torsdag 26 oktober 2017

Fredrik Virtanen träder fram ..


 .. och berättar att han visserligen har betett sig "tölpigt och skitstövligt", men att de "dumheter" han gjort har "varit förknippade med alkohol och droger" som gjorde att "det hände saker" eftersom "missbruk gör människor helt annorlunda". Men den sprit och de droger "jag själv tryckte i mig" var ett medel för att "döva min egen ångest" .. något som kanske kan ses som en klen ursäkt för de negativa biverkningarna som drabbade dem som olyckligtvis fanns inom räckhåll.

Dessutom kan han också se att han "säkert sagt något tölpaktigt för längesen" eftersom "jag betedde mig ofta tölpaktigt förr" och att hans sexuella erbjudanden som svar på en förfrågan om praktikantplats "såklart" var "värdelöst skrivet och ett uttryck för ett mycket tölpigt, larvig och dåligt skämtlynne".

I dag lever Fredrik Virtanen "ett helt annorlunda liv", allt det där andra hände för länge, länge, länge, jättelänge sedan. Visst kan han se att det "ibland" finns "en hård, rå eller skojig jargong" på jobbet .. men han själv "kämpar hårt med att vara en bra människa". Och OM han händelsevis "har uppfört mig illa, alltså sagt dumma saker och betett mig olämpligt" så vill han "gärna be ursäkt" .. om de som blivit ledsna själva besvärar sig med att kontakta honom och ber om det(!).

Denna bekännelse avlägger han ytterst motvilligt, eftersom han tycker det är minst en vecka för tidigt, men tvingas till handling av Expressens svekfulla publicering och förmodligen också av Aftonbladets ansvarige utgivare. I övrigt .. bortsett från tölpigheten, skitstövligheten, det dåliga och larviga skämtlynnet och det olämpliga uppförandet .. är Fredrik Virtanen oskyldig som en brud, "en god och bra hyggligt modern man" som ser sig som ett offer för "ett drev, en elefanthjord som vill mangla ner" honom.

Han upplever det som "hemskt att det rått lynchjustis på internet" Han säger att "Vi har ett rättsväsende i landet som bör hantera frågor om brott. Jag tycker inte man ska hänga ut personer på sociala medier i drev. De som anklagas kan omöjligen försvara sig".

Det är intressant att Fredrik Virtanen inte kan se dubbelmoralen i det han säger. Krönikören, Reportern och Chefsämnet .. och inte minst Aftonbladet som nästan gjort det till sitt varumärke .. har ju varit drivande när det gäller att piska upp samma lynchjustis/elefanthjord på internet genom att hänga ut och anklaga personer .. som omöjligen kunnat försvara sig .. på sociala medier i drev.

Jag tror inte att varken Fredrik Virtanen, hans 8 år äldre kollega eller det 10 år yngre chefsämnet kommer att ställas inför domstol eller än mindre dömas. Det är inte heller det som är deras största problem.

Genom #metoo avslöjades Aftonbladet som en "tölpig och skitstövlig" arbetsplats med en dubbelmoral som fick dem att hålla "tölpiga och skitstövliga" anställda om ryggen när de avslöjades med att "säga dumma saker" eller när de blev påkomna med att "bete sig illa".

Vem vill bli påkommen med att betala för en "tölpig och skitstövlig" tidning? Vilka annonsörer vill betala för att få sitt varumärke nedkladdat genom att annonsera på en "tölpig och skitstövlig" tidnings hemsida?

McDonalds betalar för det i dag .. vill de att deras varumärke ska förknippas med Aftonbladet i morgon, om dagens bekännelse av "tölpigt och skitstövligt" beteende inte resulterar i något annat än en ursäkt för att ett ångestsjälvmedicinerande alkohol- och drogmissbruk .. för länge,länge, länge, jättelänge sedan .. har resulterat i att kvinnor blivit, och fortfarande blir, trakasserade både fysiskt och verbalt?

Volvia, American Express, SAS och XXL.se finns också med bland nätupplagans annonsörer .. är de intresserade av att sponsra utgivningen av "tölpigheter och skitstövligheter" som kan solka ner det egna varumärket?

Vill Telia, Lendo eller Holiday Club fortsätta att sponsra de tre utpekade mus,ketörerna med annonsintäkter, om Aftonbladet drar ett förlåtande/förstående streck över den senaste tidens avslöjanden?

Hur många tror Fredrik Virtanen kommer att stanna kvar som annonsörer om han och hans "tölpiga och skitstövliga" kollegor får fortsatt förtroende från Aftonbladets högsta ledning?

Det är Aftonbladets stora problem just nu.
8 kommentarer:

 1. För flera år sedan blev jag förbannad, när någon tog in Aftonbladet i mitt hem. Vem köper och läser sådant skit?
  Sedan är det ju själva f*n att jag skall betala Jan Helins lön, när jag nu har avstått från SVT-dravlet, ljuget och propagandan!

  Bo Adolfsson, Hjo.
  Jag skriver öppet med mitt namn, för nu har väl Aftonbladet och den andra skittidningen Expressen slutat att anlita Expo och Researchgruppen för att jaga oss vanliga svenska män!?

  SvaraRadera
 2. Aftonbladets löpsedlar idag försöker locka oss med att Virtanen TALAR UT.
  Virtanen är alltså numera i samma grupp som Kicki Danielsson och Anna Brooks.
  Snart kommer han dyka upp och påstå sig vara förnyad hur han nu ska kunna bli det.
  Dessutom delta i något lekprogram på tv, en av alla dessa uppsamlingsplatser för "förnyade" men helt ointressanta "kulturpersonligheter".

  SvaraRadera
 3. virtanen har för många kompisar inom politiken och etablissemanget för att få sparken. jämför gärna med martin timell.
  t o m GW Persson förminskar det hela. AB skickar dessutom ut ett säkerhetsföretag för " att inhämta uppgifter" från de av virtanen drabbade kvinnorna. det är ett hotfullt beteende, det är precis så organiserade gäng jobbar. det är därför kvinnorna håller tyst. det fattar hotet när f d poliser och yrkesmilitärer ringer på dörren och vill snacka. AB är en skittidning.

  SvaraRadera
 4. Varför finns det inte en lag som säger att den som offentligt påstår att andra gjort jättefula saker är tvungen att lägga fram konkreta bevis för detta eller så får denne böta 50 000 kr?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att det finns redan en lag mot förtal.

   Radera
  2. Gäller den befintliga lagen inte kvinnor?

   Radera
 5. Hej.

  Allt jag behöver göra är att jämföra hur Virtanen och hans gelikar behandlas av media, i media, med hur Ann Heberlein och Katerina Janouch behandlats av samma personer.

  Det är stor skillnad på att anklagas för sådant som Virtanen m fl påstås (eller i en del fall, som hans tidigare kollega Tom Hjelt, då vid Aftonbladet, bevisligen) begått, och att som Heberlein och Janouch endast framföra en avvikande åsikt.

  Det säger mig allt jag behöver om svenska skatte-snyltarmedia.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 6. Glöm inte vilka som stöttar liknande idéer ekonomiskt, som Soros och EXPO och andra globalister!

  SvaraRadera