onsdag 24 februari 2016

Äntligen ..


.. får sossarna användning för sitt valvinnande förslag om trainees.

I dag meddelade statsminister Stefan Löfven att han utsett arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) till ansvarigt statsråd för att samordna regeringens etableringspolitik för nyanlända flyktingar. I uppdraget ingår att Ylva Johansson har "initiativrätten" att ta politiska initiativ som ligger på en annan ministers område.

Ett uppdrag som absolut INTE handlar om integrationsfrågor utan bara om SAMORDNING av .. till exempel .. arbete, bostäder och utbildning i största allmänhet och för nyanlända i synnerhet.

Det vill säga .. Ylva Johansson blir handledare för de miljöpartistiska traineesen som väntat alldeles för länge på den insatsen.

Men bättre sent än aldrig .. och de som står först på tur att handledas är bostads- och utbildningsministern, som hittills vänt på stenar i det forna hemlandet i hopp om inspiration eller känt in det nya jobbet som kompis på youtube, pappaledig förebild och förälder till barn som ska välja skola.

Som belöning för sina insatser får Ylva Johansson ett helt nytt kansli på arbetsmarknadsdepartementet - Sekretariatet för samordning och inriktning av regeringskansliets arbete rörande flyktingsituationen (Sirf).

Sirfledare blir arbetsmarknadsdepartementets statssekreterare Erik Nilsson och nu blir det till att hålla tungan rätt i munnen för Stefan Löfven när han ska förklara vem som gör vad när det handlar om det som inte handlar om integrationsfrågor utan bara handlar om att "samordna regeringens etableringspolitik för nyanlända flyktingar".

Det hela är nästan lite gulligt .. en sosse-variant på "Brasses enmansband", eller hur?

Ylva Johansson, som varit med och förlorat två val och nästan det tredje .. är klippan/enkvinnsbandet som Stefan Löfven klamrar sig fast vid när allting annat verkar gå åt fanders.

Och jag förstår att hoppet om att bli Sveriges första kvinnliga statsminister tänds hos Ylva Johansson, nu när hon i praktiken blir landets vice statsminister .. eller handledare till landets vice statsminister och kanske också till statsministern själv?

Det enda jag undrar är .. finns det verkligen inga gränser för hur mycket Miljöpartiet kan förödmjukas innan det vissnar?


SVT, DN, DN, SvD, SvD, SvD, Expr.,

6 kommentarer:

 1. Hej Anybody! Jo nu har Ylva fått ordentligt med luft under vingarna. Men jag undrar vart Carin Jämtin tog vägen? Nog har hon stöttat statsministern både en och två gånger! Ja när får vi extraval?

  SvaraRadera
 2. Finns ingen gräns alls för miljöpartiets ministrar på hur mycket förödmjukelser de får , de är tvärtom beredda på många förödmjukelser, de är beredda att gråta varje dag,prio 1 är den feta lönechecken varje månad.
  Den är värd allt, absolut alla tänkbara bakslag, förnedringar, alla krokodiltårar som Åsa kan klämma fram

  SvaraRadera
 3. Apropå "initiativrätten"...
  Borde hon inte kunnat ha "initiativrätt" inom regeringen om hon kom på en lysande ide gällande "etableringen" av invandrare ändå??!!
  Om än inte publikt utan snarare i det dagliga regeringsarbetet (under förutsättning att de faktiskt regerade och inte reagerade).
  Nä, Löfven har nog sent omsider kommit på att de miljöpartistiska statsråden inte får något ur händerna över huvud taget.
  Snälla, kan ingen trolla fram kompetenta politiker??!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om vi vill ha kompetenta politiker så nödgas vi vända oss till våra grannländer för här i landet lyser de med sin frånvaro. //tompas11

   Radera
 4. Hej.

  Det är nog ingen brist på frivilliga att låta sig förnedras för den lön och de förmåner du erhåller som riksdagsledamot.

  Sveriges riksdags agerande är den obegränsade demokratins logiska slutpunkt: illusioner om total makt utan ansvar. Komplett med totalitarismens ledstjärna om 'allt underställt staten - intet utom staten'. eller som det heter idag: det privata är politiskt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Individen är intet, staten allt. Fast regeringen är allt för korkade för att fatta varifrån uttrycket kommer från.

   Radera