fredag 6 oktober 2017

Husvagnar i Staffanstorp eller robotövervakning i hemmet?


I går kunde jag se Omar Ideris från Sudan stå framför sin tilldelade husvagn i Staffanstorp och bedrövat beklaga sig .. jag kan inte sova här! .. samtidigt som han uppgivet drog handen över pannan och sa .. Jag har mycket stress.

Grattis och välkommen till Sverige, ville jag säga.

För de som betalar för husvagnarna, sovsalarna, bostadsrätterna och allt vad nu kommunerna tvingas satsa kommunalskatten på nu när staten flyttar "de nyanlända" från fungerande boenden till icke-fungerande nödlösningar .. de har minst lika svårt att sova och minst lika mycket stress som Omar.

Tusentals funktionshindrade har rensats bort från statsbudgeten och hamnat hos kommunerna. Hundratusentals "nyanlända" har rensats bort från statsbudgeten och tvångsplacerats hos kommunerna.

Kommuner som redan nu har svårt att ta hand om de som kanske bör kallas "gammelanlända" eftersom de anlände före dem som nu kallas "nyanlända". Det kostade redan en hel del att ta hand om dem, redan innan staten kom med nya krav.

Kommunerna har också ansvaret för sina äldre som till stor del har fått ge plats åt yngre förmågor som behöver det som skulle ha varit äldreboenden eller demensboenden, men som nu förvandlats till bostäder till ensamkommande "barn" eller .. "nyanlända".

Hemtjänsten och eftervården av äldre kostar också mer än vad kommunerna orkar bära med tanke på att de också ska bära kostnaderna som Magdalena Andersson vill bli av med för att ha råd att köpa röster i valrörelsen.

Det som tidigare betalades av staten .. är nu din kommuns problem. Det vill säga kommunens skattebetalares problem. Det vill säga DITT problem.

Och tillhör du dem som har en lön som gjort att du inte behövt betala statlig skatt tidigare så är du bara att gratulera, för det är DU som kommer att få betala mest.

Det är inte bara Omar som inte kan sova här och har mycket stress. Det är också alla som rensas bort från trygghetssystemen, förnekas sina rättigheter, skyfflas ut från något fungerande till något icke-fungerande eller får betala dyrt för tjänster/vård/omsorg som inte fungerar.

Och inte att förglömma .. alla anhöriga som får ytterligare extratimmar som obetalda anhörigvårdare.

Socialdemokraterna talar om välfärd men drar sig inte för att låta de lågavlönade i kommunerna betala. En slags omvänd Robin Hood-beskattning - ta från de lågavlönade och ge till de behövande?


Men vad gör väl det när vi kanske får subventionerade elcyklar, betalda läxhjälps-lektioner för föräldrar för 5 miljoner, barnbidraget höjs med 200 kr och pensionärsskatten sänks med upp till 400 kr .. samtidigt som  bostadsbidraget blir lägre?


6 kommentarer:

 1. Hej.

  "Hjälp, snälla hjälp jag är på flykt!"

  "Absolut, du får bo i en vinterbonad husvagn, gratis, du får mat gratis och utifrån din religion, och du får en liten slant till cigaretter och sånt!"

  "Va? Oacceptabelt! Jag kräver mer!"

  "Ok, du får nu en gratis resa ut ur landet omedelbart, du får inte återvända och om du konstrar eller bråkar får du först tjänstgöra fem år i arbetsläger."

  Nästa 'flykting':

  "Tack för att jag får bo här tills jag kan resa hem igen."

  Problem?
  Löst.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 2. Du menar på fullt allvar att "Någon" ska LÖSA ett problem? Fatta ett BESLUT? Ta ANSVAR? Tala i KLARTEXT? Dra en GRÄNS?

  Vem eller vilka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Any

   Du och jag, men jag har inte ens susning hur jag ska kunna dra en gräns, ärligt talat.
   Fast, du och Rikard bidrar utan tvekan, och många andra likaså genom att göra sin röst hört.

   Rickard är på "god" väg att bli radikaliserat..och jag kan förstå honom...för jag själv börjar komma till vägs ände.

   Fast, jag har en känsla av att skutan "Sverige" håller på att gå över stag, vänder genom vinden och tar en ny kurs...besättningen gör inte myteri, men börjar dra i dem rätta boliner...så sakteligen.
   Om det räcker kommer tiden att visa.

   Men oavsett, så blir många akterseglade....

   Radera
  2. Hej.

   Radikaliserad, hm?

   Det är nog så att då jag inte längre jobbar inom skolan så har hjärntvätten släppt - det är så det känns; som att ha haft en riktigt hejdundrande förkylning där att skruva av ett burklock är hjärngympa på högsta nivå och hjärnan känns fylld av snor - och nu har allt äntligen släppt!

   Jag kan både tänka, tycka och tala om vad jag vill utan att mentalt se mig om över axeln, eller formulera mig tvetydigt ifall kollegan är en rapportör.

   Det kan helt enkelt vara så att jag regredierar till de tankesätt man har i verksamheter där orsak och verkan har klara samband; problem skall lösas, och de skall lösas på sådant vis att lösningen förhindrar att problemet återuppstår.

   Den betalande klassen av svenskar kan inte längre köpa sig fria från mångkulturen de röstat för.

   Måhända är det omsvängningen du känner? Fast svänger det för skarpt kanske vi förliser på annat vis.

   Nu vågar ju till och med polis i Malmö 'provprata' om militär hjälp med arbetet.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
 3. Inga problem. Ulf "sjukförsäkringsreformatorn" Kristersson avsätter nu Magdalena och ställer allt tillrätta. Skämt åsido.
  När kommer m att ta bort försörjningsbidragen för illegala invandrare?
  När kommer m att kräva att invandrare som tar hit anhöriga försörjer dessa?
  När kommer m att ta bort fri sjukvård och tandvård för illegala invandrare?
  Tre enkla frågor som m bör svara på. Tre områden som gör tt Sverige är som en magnet för invandringen.
  Det är ett tag sedan nu som man hörde om invandringens lönsamhet.

  SvaraRadera
 4. Glöm inte fri entre´på museum och alla andra kultursatsningar som får oss att glömma stressen.

  SvaraRadera