medborgare, eller folk som verkar vilja vara det, står utanför parlamentariska byggnader i östra Ukraina och demonstrerar. Skriker. Är upprörda. De vill stärka banden med ryssland.

  "Eftersom Ukraina hotar oss".
  !?

  Ingen frågar hur, varför eller på vilket sätt. Är det hjärnspöken?

  Oppositionen i sverige talar om det kalla sverige. Det klyftstora sverige. Den usla vården, de dåliga skolorna, den obefintliga välfärden. Trots en av världens dyraste och mest resurs starka offentliga sektorer är all service usel och iskall. Är det hjärnspöken?

  Polisen får mer resurser och fler personer. Och blir allt sämre.

  Hur långt kan man komma på att sälja resursargumenten och leverera så dåligt? Vem bryr sig om orsaker, motivation och organisation?

  Blir det lättare eller svårare att hitta systemfel och organisatoriska svagheter i monopol eller i konkurrerande branscher?

  Är det lättare att dölja brister i monopol eller i konkurrerande företag?

  "den svårlurade"

  SvaraRadera